Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Větrat prostě. Už jsi někdy slyšela, že příliš vůní vede k alergiím, astmatu, ekzémům atd? Aviváže, vonné svíčky, voňavé čisticí prostředky, všechno špatně…
No větrání v prvé řadě, jinak já mám ráda různé výrobky od Sava, mají už i s vůněmi bez chloru a taky Sidolux třeba Marseillské mýdlo je boží… https://teraprint.cz/…eilles-soap/?…
Místo těch umělých smradů bych na utěrku, hadr na podlahu raději hodila kapku esenciálního oleje.
Jinak se mi líbí paradox - chceš hodně voňavý čistič, ale 99 procent čističů smrdí tak, že bych nechtěla, aby mi tím čpěla domácnost ![]()
Vodu s octem a pak vyvětrat. Na při vareni mut poblíž sporáku skleničku s octem, ať to digestoř rovnou bere.
Ocet pohlcuje pachy, pak už to jde vyvětrat…
Ja jsem teď náhodně koupila octovy cistic s malinami Jelen a přijde mi dobrý. Je účinný a ten ocet za chvíli vyčichne a žádné pachy necitim.
Jinak při vytirani dávám do vody Aviváž
Používám čistící přípravky method a někdy mi přijde že voní až moc. Většina má ale pro mě příjemnou vůni.
Já tedy nejsem velká kuchařka - vaříme denně ale rychlovky co moc pachů nedělají, takže větrání většinou stačí.
Mě upřímně většina čističů smrdí chemií a nesnesu to v bytě.
Vyhovuje mi esenciální olejíček luční kvítí od Ecohaus a i jejich čistící prostředky, tím že je to přírodní a nesmrdí to jak chemikálie. Zároveň mám i atopický ekzém takže..
@Neptunka111 Tady s tím souhlasím, ta vůně je fakt jemňounká, nebolí z ní hlava a je příjemná. Já jako astmatik po všem kašlu, i po parfému a tohle je tak jemné, že nemusím tasit inhalátor. ![]()
@Mazurka89 Mě taky dělají problém silné vůně + mám milion alergií, astma, mám doma i čističku vzduchu a i přes ni to hezky voní a nedráždí mě to, nepálí mě oči, asi tím že to je netoxické. 😂
Kuchyň spojená s obývákem a oblíbený Mr. Proper se zdá být slabší.
I v létě větrám hodně, ale nedaří se se zaplou digestoří zničit některé pachy z vaření. Každý večer vytřu. Zkoušela jsem i šampon na vlasy/jar místo čističe. Máte tip na silnější vůni klasického čističe?