Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Krásnou neděli všem.
Máte prosím někdo zkušenosti s použitím Emla masti při tetování? Neovlivnilo to kvalitu tetování (barvu)? Chystám se na nápis přes páteř a docela o této mastičce uvažuji.
Děkuji za případný názor.
J.
Zeptala bych se přímo tatéra, ne?
Tady tomu asi málokdo rozumí a zkušenosti budou taky různé.
Sama s tou mastičkou zkušenost nemám, ale tetování mam plno, přítel tetuje a nejlepší na kérku je bepanthen+. Některý mastičky můžou negativně ovlivnit výsledný tetování, jsou takové které vytahují barvu - takže tetování je po zahojení vybledlé. Pokud někdo špatně snáší některý složky - doporučuje se mazat jen vazelínou. Jde hlavně o to aby tetování bylo promazané a nevysušené a přitom kůže dýchala. Případně jsou studia, kde ti tatér doporučí vlastní přípravek.
Ja si tetovani mazala pouze cistou vazelinou a krasne se hojilo ![]()
Ten krém bych rozhodně nepoužila, může ovlivnit výslednou barvu i hojení kérky. Stejně se to dá použít jen na omezenou plochu, velikostně cca A4. Krém taky může vyvolat krvácení z vlásečnic po němž zůstanou na kůži malé červené tečky (petehie), s barvou se totiž logicky pod kůži vpichuje i tento krém, při tetování se používá pouze vazelína a po něm maximálně pantenolová mast jak píš @Foxie . Když už sis vybrala takovou kérku a takové místo a chceš to mít hezký, tak nezbývá než to přetrpět, o tom je přece celý princip tetování.
Da se to pretrpet a hlavne zvladnout, mam vetsi kerku dole na zadech a v pohode ![]()
Díky za příspěvky, jak píšu právě to zvažuju, ale jasně že za pokažený tetování to nestojí… Vím že se tahle mast používá při permanentním tetování a některá studia to nabízejí i při klasické kérce a mast se před tetováním setře. Doufala jsem že narazím na někoho kdo jí zkusil, aby mi poreferoval, ale info od Big boss je taky užitečný.
Bolest je soucasti tetovani a Emla navic muze vysledek ovlivnit, takze bych to byt tebou vydrzela bez znecitliveni
Ja mam takovyhle tetovani a bolest se da vydrzet, delala mi to taterka na 2×, byla to. hrozny sedet v neprirozene poloze ale prace se vyplatila a ja to prezila a jak, nekteri u toho breci bolesti ale ja treba ne ![]()
Bolest je hrozně subjektivní. To co bolí jednoho, druhýho lechtá. A i když to bolí dá se to vydržet. Já jsem strávila pod jehlou 7 hodin v kuse a pohoda. Jinak my jsme se na některý ty mastičky ptali na tattoo convention a ty nejlepší jsou stejně u nás zakázaný. To co se tu používá je většinou už na rozkuchanou kůži, takže to stejně moc nepomůže a ve Strakonicích nám stejně týpek řekl, že nejlepší je dát si před kérou dva brufeny a efekt je stejnej
Takže tak ![]()
Jasne ze ma kazdy jiny prah bolesti, kazdy to snasi jinak, kazdy tater ma svoji techniku, je to o kazdem jedinci, ja byla poprve 4hodky a potom uz jen 2hodky.
Samozrejme mdyz si to bude davat tam kam chce tak urcite uz ma neco o tom nacteny a vi na co se ma pripravit
,hlavne zadnej alkohol pred ani v prubehu, zadnej energetak a tak. ![]()
Jasně, nastudováno mám co se dá, ale je to fakt individuální… Dotaz jsem vkládala proto, že ještě žádné tetování nemám a člověk si většinou představuje to nejhorší, ale když to chceš, tak prostě přežiješ všechno! Tetování půjde přes páteř a já jsem vyzáblá a zkrátka přes ty obratle co mi vylejzají to asi bude zážitek, no ale co se dá dělat ![]()
Tady můj návrh kdyby to někoho zajímalo: