Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem tu nová a jdu si k vám pro radu jestli se vám nestalo to samý. Snažíme se o miminko a už mám přes týden spoždění. Dělám si těhotenský testy už jich bylo cca 7 dohromady a na každým duch.Za těch 7 testů se mi zdá, že zesílil, ale opravdu ne nák znatelně. Stalo se vám to taky? Nebo je tu někdo, kdo měl pozitivní těhotenský test o dost pozdě po menstruaci?
Děkuju za odpovědi
Stát se to může, ovulace mohla být později, ale duch by měl sílit. V jakým časovým rozestupu jsi dělala testy?
Dělala jsem si ho každý den s tim, že uvidim jak sílí. Posílil, ale fakt o minimum. Já vim, že mi tady nikdo neřekne jestli jsem těhotná to ani nechce, jen jestli nemá někdo stjnou zkušenost, Někde jsem četla, že pani měla pozitivní test po 3 týdnech, tak doufám, že je tu náká pani mezi náma, co by mi o tom něco řekla
Tak ty testy vyfot a porovnávej obden
Taky si můžeš udělat digitální test, ten je opravdu spolehlivý nebo si dojít do laborky na odběr HCG jako samoplátce ![]()
Já jsem si osobně řekla, že to nechám do konce roku být a pak půjdu na gyndu.Jen jsem chtěla slyšet náký podobný příběhy s dobrým koncem
, který si přeju.
@bridion ja jsem podle utz otehotnela dvaa dny po ms, tedy 6.6. a 25.6. jsem den krvacela a test jsem si delala az 30.6. a to uz je docela dlouha doba od oplodneni a byl tam tak slaby duch ze jsem byla presvedcena ze je spis negativni… Dalsi dva dny duch malicko zesilil ale jen malicko, pak jsem jela pryc a dalsI test jsem della az 7.7 a to uz ta carka bylaa zretelne videt aale poraaad nebyla stejne sIlna jako ta kontrolni, to aaz po 14 dnech od toho krvaaceni ![]()
@sokolova.marticka vubec ti nechci brat iluze, ale kdyz se koukam do tveho metriku…
Doktori tt nepocitaji ode dne oplodneni. Den oplodneni je pro ne uz 2+0. Takze pokud jsi 17.7. byla 5+6, dalsi ultrazvuky pekne sedi a termin porodu ti spocetli na 13.3., otehotnela jsi o 14 dni pozdeji, nez si myslis. Tudiz toho 30.6. byl i ten slabounky duch docela zazrak.
Promin, ze to po tobe prepocitavam, ale kdyz nekde vidim tvrzeni otehotnela jsem pro MS nebo hodne kratce po ni, zjistuji, ze ve velke vetsine pripadu je to prave tim, ze doktori to pocitaji jinak, nez by clovek rekl, ze to bude logicke ![]()
K zakladatelce - nejsi-li si jista, nech si nabrat krev. Ono se ti muzou ozvat lidi, co na ne testy moc nefunuji, a se stejnym prubehem to dopadlo dobre. Taky ti, kteri narazili na blbou varku testu a tehotni s duchama vlastne nikdy nebyli (zrovna tuhle jsem sem dvala obrazek sveho testu v den, kdy bylo z krve hCG 0 - duch na nem byl dle zdejsich pomeru solidni). Nebo ti, pro nez tohle byl priznak neprosperujiciho tehotenstvi. Nebo dokonce temer nestoupajici hCG priznakem mimodelozniho tehotenstvi.
Proste sto padesat pribehu z netu je ti k nicemu, testy jsou velmi, velmi nepresny nastroj na urcovani prosperity.
@ugluk ja sama si myslela ze to bylo pozdeji ale dr mi to takhle sama rekla, ze den oplodneni vidi na 6.6 proto mi to bylo divny ze hned po ms ale pry se to stava ![]()
@sokolova.marticka no vazne, kdybys otehotnela 6.6., rodis o 14 driv, nez ti tataz dr spocetla
Tehotenstvi trva 40 tydnu, ale vcetne tech dvou „prazdnych od 1. dne cyklu do ovulace“ - pisu v uvozovkach, protoze ne kazda zena samozrejme ovuluje resne 14. den, ale doktori tech 14 dni pocitaji plosne.
Muzu to rict i na svem vlastnim prikladu, u me k oplodneni doslo 31.6. (se 100% jistotou, bylo to rizene lekari), cili o tyden driv nez 6.6. A termin porodu jsem mela spocten a vsecky ultrazvuky na nej sedly 20.2., cili o tri tydny driv nez 13.3. A me dite tento termin vcelku respektovalo a narodilo se plne donosene s krasnymi ctyrmi kily ![]()
@ugluk ja se tady s tebou nehadam jen jsem tehotna prvne a takhle mi to bylo receno doktory takze tim se budu ridit jiny zkusenosti nemam, sex jsme meli casto takze nikdo to nemuze s urcitosti rict na 100% kdy to bylo ![]()
@bridion
Prosím o zachování anonymity, zatím nechci, aby to někdo věděl…
Měla jsem dostat menstruaci 6. 12. To mi vyšel na testu duch. Od té doby testuji každé ráno, abych měla jistotu, že čárka sílí a krásně se vybarvila až dneska, takže po 6 dnech.
V pondělí jsem byla na gynekologii kvůli hrozným bolestem a zatím tam viděla jen vysokou sliznici že to vypadá velmi nadějně. Jsem objednaná na tento pátek, že už uvidíme víc. Moooc se těším
![]()
Přeji Ti, ať ti to dobře dopadne ![]()
Tak jsem teda zvědavá. Já jsem měla dostat ms 1.12. a mám pocit, že jsem v ten den otěhotněla. Posunula se mi ovulace.No uvidíme, co se z toho vyklube.Bud mimi a nebo menstruace.
Anonymní: tak držim pěsti
a děkuju, doufám, ve štastný konec
@sokolova.marticka ono 100% se to da rict vazne jenom pri asistenci lekaru, jinak tim, ze sperime si dokaze na vajicko i par dni pockat, se muze datum toho spravneho sexu od data oplodneni o tech par dni lisit. A v podstate je to uplne jedno, hlavne, kdyz sedi ultrazvuky a vse je OK.