Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím. ![]()
Jsem čerstvě šťastnou majitelkou nové sušičky s tepelným čerpadlem od AEG (Lavatherm 59850). Už od prvního sušení včera vím, že bych jí nedala ani za nic ![]()
Ale v sušení prádla jsem začátečník, tak uvítám rady šťastných majitelek.
Napadlo mě co sušení záclon půjde to, sušíte tak někdo? Mám v některých záclonách olůvka půjdou i tyhle?
Funkční oblečení na sport?
Na jaký program sušíte běžně barevné prádlo?
Zatím jsem sušila jen bavlnu a to bylo parádní, ale tak ložní, utěrky atd. o to jsem strach neměla, o to barevné už se trochu bojím.
A ručníky taky na bavlnu asi můžu, že?
Díky všem co si udělají čas na zodpovězení pár trapných začátečnických otázek
![]()
Lakynka píše:
Pardon, ale nedá mi to: závidím tiiii![]()
![]()
a víš to, že závidět se nemá viď ![]()
ale já to chápu, skoro závidím sama sobě
![]()
ale byl to velmi drahý dárek, jinak bychom ji ještě dlouho neměli, nebo kupovali o dost levnější ![]()
Hned po prvním sušení mě napadlo, myčku bych ještě objetovala (i když práce taky ušetří dost) ale pračku a sušku už nikdy
![]()
quinny-tak ja jsem prestastnou majitelkou uz tri roky
.Susim naprosto vse,snad krom podprsenek.Tedy i funkcni pradlo.I ty zaclony susim(i kdyz to budu asi jedina
,i s oluvkem-a nic).
Povetsinou susim na suche do skrine a ono si to samo zreguluje,kdy je to optimal.
Od te doby nepouzivam avivaz a i pri super tvrde vode je pradlo mekke a vonave.A ty rucniky.. ![]()
Ale nej je na ni to odchlupovani
,my kockoidni vime sve ![]()
Příspěvek upraven 04.11.10 v 10:01
U nás se syn pořád počůrává a to je dma jak v prádelně pak. Tak snad taky někdy našetříme:D. Myčku nemám kam dát, tak jsem klidná. I když tu pračku se sušičkou taky ne. Máme pidi pračku tu úzkou. No, ale tak to je mimo téma ![]()
To fakt dokáže zbavit i chlupů? No tak to už aby náš kočičí miláček začal chlupy pouštět ![]()
Laky-kdyz se chce,vsechno jde(nekam narvat
).Ja mam taky mini koupelnu a v ni starou uzounkou pracku.Susku jsem narvala do jidelny ![]()
Lakynka píše:
To fakt dokáže zbavit i chlupů? No tak to už aby náš kočičí miláček začal chlupy pouštět
Laky-dokonale!to je jedine,co na chlupy pomaha.A jak ji kocicky miluji,kdyz dosusi
/vzdy kdyz jsem pradlo vytahla,se tam Cherrynka nastehovala do teploucka
/
Any: jéé:). No, taky to fakt nejde:(. Nikde není ani metr místa nazbyt. Kromě prostředku místnosti
nebo tam, kudy chodíme. Tak třeba někdy půjdeme do většího, nebo ty chlupy mojeho donutí to vymyslet:D. Jéé, to teplíčko musí být fajn:).
Je pravda, že se v sušičce dá sušit jen omezené množství prádla? Např. vyperu 6kg, sušit mohu jen 4?
Quinny: jak to máš ty? Na kolik kg?
Any píše:
quinny-tak ja jsem prestastnou majitelkou uz tri roky.Susim naprosto vse,snad krom podprsenek.Tedy i funkcni pradlo.I ty zaclony susim(i kdyz to budu asi jedina
,i s oluvkem-a nic).
Povetsinou susim na suche do skrine a ono si to samo zreguluje,kdy je to optimal.
Od te doby nepouzivam avivaz a i pri super tvrde vode je pradlo mekke a vonave.A ty rucniky..
Ale nej je na ni to odchlupovani,my kockoidni vime sve
Příspěvek upraven 04.11.10 v 10:01
tak to je super, já míním risknout i některé podprsenky, tedy ty ke kterým nemám citový vztah ![]()
Na suché do skříně to jemnější s tou jednou tečkou? a na to sušíš i ty záclony a funkční jo.
Aviváž nepoužívám vůbec, mám doma dva ekzematiky takže to ne, občas ocet ![]()
Na ručníky už se těším, ale zatím tu mám jen tři, jsem netušila, že suška konečně přijde tak mám docela vypráno
tak musím čekat.
Ofšem ty chlupy, to je zázrak vědy a techniky (jj zdravím kočkofily
) jsem jako nestačila zírat co jsem z těch sítek setřela
![]()
Quinny, mám nachlup stejnou sušičku jako ty. Týden. Jsem tak nadšená, že to ani není možný. Moje první sušení ale probíhalo tak, že jsem probírala vyprané prádlo to které může jít do sušička a které ne. Výsledek byl takový, že do sušičky šlo jen minimum. (podle značek na cedulkách na oblečení). Jsem se naštvala a hodila tam všechno. No.. a nic se oblečení nestalo. Od té doby tam vrznu skoro všechno. Na sportovní oblečení je tam spec. program. Dávám tam i to funkční.
Barevné prádlo suším většinou na Program: bavlna- k uložení.
Ručníky na bavlnu a klidně silnější já to mám označené jako: silné
A záclony bych dala : program speciální - mikrovlákno.
A žádný trapný otázky to nejsou, co blbneš. Proč se učit z vlastních chyb, když už je třeba udělal někdo před námi, ne?!
Sušička je skvostná věc. Nejvíc mě baví, že to hned po usušení jde složit a bez žehlení!!!! A prádlo je úplně měkoučké.
To je paráda. Jinak se mi stalo, že jsem dala svetry s angorskou vlnou na 40 a zdrcly se, na 30 už ne a v pohodě, stejně tak funknčí prádlo na lyže. Záclony s olůvkem jsem nezkoušela, neb mám pouze jedny a po vyprání rovnou věsím na okno. .
AEG - vybrala sis dobře. Já mám vyzkoušenou sušičku Miele. K tomu mám pračku, co si sama zváží prádlo, takže může dát o něco míň prádla a sušička to usuší všechno najednou. Kombinovaná 2v1 mi nebyla doporučena. Sestřenka jí má a není s ní spokojená. Nedosušuje a je poruchová. .
Tip: jestli máš zvířecí miláčky, zbaví tě to chlupů z oblečení
U nižších teplot sušení můžeš do bubnu sušičky přidat čistou houbičku na nádobí nebo kousek molitanu a nachytá toho na sebe ještě víc.
Lakynka píše:
Any: jéé:). No, taky to fakt nejde:(. Nikde není ani metr místa nazbyt. Kromě prostředku místnostinebo tam, kudy chodíme. Tak třeba někdy půjdeme do většího, nebo ty chlupy mojeho donutí to vymyslet:D. Jéé, to teplíčko musí být fajn:).
Je pravda, že se v sušičce dá sušit jen omezené množství prádla? Např. vyperu 6kg, sušit mohu jen 4?
Quinny: jak to máš ty? Na kolik kg?
Tohle je problém praček se sušičkou… vyperou cca dvojnásobek prádla než mohou sušit, ale samostatné sušičky jsou většinou na stejný objem prádla jako pračky… třeba já mám obojí na 7 kg.
Lakynka píše:
U nás se syn pořád počůrává a to je dma jak v prádelně pak. Tak snad taky někdy našetříme:D. Myčku nemám kam dát, tak jsem klidná. I když tu pračku se sušičkou taky ne. Máme pidi pračku tu úzkou. No, ale tak to je mimo téma
jsi moje naděje s tím počůráváním, já už si připadám malinko nenormálně, syn 2,5 a pořád pleny
případně občůrané všechno dokola ![]()
Jo a zapomněla jsem pochválit sušučku za ty psí chlupy a prach co se drží v oblečení. To všechno se „vyfiltruje“ a zůstane tam. A filtry se jednoduše vyčistí.