Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:probůh tak se přejmenuje! Kámoška byla Iva a přejmenovala se na IVANU…což já nechápu ale ona to tak chtěla tak to tak má. A pokud nejsou rodiče tuplblbouni tak se můžou snažit jak chtějí tak stejně se trefit nemusí, už se chápeme? A to co se nelíbí tobě se líbí jiným..tak bych nevrtala do zakladatelky. PS: nad Adolfem snad nepřemýšlí
@AlcaBa V našich krajinách není zvykem oslovovat celým jménem, ale vždy se oslovuje dvojslabičnou zkratkou. Nikdo nebude Sebastiána a Izabelu oslovovat celým jménem, ale budou si hledat různé patvary. Vím o tom svoje a můžu ti říct, že mě nebaví pořád dokola někoho žádat, jakým způsobem mě má oslovovat. A v jednom se opravdu mýlíš, není důležitý, zda se jméno líbí rodičům, ale je důležitý, jak se s tím jménem bude dítěti žít. Kdyby ti rodiče dali jméno Kunigunda, tak s tím asi nebudeš úplně v pohodě jen proto, že se to rodičům líbilo, že? Anonym jsem použila proto, že někdo z rodiny začíná tušit můj nick a nepotřebuji dávat další nápovědu k tomu, aby ho odhalili. Gábině se říká Gábi.
@AlcaBa Adlofa rozhodně ne
taky si nemyslím, ze je na jméně Sebastián něco špatně
proč by to v dospělosti nemohl být normálně Sebastián nebo Bastian
Jinak holky děkuji za tipy, až se chlap vrátí domu, společně si nad jmény sedneme ![]()
Dominik Kraus se mi líbí
Dále mě napadá
Tobiáš Kraus
David Kraus
Ondřej Kraus
Richard Kraus
Frederik Kraus
@AlcaBa fakt si myslíš, že je to tak jednoduchý se přejmenovat? Úředně možná, ale rozhodně ne společensky a nechápu, proč se rozčiluješ, já s podobným jménem na rozdíl od tebe žiju a jestli ti tak moc vadí, že jsem vyjádřila svůj názor a zkušenost, není to můj problém. Holt ta vaše vysněná jména nebývají pro nositele top
. A věř mi, že za můj život mě celým jménem oslovovalo minimum lidí, prakticky nikdo, i když jsem o to žádala. Každý si to jméno nějak zpitvoři, aby se dobře vyslovovalo jemu. Co se líbí mně, to většinu nezajímá. Izabele nikdo celým jménem říkat nebude. Buď to bude Íza nebo Bela.
@Anonymní píše:
@AlcaBa fakt si myslíš, že je to tak jednoduchý se přejmenovat? Úředně možná, ale rozhodně ne společensky a nechápu, proč se rozčiluješ, já s podobným jménem na rozdíl od tebe žiju a jestli ti tak moc vadí, že jsem vyjádřila svůj názor a zkušenost, není to můj problém. Holt ta vaše vysněná jména nebývají pro nositele top. A věř mi, že za můj život mě celým jménem oslovovalo minimum lidí, prakticky nikdo, i když jsem o to žádala. Každý si to jméno nějak zpitvoři, aby se dobře vyslovovalo jemu. Co se líbí mně, to většinu nezajímá. Izabele nikdo celým jménem říkat nebude. Buď to bude Íza nebo Bela.
Hoď se do klidu, venku je krásně a opravdu mám důležitější věci než řešit že je pro tebe problém se přejmenovat když to udělalo x tisíc lidí
hezký den přeju, dnes je nádherne
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě, jaké jméno by jste daly k příjmení Kraus pro chlapečka? Partner se jmenuje Tomáš, tak bych asi preferovala nějaké české ale za to ne úplně běžnénapadlo nás Sebaastián nebo Vilém, ani objednam však nejsme přesvědčeni
děkuji
Zároveň prosím o anonym, jelikož sem chodí přítelkyně mého bratra a my chceme jméno a pohlaví prozradit až po narození děkuji
Vlastislav, Rostislav, Dušan, Vladan, Bohdan, Radovan, Radúz
@Anonymní píše:
@AlcaBa Adlofa rozhodně netaky si nemyslím, ze je na jméně Sebastián něco špatně
proč by to v dospělosti nemohl být normálně Sebastián nebo Bastian
Jinak holky děkuji za tipy, až se chlap vrátí domu, společně si nad jmény sedneme
Proč ne Adolfa? Znamená to Uškechtilý Vlk. ![]()
K příjmení Kraus se hodí v podstatě cokoliv
Nejspíš bych se vyhnula jménům s R, jako celek mi to nezní hezky. A třeba takový Karel Kraus je hotový jazykolam ![]()
K příjmení bych obecně dala jméno, co působí měkce a nekončící na K.
Například kromě Viléma někým navrhovaný Štěpán nebo Šimon.
Mně se líbí tvrdý chlapácký jména pro siláky
Richard Kraus, Adrian Kraus ![]()