Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vilém je krásné jméno, klidně bych ho dala. Nebo pak třeba Antonín, Štěpán, Benjamin.
Mně se moc líbí ten Sebík. A od holek zmiňovaný Štepán je taky moc krásné jméno.
@AlcaBa jak se takovýmu Sebíkovi říká v padesáti? Séba? V základním tvaru hezký, ale jakýkoliv zkrácený oslovení pro dospělýho je děs. Já s takovým jménem bojuju celý život. Lidi myslete na to, že to dítě nebude dítětem věčně a v dospělosti vám bude vděčný za důstojný jméno. Už teď je mi těch Sebíků a Izabelek a Lilianek vcelku líto. Já s něčím takovým totiž žiju a byla bych fakt vděčná, kdybych se jmenovala obyčejně, třeba Jana…
@Anonymní píše:
@AlcaBa jak se takovýmu Sebíkovi říká v padesáti? Séba? V základním tvaru hezký, ale jakýkoliv zkrácený oslovení pro dospělýho je děs. Já s takovým jménem bojuju celý život. Lidi myslete na to, že to dítě nebude dítětem věčně a v dospělosti vám bude vděčný za důstojný jméno. Už teď je mi těch Sebíků a Izabelek a Lilianek vcelku líto. Já s něčím takovým totiž žiju a byla bych fakt vděčná, kdybych se jmenovala obyčejně, třeba Jana…
A já to mám naopak.Jsem Ludmila a radši bych byla třeba právě Izabela ![]()
@Anonymní píše:Bartoloměj, Felix, Vincent, Bruno, Boris
Ahoj, zajímá mě, jaké jméno by jste daly k příjmení Kraus pro chlapečka? Partner se jmenuje Tomáš, tak bych asi preferovala nějaké české ale za to ne úplně běžnénapadlo nás Sebaastián nebo Vilém, ani objednam však nejsme přesvědčeni
děkuji
Zároveň prosím o anonym, jelikož sem chodí přítelkyně mého bratra a my chceme jméno a pohlaví prozradit až po narození děkuji
@Anonymní píše:
Mě teď vrtá hlavou jaké je tedy vaše jméno
Já zase mám celý život pocit, že mé jméno je moc tvrdé, teď už mi to tolik nevadí, ale hlavně v dětství
@Anonymní píše:Říká se mu normálně-Sebastiane. Mně se líbí oboje. Izabela a Liliana jakbysmet. Proč jim v dospělosti neříkat celým jménem? Např. Gabriele se taky říká celým a kdo chce tak Gabča a co je na tom? Jana-Janča Janička
@AlcaBa V našich krajinách není zvykem oslovovat celým jménem, ale vždy se oslovuje dvojslabičnou zkratkou. Nikdo nebude Sebastiána a Izabelu oslovovat celým jménem, ale budou si hledat různé patvary. Vím o tom svoje a můžu ti říct, že mě nebaví pořád dokola někoho žádat, jakým způsobem mě má oslovovat. A v jednom se opravdu mýlíš, není důležitý, zda se jméno líbí rodičům, ale je důležitý, jak se s tím jménem bude dítěti žít. Kdyby ti rodiče dali jméno Kunigunda, tak s tím asi nebudeš úplně v pohodě jen proto, že se to rodičům líbilo, že? Anonym jsem použila proto, že někdo z rodiny začíná tušit můj nick a nepotřebuji dávat další nápovědu k tomu, aby ho odhalili. Gábině se říká Gábi.
Ahoj, zajímá mě, jaké jméno by jste daly k příjmení Kraus pro chlapečka? Partner se jmenuje Tomáš, tak bych asi preferovala nějaké české ale za to ne úplně běžné
napadlo nás Sebaastián nebo Vilém, ani objednam však nejsme přesvědčeni
děkuji
Zároveň prosím o anonym, jelikož sem chodí přítelkyně mého bratra a my chceme jméno a pohlaví prozradit až po narození děkuji