Domácí chleba a rohlíky

9090
13.9.12 16:21

Domácí chleba a rohlíky

Ahoj holky, v poslední době se pokouším péct si vlastní chleba, rohlíky, housky atd…chleba celkem jde, celozrnné housky se mi taky daří ale nejsem schopná upéct dobré světlé rohlíky nebo pletýnky, těsto je sice vždycky pěkné, chuťově dobré ale je to prostě jako buchta a moc nám to tak nechutná. Nevíte, čím to je? A je tu nějaká zkušená pekařka, která by poradila dobrý ozkoušený recept na rohlíky, popř. i na jakékoliv jiné pečivo? Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1517
13.9.12 16:25

Taky bych potřebovala nějaký receptík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
13.9.12 16:27

@Verca1989 já mám recept tento:
250 ml mléka
50g rozpuštěného másla
1 vejce
450g hl. mouky
2 lžičky soli
2 lžíce cukru
15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Peču na 180° 15-20 minut, před pečením ještě pomašluju mlékem s trochou másla a posypu hrubozrnnou solí. Nestalo se mi, že by byly buchtové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.9.12 16:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
13.9.12 16:29

Já dělala tyto pletýnky:
250 ml mléka
60 g rozpuštěného másla
1 vejce
500 g bílé mouky hladké nebo polohrubé (já dělala z hladké)
1,2 čajové lžičky soli
1 sáček sušeného droždí
nechat umíchat a vykynout v pekárně apk těsto vyndat a udělat šest velkých pletýnek a ty dát na plech s pečícím papírem, zakrýt utěrkou a nechat ještě dál kynout. Pak potřít vejcem a posypat mákem, kmínem, solí nebo sezamem a péct na 190 supňů asi 15 minut.
Chutnaly mi moc, jen byly trochu suché, ale to jde asi odstranit tím, že dáš do trouby hrnek s vodou…
Jaké děláš celozrnné rohlíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
13.9.12 16:35

Super napad, zkusim taky upect, manzel bude nadseny, pokud se to vydari… Kolik rohliku z teto varky tak je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.9.12 16:46

@Mafina5 mám recept od kamarádky a jsou naprosto dokonalý, s těstem se krásně pracuje a povedly se krásně hned napoprvé, tak doporučuju:)

310 ml mléka
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
100 g celozrnné žitné mouky
400 g pšeničné chlebové mouky
půl kostky droždí
1 vejce na potření.
2 lžíce lněného semínka a 2 lžíce loupané slunečnice
Semínka dle chuti na posypání

Do vlažného mléka rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek. Mezitím si proseju mouku, přidám sůl, lněné semínko a slunečnici a promíchám. Pak přidám olej a kvásek a vypracuju těsto. Nechávám ho kynout (pod peřinou :D ) asi 45 minut. Pak z něj vytvaruju housky, dám na plech vyložený pečícím papírem a nechám zase asi 20-30 minut kynout. Potom už je jenom potřu vajíčkem, posypu semínkama (já nahoru dávám len a sezam) a dám péct na 20 minut při 180 °C ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
13.9.12 16:48

Já dělám tyhle obyčejný a jsou skvělý jak z obchodu. :potlesk: :potlesk: :potlesk: Dělám je teda v troubě. ;) http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.9.12 16:51

Díky moc za tipy holky, večer se do toho pustím :)

Jo a tak mě napadlo, když je ten recept třeba určený pro pekárnu, dá se to udělat i normálně ručně ne? Pekárnu nemám a zatím ani neuvažuju, že bych ji kupovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
13.9.12 16:53
@Verca1989 píše:
Díky moc za tipy holky, večer se do toho pustím :)Jo a tak mě napadlo, když je ten recept třeba určený pro pekárnu, dá se to udělat i normálně ručně ne? Pekárnu nemám a zatím ani neuvažuju, že bych ji kupovala :)

Určitě se dá udělat i v troubě, :palec: taky pekárnu nemám a ani nechci. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
13.9.12 16:58

No já si zase myslím, že pekárna je nejlepší věc v kuchyni :)
a nejraději osvědčené recepty čerpám tady z těch stránek :)
 http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.9.12 17:21

A zkoušeli jste někdo domácí rohlíky zamrazit? Bylo to k jídlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.9.12 17:23

Těsto můžeš zadělat i v robotu :)

Já peču už roky, ale stále se mám co učit :) Teď zrovna zkouším celokváskový chléb - tedy chléb úplně bez droždí - no, ne, že by se úplně dařilo tak, jak bych si představovala, ale už to mám skoro zvládnuté :)

Jo a v podstatě od začátku peču vše v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.9.12 17:25

@Verca1989 Tak u rohlíků pekárna jen umíchá a vykyne těsto, pečeš je stejně v troubě, takže ti jen přibyde práce s ručním hňácáním těsta.
(Těsto z pekárny je ovšem… dokonalé :lol: )
@Petra8a Bych zkusila, ale nikdy nezbyly :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
13.9.12 17:26

My děláme tyto http://bracan.com/…rna/rohliky/ a jsou úplně luxusní :palec: doporučuji vyzkoušet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí