Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
3 týdny mi přijde jako normální doba léčby zánětu spojivek bez antibiotik. Většinou koupím v lékárně světlík lékařský a dělám z něho výluh, namočím do toho tamponek a třeba 5× denně vytřu oči. Jestli máš atb a nezabraly, tak by to měl dál řešit oční lékař, ne? Co on na to?
A nemá zánět ještě někdo v rodině? Nebo kočka/pes? My si to takhle loni předávali pořád mezi sebou, a až když jsme týden poctivě kapali všichni najednou, tak byl klid. (a od tý doby nic, ťuk ťuk).
Jestli mas virovy zanet, tak nepomuzou zadny kapky a musis vydrzet. Ja ho mela a trvalo pet tydnu, nez se mi oci daly dohromady. Pomahaly mi hodne umele slzy, mam dobre zkusenosti s kapkami Thealoz Duo.
Zdravím, za chvíli to budou 3 týdny co mám zánět spojivek. Zkoušela jsem nejdřív volně prodejné kapky jako Ocuflash, umělé slzy apod., když se to nelepšilo, tak jsem šla k očnímu. Už mám však 2. atb. kapky s kortikoidy (Maxitrol a Spersadex) a taky bez výsledku. Zkouším brát i léky na alergii, mám zapnutou čističku vzduchu, jestli to není z prachu, co druhý den měním ručníky a ložní prádlo a nic. Už jsem z toho zoufalá. Máte nějaké tipy jak si ještě pomoct, něco, co vám zafungovalo? Díky moc..