Thajsko/Krabi - cestování

Anonymní
2.1.19 11:14

Thajsko/Krabi - cestování

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se dá kromě taxíku a tuk tuků cestovat po Krabi. Četla jsem i něco o pronajmutí vlastního auta, ale při jejich chaotické dopravě bych se tomu chtěla vyhnout.
Taky jsem se dočetla, že v Thajsku existuje něco jako soukromý řidič (ne taxikář), který vás tam bude vozit, případně vám řekne nějaké zajímavosti…
Máte někdo s něčím takovým zkušenost?
Za všechny rady a tipy budu ráda. :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
89
2.1.19 11:30

My meli na Krabi pronajaty skutr a s tim se da toho procestovat hodne. Pak na delsi cestu funguje v pohode mistni autobusy a trajekty. Na nadrazi jakmile uvidi, ze jste cestovatele, hned vam poradi anekdo se vas ujme. Jsou tam skveli lide ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
2.1.19 11:45

V JV Asii si vzdy pujcujeme skutry a na delsi presuny si pujcujeme auto nebo jezdime busem, v Thajsku i vlakem. V nekterych oblastech je vhodnejsi auto s ridicem, on je zaroven i pruvodce a financne tam neni velky rozdil.Domluvit se da v podstate na kazdem rohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.1.19 12:11

U toho skútru se celkem bojím, četla jsem, že tam nemají nic jako pojištění a v případě nehody platíte všechno…
To auto s řidičem by bylo nejideálnější, jen nemám absolutně představu kde něco takového seženeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
2.1.19 12:35
@JanHr píše:
U toho skútru se celkem bojím, četla jsem, že tam nemají nic jako pojištění a v případě nehody platíte všechno…
To auto s řidičem by bylo nejideálnější, jen nemám absolutně představu kde něco takového seženeme.

Ano to je pravda.
Jakmile vylezete s batohem z letiště/nádraží/z lodě máte okamžitě X nabídek na odvoz/půjčení/zprostředkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.1.19 13:31
@Ijen píše:
Ano to je pravda.
Jakmile vylezete s batohem z letiště/nádraží/z lodě máte okamžitě X nabídek na odvoz/půjčení/zprostředkování.

Fakt? To jsem nečekala, že to bude tak jednoduché… Děkuji za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí