Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
jen tak orientačně bych se chtěla zeptat, jestli vám připadá normální nostit v 9. třídě do školy batoh těžký 7 kg. Moje starší dcera ho totiž v úterý vážila a poté mi řekla, že má přesně 7 kg. V batohu měla jen svačinu, pití, sešity a učebnice. Nic víc. Mě to připadne dost těžké. Mohly by jste mi napsat svoje názory? Díky ![]()
Moje dcera chodila v devítce s kabelkou, ve které měla mobil a řasenku. ![]()
@hanka.br. píše:
Moje dcera chodila v devítce s kabelkou, ve které měla mobil a řasenku.
Oni ve škole skříňky nemají a věci si tam nemůžou nechávat, takže všechno musí nosit.
@Amy Adele věřila bych tomu, víš co stačí aby měli v jeden den třeba 2 jazyky a ty knížky jsou těžké…
@hanka.br. píše:
Moje dcera chodila v devítce s kabelkou, ve které měla mobil a řasenku.
Tak jsem chodila taky + 1 sešit a propisku ![]()
7 kg mi příjde docela dost.
@MarkétkaBeruška píše:
@Amy Adele věřila bych tomu, víš co stačí aby měli v jeden den třeba 2 jazyky a ty knížky jsou těžké…
V pondělí mají i 3 jazyky, ještě k tomu hned posobě. A pak ostatní předměty ( v pondělí mají totiž 9 hodin.)
Já v osmé třídě (tehdy devítka nebyla) učebnice také nenosila. Koukala jsem ke spolužákům a když si toho učitel všimnul, tak jsem se omluvila, že jsem ji výjimečně zapomněla. Nenosila jsem učebnice právě proto, že mi to přišlo děsně těžké
A to se za nás nenosilo pití, jako dnes ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
@Amy Adele no vidíš to máš na každý jazyk učebnice + pracovní sešit…
a
A taky že jo + 2 sešity ještě k tomu, protože v každém jazyce ještě musí mít sešit školní a sešit na slovíčka.
@Amy Adele je to celkem normální. Když druhákova aktovka váží téměř 4 kg - tedy to učení.. v 9. třídě už to snad zvládne, ni? ![]()
@Amy Adele no a jsme tam, já to znám a bohužel se s tím nedá nic dělat ![]()
@Amy Adele píše:
Oni ve škole skříňky nemají a věci si tam nemůžou nechávat, takže všechno musí nosit.
A tak nemůžou si nechávat třeba něco i v lavici? Ty učebnice, mám namysli, které nepotřebuje zrovna domu na šprtání? Já jsem teda v devítce to měla na háku… V báglu svačina, pití, discman a CDčka
Nějaká tužka, žákovská a zbytek ve skříňce, no…
Je to dost, ale pro deváťačku to zas nemůže být takovej problém, ne?:-) Vždyť v tom doběhne jenom do škole a tam sundá.. a zpět.
Je blbé, že nemají ve škole žádné skříňky, já si nechávala učebnice vždy ve škole, pokud jsem věděla, že je doma nebudu potřebovat na učení.