Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Řeknu ti, jak to děláme my. Máme procestováno dost v Asii i v Africe.
Dostatečně dopředu (většinou až když máme letenky6-10 měsíců předem) si najdeme na internetu místní (třeba thajské) cestovky a do vybraných 10-30 pošleme email s naším hrubou představou, aby nám vypracovali návrh.
Samozřejmě se to liší podle toho, kde můžeš nebo chceš řídit sama. Tam kde chce, tak třeba chceme jen nějaké části od cestovek, tam kde se řídit nedá, tak chceme celou cestu.
Pak uděláme výběrové řízení a s vybranou cestovkou to ladíme, dokud se nám to nelíbí.
Z poslední doby máme takhle procestovaný Uzbekistán nebo Vietnam. Naopak třeba Omán jsme si dělali sami.
Děti aktuálně 6+9, v zámoří se pohybujeme od 2,5 let mladší.
@jenny.fields jé, děkuju. A nemáte nějaké tipy na takové cestovky v thajsku? Tohle mě tedy vůbec nenapadlo abych pravdu řekla
začínáme to teprve plánovat, ale jsem na začátku a už jsem v tom ztracená..
Ahoj, najdi si na youtube kanál Mámou Stylově. Na Vánoce 2017 byla s rodinou a dvěma dětmi asi měsíc?v Thajsku a natočila o tom několik vlogů, myslím, že tam najdeš všechno co potřebuješ i zkušenosti do jaké oblasti jet, ubytování, ceny, výlety atd.
@emimka20 píše:
@jenny.fields jé, děkuju. A nemáte nějaké tipy na takové cestovky v thajsku? Tohle mě tedy vůbec nenapadlo abych pravdu řeklazačínáme to teprve plánovat, ale jsem na začátku a už jsem v tom ztracená..
Thajsko jsme takto ještě nedělali. Dobré je kombinovat válečku u moře a poznávačku. Většinou máme 2/3 poznávačku, zbytek moře. Vietnam jsme teď měli u moře v prostředku jen 3 dny. Tripadviser je dobrý zdroj referencí i na cestovky, jinak hlavně používáme zdroje v Aj.
Na podzim jsme byli s klukem (v té době 7 let) v Bangkoku a dělali jsme si sami výlet na most přes řeku Kwai a Hellfire Pass. Jízdenky na vlak, řidiče s autem jsem zařizovala přes tyhle stránky https://12go.asia/en a ubytování jsem hledala přes booking.
Jinak dost tipů získáš na FB stránce Cestování s dětmi
@jenny.fields Mohla bych poprosit o nejake tipy na Oman.. uz mam celkem predstavu a nactenych par blogu Oman with kids, ale i tak.. prece jen s 3 detma prvni vetsi trip.
Moc diky, klidne SZ ![]()
@MV313 píše:
@jenny.fields Mohla bych poprosit o nejake tipy na Oman.. uz mam celkem predstavu a nactenych par blogu Oman with kids, ale i tak.. prece jen s 3 detma prvni vetsi trip.
Moc diky, klidne SZ
Pošlu do sz odkaz na náš cestopis, pokud nepatří mezi ty, c o jste četla.