Thajsko Phuket v září

71
12.8.25 14:47

Thajsko Phuket září

Ahoj holky :mavam:,
s manželem jsme si koupili letenky a ubytování na toto září do Phuketu. Víme, že je období deště a zrovna září je nejhorší, ale zajímalo by mě, zda jste v tomto období některá v Phuketu (případně i jiné části Thajska) byla a jaké doopravdy počasí bylo. Jednalo se o přeháňky nebo celodenní déšť? Vím, že je to individuální, ale i tak by mě to zajímalo. Letíme na dva týdny od 14.-29.9.2025.
Budu samozřejmě ráda i za jakákoli doporučení na aktivity, výlety apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3910
12.8.25 15:05

Nie Phuket, ale dali sa podla toho nastavovat hodinky, vzdy o stvrtej sa zatiahlo a pustil sa lejak.
Bolo treba planovat program tak aby sa do 16 vsetko stihlo, osobne mi nevadilo zmoknut, pretoze tam beztak bolo teplo a bolo to osviezujuce, ale ja mam rad dazd. Aj ked dazd v style ako keby ti niekto lial kyble vody na hlavu tiez nieje az tak srandovny ;-)
Za mna ten dazd nevadil, ale vadila kombinacia vlhka a teploty. Pre cloveka zvyknuteho na nase klimaticke podmienky je to dost ‚neprijemne‘. Vsetky veci mas mokre, vysusit sa to neda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.8.25 15:11

@IcePlanet7 Moc děkuji za odpověď. ;) Mohu se zeptat, kde jste konkrétně byli, prosím? Déšť nám taktéž nevadí, ale jak píšeš, do jisté míry, aby to bylo bezpečné a nepropšelo celé dny. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
12.8.25 15:48

Asi 200 km juhovychodne od Phuketu. Cely den nam neprsalo ani raz.

„Bezpecne“ je otazka nazoru… je to proste ina krajina, ina mentalita, ine hodnoty, zo vsetkym pozitivnym aj negativnym - treba prist naladeny a otvoreny, kazdy si vyberie to svoje.

Podla mna v azii ziadne realne nebezpecenstvo nehrozi, ja som v azii nenarazil na ziaden problem… ale osobna skusenost je neprenosna a niekto iny to moze mat inak… a to som ‚problemovy‘ typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
12.8.25 22:02

Kamarád byl loni v srpnu v Thajsku, a skoro vůbec tam nepršelo, i když tam bylo období dešťů. Ale teď tam zrovna prší dost, co jsem se dívala na předpověď. Těžko říct, jak to bude v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí