Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MarkyM píše:
@klaruchanebrala jsem antikoncepci, taťka si dával pozor
Tak dej pak vědět jak dopadlo testování.
Třeba ještě poznáš, jak moc si dával pozor a na gyndě jsi byla?
Dnes ráno opět bílo… ![]()
@klarucha né já to myslím jako že si dával pozor do tý doby než jsme se začali snažit, tedy do poloviny července
chápeš?
To je divný, ale zkus to za dva dny znovu no ![]()
@MarkyM
Ahoj, tak dnes jsem skočila za Dr. UTZ mi nedělal, že je brzo a na krev mě pošle v pondělí… V pondělí mám testnout a dle výsledku jednat, tak sem si řekla, že to vydržím. No, ale uvidím, jak dlouho.
Ty pořád nic?
ty bláho to já bych to nevydržela a testovala obden
![]()
mě MS ještě nepřišla, test už ani nedělám kdybych byla těhotná tak už by to tam dávno bylo. já jen čekám až to dostanu abysme se pak mohli znovu snažit.
Ahoj holky, tak přidám také kousek ze své zkušenosti. 26. července jsem vysadila HA, v neděli 27.7. jsem to normálně dostala, koupila jsem si ovu testy a zhruba po 10 dnech jsem začala testovat, ale nikdy test nebyl pozitivní a po přečtení pár diskuzí, jsem se zařadila mezi ty, které neovolují po vysazení HA…byla jsem z toho smutná, ale nepřestala jsem doufat. 17.8. jsem byla na krvi a poprosila kamarádku, která pracuje jako sestřička, jestli by mi nemohla udělat test na HCG - byl negativní, tak jsem to přestala řešit…můj přítel mě ale ještě donutil si udělat 20.8. test - také negativní, take už jsem cokoli vzdala. Celý týden mi bylo ale nějak divně, natekly mi prsa a hrozně zcitlivěly, začalo mě řezat v podbříšku a byla jsem vzteklá jako pes, připisovala jsem to blížící se MS. V pátek 24.8. (3 dny před MS) jsem ráno vstala a měla pocit, že jsem fakt těhu, běžela jsem do lékárny a koupila si test, byly tam //, nemohla jsem tomu uvěřit, pak jsem ještě do pondělka udělala asi 4 testy a všechny s //, tak jsem si včera koupila Clear Blue a měla jsem tam těhu 2-3 týdny. Tak jdu v pondělí na gyndu, tak uvidíme, snad to bude vše ok…takže určitě testujte ![]()
@evelinca gratuluju, určitě bude všechno v pohodě
Je lepší jít k dr. až tak v 6.tt aby už byla vidět srdeční akce.
Příspěvek upraven 29.08.12 v 12:30
Holky a jak vlastně poznám jestli ovoluju nebo ne? když nemám MS už druhý měsíc tak asi neovuluju ne? A ty ovulační testy se dají koupit normálně v lékárně?
@evelinca
Ahojda, tak to je krásný
Tak ať vše dopadne v pořádku… ![]()
@MarkyM
No, taky by mě to zajímalo. Od vysazení antika mi to chodilo častěji než mělo, pak se to po půl roce srovnalo a nešlo nám to, Dr. říkal, že mám anovulační cykly, dle grafu z menstruačního kalendáře… Jak to poznal nevím, ale tvrdil to. Takže i přesto, že jsem to pak měla pravidelně, tak cykly byly anovulační…
Ovulační testy jsem zkoušela, ale nikdy mi to nevyšlo, že ovulace probíhá, takže jsem se na to pak vyprdla a zkoušeli jsme to jen tak… Ano, koupíš je v lékárně, na internetu, ale mně stačí, že kupuji TT, bych se ještě s ovulačníma testama pěkně prohla… ![]()
@evelinca
Jinak ty patříš mezi ty šťastné, kterým to vyšlo hned na začátku snažení… Kamarádky na mě koukaly, jak na blázna, že se snažíme rok a půl a stále nic ![]()
Tak hlavně ať se mimískovi daří a vy jste spokojení… ![]()
Nám se první dítko taky povedlo hned napoprvý, proto jsem nějakou ovulaci řešit nemusela .No pokud to během září nedostanu tak budu asi muset na gyndu no ![]()
@klarucha a dal ti doktor něco na to, abys tu ovulaci měla?
@MarkyM
já jsem si dělala ovulační testy pořád a nikdy mi nevyšly pozitivní, fakt jsem si myslela, že teda neovuluji a když jsem zjistila na tom testu CB, že jsem těhu 3 týdny, vychází to přesně na ty ovulační dny, které jsem si spočítala a ovu test mi vyšel negativní, tak já nevím jestli tomu věřit Jinak holky moc děkuji, snad to bude všechno ok.
@evelinca a vy čekáte prvního prcka?
no nic jestli pojedem dneska nakoupit tak si ještě jeden těhotenský test koupím, ať mám jistotu a pak se objednám na gyndu aby mi dali vyvolávačku.
@MarkyM
JJ, čekáme prvního. Já jsem si je také pořád kupovala a pak už jsem nechtěla ani testovat, protože jsem se bála, že tam bude jenom /, tak jsem načurala a testoval přítel
a stejně byla vždycky jenom /a ani z krve to nebylo poznat, až 3 před MS slabá ale dobře viditelná druhá, myslela jsem si, že už se mi to zdá, že jí vidím…a ty ovu byly negativní vždycky a fakt jsem je dělala 10 dní každý den, takže na ně asi nespolehat, a i jsme to slyšela, že nejsou ok…