Těžký batoh na základní škole

117
12.2.14 15:47

Těžký batoh

Ahojky,
jen tak orientačně bych se chtěla zeptat, jestli vám připadá normální nostit v 9. třídě do školy batoh těžký 7 kg. Moje starší dcera ho totiž v úterý vážila a poté mi řekla, že má přesně 7 kg. V batohu měla jen svačinu, pití, sešity a učebnice. Nic víc. Mě to připadne dost těžké. Mohly by jste mi napsat svoje názory? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30483
12.2.14 15:49

Moje dcera chodila v devítce s kabelkou, ve které měla mobil a řasenku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.2.14 15:50
@hanka.br. píše:
Moje dcera chodila v devítce s kabelkou, ve které měla mobil a řasenku. :mrgreen:

Oni ve škole skříňky nemají a věci si tam nemůžou nechávat, takže všechno musí nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
12.2.14 15:52

@Amy Adele věřila bych tomu, víš co stačí aby měli v jeden den třeba 2 jazyky a ty knížky jsou těžké…

• Citovat
  • Upravit
11689
12.2.14 15:53
@hanka.br. píše:
Moje dcera chodila v devítce s kabelkou, ve které měla mobil a řasenku. :mrgreen:

Tak jsem chodila taky + 1 sešit a propisku :mrgreen:

7 kg mi příjde docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.2.14 15:54
@MarkétkaBeruška píše:
@Amy Adele věřila bych tomu, víš co stačí aby měli v jeden den třeba 2 jazyky a ty knížky jsou těžké…

V pondělí mají i 3 jazyky, ještě k tomu hned posobě. A pak ostatní předměty ( v pondělí mají totiž 9 hodin.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
12.2.14 15:54

Já v osmé třídě (tehdy devítka nebyla) učebnice také nenosila. Koukala jsem ke spolužákům a když si toho učitel všimnul, tak jsem se omluvila, že jsem ji výjimečně zapomněla. Nenosila jsem učebnice právě proto, že mi to přišlo děsně těžké :-( A to se za nás nenosilo pití, jako dnes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
12.2.14 15:56

@Amy Adele no vidíš to máš na každý jazyk učebnice + pracovní sešit…

• Citovat
  • Upravit
117
12.2.14 15:58
@MarkétkaBeruška píše:
@Amy Adele no vidíš to máš na každý jazyk učebnice + pracovní sešit…

a

A taky že jo + 2 sešity ještě k tomu, protože v každém jazyce ještě musí mít sešit školní a sešit na slovíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.2.14 15:59

@Amy Adele je to celkem normální. Když druhákova aktovka váží téměř 4 kg - tedy to učení.. v 9. třídě už to snad zvládne, ni? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
12.2.14 16:00

@Amy Adele no a jsme tam, já to znám a bohužel se s tím nedá nic dělat :(

• Citovat
  • Upravit
23081
12.2.14 16:03
@Amy Adele píše:
Oni ve škole skříňky nemají a věci si tam nemůžou nechávat, takže všechno musí nosit.

A tak nemůžou si nechávat třeba něco i v lavici? Ty učebnice, mám namysli, které nepotřebuje zrovna domu na šprtání? Já jsem teda v devítce to měla na háku… V báglu svačina, pití, discman a CDčka :D Nějaká tužka, žákovská a zbytek ve skříňce, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.2.14 16:11

Je to dost, ale pro deváťačku to zas nemůže být takovej problém, ne?:-) Vždyť v tom doběhne jenom do škole a tam sundá.. a zpět.
Je blbé, že nemají ve škole žádné skříňky, já si nechávala učebnice vždy ve škole, pokud jsem věděla, že je doma nebudu potřebovat na učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
12.2.14 16:12

Třídní nechce, aby si tam ty věci nechávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
12.2.14 16:12

Je to tezky, ale da se to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie