Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych vás poprosit, máte nějaké tipy na atrakce, akce nebo i jen krásná místa kam s dětmi na výlet? během roku jezdíme různě po republice tak si chci udělat sešit, připravit si tipy a pak jen listovat podle toho kde budem
nemyslím klasické zoo, ale třeba něco jako ringelland, mirakulum, dětské lanové centrum atp. celý den googlim ale když člověk nehledá nic konkrétního tak se googlí blbě. pokud budete mít nějaký tipy i po evropě budu jen ráda, třeba se to nestihne letos ale jindy. krom zmíněného jsme objevila ještě tak krokodýlí zoo, stezku korunami stromu a to je tak vše. všem moc díky ![]()
Já budu z dovolením nakukovat. My užmáme sježděné snad všechny zoo v Čr a teď jezdíme i do Německa.. Výlety děláme i podle pohádkového česka od škodovky. Dcera byla na atrakce malá, tak jsme jezdili spíše po výletech na různá místa.
Mnulý týden jsme byli v aquaparku Čestlice u Prahy na celý den a bylo to super. Chystáme se do Tropical Islands.
Ještě mě napadl Dinopark, Mořský svět v Praze, šťastná země, aquapark babylon a iq park Liberec, westernové městečko šiklův mlýn, a teď jsem četla o Bayern Parku v Německu.
http://www.baumwipfelpfad.by/…cz/index.php
vedle je i „zoologocká“, od vajíčka po cedulkách, mi tam byli před dvěmi roky a byla zdarma, tak nevim jak teď, ale naprosto dokonalá. Třeba výběhem pro vysokou se dá procházet. Výběh pro medvědy je oplocenej kus lesa se skálou.
Co třeba Beckiland v Praze, Freizeitpark Plohn v Německu, Šťastná země v Radvánovicích, pak vím o Bez bot a je tam ještě něco, ale teď si nemohu vzpomenout.
A nebo zkus geocaching
mi už podle kešek plánujem výlety několik let
kouknu na mapu a kde nemám vyloveno tam jedu ![]()
Ahoj,
můžu doporučit Legoland a Tropical Islands - akorát to není zrovna nejlevnější, pak jsme byli v Playmobil parku u Norimberka (tam je taky hezká ZOO a delfinárium) a v Bayern Parku - tam je super, že zaplatíš vstupné a pak jsou všechny atrakce zdarma. Děti by rády do Disneylandu u Paříže, ale to už je tedy trošku z ruky.
Z Čech jak už psala Zichisek - Dinoparky, Šťastná země u Turnova, pak se nám líbilo u Chrudimi - Lanové centrum Podhůra + rozhledna, Labyrintárium Loučeň, zámek Berchtold u Velkých Popovic (hřiště+park s miniaturami hradů a zámků), vláčky - řepařská drážka v Sendražicích v Kolíně, v Chlumci nad Cidlinou je zahradní železnice, v Trmících v Ústí nad Labem - modelová železnice + návštěva zámečku Větruše s rozhlednou a lanovkou z Ústí, navíc v Ústí je hezká ZOO, poblíž ještě Zubrnice - skanzen + vlakové muzeum ![]()
To je jen část toho, co jsme loni projeli - sbíráme Turistické známky a vizitky, tak vybíráme cíle i podle toho.
Ahoj, treba zkus to morske centrum „Tropical Islands“ je to u berlina cestovky tam delaji i zajezdy 1 - 3 denni nebo se tam da dojet autem, nekde najdu odkaz.. maji tam v ooobrovske hale jakoze udelane more, plaze, pisek, nejaky tobogany, prespat se da v chatickach primo na te „plazi“.. kamoska tam byla a rikala ze je to tam super.. http://www.aquapark-tropical-islands.cz/
a nebo je jeste pry super aquapark ve Wisle v Polsku.
hned jak me napadne neco jineho tak napisu ![]()
Hopsarium v Ceskych Budejovicich - loni jsme tam delali zajezd pro deti ze vsi a vsichni se vratili nadseni, deti i dospeli ![]()
Techmania v Plzni - to je spis pro vetsi deti, takova veda hrou, ale maji tam i mraky jenga kostek na staveni, a nejaky dalsi veci i pro mensi deti
Dospele zaujme treba vystavena plastika Entropa.
My byli ve střední Itálii, v okolí Rimini je zábavní park Mirabilandia, v Rimini velký aquapark s atrakcemi, dá se jet do San Marina - moc krásné místo
V Itálii je mnoho hradních měst, jsou zvláštní, netypická a krásná ![]()
Více na severu je zábavní park Gardaland, krásné je i jezero La Garda ![]()
Ja doporucuju Dansko. Maji tam spoustu sommerlandu, uzasne pro deti, plus Legoland. Zalezi na vasem rozpoctu. Ale pro inspiraci staci projit mapu na google a sommerlandy si projit pres stret view.
Jupí, všem moc děkuju za tipy
do pulnoci mám co zapisovat
jinak do tropical islands se chystáme třetim rokem ale nějak to nevychází… snad letos bydlíkem. ve šˇtastný zemi jsme byli a super, beckiland taky znám-ale ten je na měaž moc komerční
ale občas tam zajdem, hlavně někomu na anrozky. pro jak velký děti myslíte že je iq park? do šiklova mlýnu máme dokonce zajištěný ubytko, moc se tam těším. na dinopark s holkama nemužu, nat jen viděla dinosaura zvenku na harfě v pze a bála se… a zoo taky mám namáklý kde jsou a obíháme. u mě vedou ty menší, takže se mi hrozně líbí tábor-větrovy a dvorce u borovan. a pražská je super páč se tam muže se psem
ještě jednou všem dík