Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
v preukaze nic take nemam… ale ako pisete tak to je asi zakonom dane ze mi to teda musia spravit
Lékař má povinnost některé testy a vyšetření nabídnout, tuhle povinnost mu ukládá zákon. Těhotná se může rozhodnout, zda je podstoupí nebo ne. Rozhodně to není tak, že by sis o testy neřekla a on je neudělal. Po krevních testech dostaneš výsledky a ty musí být přiložené k průkazce.
Já nevím, jak přesně je to s těmi chorobami, zda je tam jen ta povinnost nabídnout nebo jako pacient ty testy nemůžeš odmítnout, nicméně nemyslím, že by ti je dr vůbec neudělal, protože by to bylo určitě proti zákonu, kdyby ti je ani nenabídnul.
Mě brali krev v 6 týdnu ( to byla krevní skupina a pohlavní choroby) pak ve 12 týdnu Nt screning v 16 týdnu triply a ted ve 23 týdnu OGTT takže takhle by to asi mělo nějak vypadat . Možná ti ty testy nedělaly možné je všecko. Raději se zeptej
no tak sa musim na to spytat doktora… ale je mi divne…preco ma o nicom neiformoval ci mi to vlastne robil alebo nie… ![]()
Gladys píše:lyrica píše:Tak pokud je těhotenství potvrzené z utz, tak není třeba nabírat hcg, tak to vezme asi až při jednom s triplama, nepřijde mi na tom nic divného
Dřív ti ji nebrali?![]()
![]()
Určitě ano, vzpomínej..hned ze začátku těhotenství
mě to taky brali až jako s triplama (ty ale nakonec nenabrali, protože vyšel dobře NT screen). takže obecně až v 17tt