Bábovičky z pudinku

7240
12.9.12 09:54

Bábovičky z pudinku

Nevíte někdo, prosím, jak to udělat, abych mohla z pudinku udělat na talíři bábovičku? Dát poloviční dávku mléka nebo nějaký ztužovač na šlehačku? Nechce se mi zkoušet metodou pokus/omyl, tak snad tu je nějaká zkušená maminka.. :D
A jestli můžu ještě k těm formičkám - dají se běžně koupit nebo používáte prostě jenom obyč (keramickou, skleněnou, plastovou, co je doma) misku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5468
12.9.12 09:59

Mně to tedy jde, i když udělám úplně normální puding… po vychladnutí se dá vyklopit, sice se ta bábovička trochu třese, ale drží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
12.9.12 10:02

Já dělám jen o trochu hustší puding (normálně je 1 puding na 1/2 litru mléka, já dávám 400ml na jeden puding). Formičky mám silikonové od Silikomart (mám tyto http://www.ceske-formicky.cz/?… a ještě klasické bábovky). Ale použít lze asi cokoliv „co dům dá“ - třeba i obyčejnou malou misku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
12.9.12 10:09

Jde to parádně, když před nalitím pudingu vypláchneš misku studenou vodou. Mám obyč skleněné misky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.9.12 10:12
@Štuclíček píše:
Jde to parádně, když před nalitím pudingu vypláchneš misku studenou vodou. Mám obyč skleněné misky. :kytka:

Přesně, pak je úplně jedno, jakou formičku použiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
12.9.12 10:17
@Štuclíček píše:
Jde to parádně, když před nalitím pudingu vypláchneš misku studenou vodou. Mám obyč skleněné misky. :kytka:

Přesně tak to dělám já a ještě se nestalo, že by se nevyklopil. A je úplně jedno z jakého materiálu formička je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
12.9.12 10:39

Ahoj, já vařím puding buď podle návodu, teda 1 na 500ml mléka, kupuju ale ten drahší puding, mám s ním lepší skušenosti, ty nejlevnější mi tak neztuhly, nebo dám taky trochu míň mléka, třeba 450ml. Formičky máme také kovové, které před nalitím pudingu vypláchnu studenou vodou, a ten puding tuhne tak do druhého dne aby byl pořádně, když je tuhý tak puding trochu prstama odloupnu od formičky a vyklopim, vždycky se povede:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
12.9.12 10:41

@Štuclíček Já mám misky taky skleněné, tak zkusím a snad se zadaří - děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
12.9.12 11:20

O malinko míň mlíka a abych měla jistotu, tak do formičky dám potravinovou folii. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí