Tipy v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1074
22.6.22 11:04

Já bych si doporučila méně stresovat. (Máme riziko preeklampsie, výrůstek na srdíčku, zvýšený cukr…) Malé věci, jsme zdraví, ale stejně to člověka trochu více vystresuje. A hlavně bych chtěla bezproblémové těhotenství, jako asi každá z nás :D

Doporučila bych si jíst méně sladkého. Od začátku mi bylo zle a jediné, co mi dělalo dobře, bylo ovoce, džusy a sušenky. No jsem v 25 týdnu a váha stejná jako před těhotenstvím. Ale stejně máme vyšší cukr. :roll: :mrgreen:

Taky je těhotenství dobrý trénink na to naučit se říkat ne a stát si za svým. Ne, nechci tvoje rady. Ano, chci látkovat. Ne, tohle nechci. Ne, díky, já budu používat nosítka a další… Už od začátku si stát za svým. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
22.6.22 12:50

@TeeeT Na zaklade Tve druhe diskuze poradim jedine - uzivat si toto obdobi. Ja neresila, ze jsem tehotna v tom smyslu, ze jsem se nehlidala, nejak extra o sebe nepecovala, neomezovala jsem jidlo, neresila nic a uzivala si chvile, kdy mimco kopalo nebo v pozdejsim stadiu tehotenstvi jsem zacala resit vybavu.
Zpetne bych ale sla mnohem driv na neschopenku. Delala jsem do 7 mesice a to ve stavu, kdy jsem mela problem ustat sichtu (silene me bolely krize a kycle, ze jsem mela problem normalne chodit) a zbytecne jsem z toho byla vycerpana. Tak bych sla mnohem driv na neschopenku, asi tak o 2 mesice driv. Prace mi drasala akorat nervy a byla jsem z ni doslova k. o. :)
A souhlasim s ostatnima - hodit se do klidu, uzivat a neresit nesmysly. :D

A ohledne priprav na porod, kazda jsme jina, ale ja vubec nic o porodu necetla a nezjistovala, protoze by me to akorat stresovalo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
22.6.22 12:54
@adamcoka píše:
Taky je těhotenství dobrý trénink na to naučit se říkat ne a stát si za svým. Ne, nechci tvoje rady. Ano, chci látkovat. Ne, tohle nechci. Ne, díky, já budu používat nosítka a další… Už od začátku si stát za svým. :palec:

A protridit lidi! Protoze lidi, kteri ti celou dobu tehotenstvi budou rikat „pockej az se nevyspis, pockej kolik se toho naperes, pockej kolik se toho navaris“ byly pro me vzdycky horsi nez chytraci, o kterych pises. :mrgreen:

Mimochodem vlastni matku jsem zazdit nemohla, ale dodnes nechapu, proc mi cca v 8 mesici rikala, ze od jeji zname dcera volala a rikala, jak ji to strasne boli ty kontrakce. A to bylo vse. :zed: Celkove mi mati licila porod jako nejvetsi trest, pritom ja si porod naprosto uzila. :mrgreen: Kdyby kazdy porod zarucene probihal tak, jak ten muj, rodim porad. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
22.6.22 13:41
@Capricorn61 píše:
A protridit lidi! Protoze lidi, kteri ti celou dobu tehotenstvi budou rikat „pockej az se nevyspis, pockej kolik se toho naperes, pockej kolik se toho navaris“ byly pro me vzdycky horsi nez chytraci, o kterych pises. :mrgreen:Mimochodem vlastni matku jsem zazdit nemohla, ale dodnes nechapu, proc mi cca v 8 mesici rikala, ze od jeji zname dcera volala a rikala, jak ji to strasne boli ty kontrakce. A to bylo vse. :zed: Celkove mi mati licila porod jako nejvetsi trest, pritom ja si porod naprosto uzila. :mrgreen: Kdyby kazdy porod zarucene probihal tak, jak ten muj, rodim porad. :mrgreen:

Ano!!! Značně jsem omezila jednu ze svých nejlepších kamarádek. Protože od začátku co to věděla, jsem slyšela jen negativní věci jako „Neucítíš pohyby tak brzo! Poteče Ti mléko! Budou Tě bolet prsa! Počkej až nebude spát! Počkej až se nevyspíš! Látkové pleny se Ti nebude chtít prát! Počkej jak se ti s ním k té pračce nebude chtít!…“ a typické, když já reaguji na její dítě „Počkej na to svoje…“ :roll: :mrgreen:

Já musím říct, že máma je v klidu. Spíše si chodím pro takovou podporu. Já bych si prosím taky přála takový pohodový porod. Na říjen, díky :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
22.6.22 14:03

@TeeeT Jak už tu zaznělo, sehnala bych si info k porodu (Podpořte mě v osvětě na Facebooku třeba), svou PA k porodu. Já si nic neshanela, říkala jsem si, že doktoři (potažmo sestry, zkrátka zdravotnický personál) snad vědí, co dělají, prostě jsem byla důvěřivá. Ono když je všechno bez komplikací a nemáš žádné požadavky (třeba přítomnost partnera + duly/PA), tak asi budeš spokojená. Když něco nejde podle zvyklostí porodnice, může nastat zádrhel. A to je ten moment, kdy musíš být informována ty, protože jinak s tebou vymetou. (Jo, se mnou vymetli. V té chvíli mi to přišlo normální, teď už bych řešila hodně věcí jinak.)
A důvěra v to, že všechno bude fajn, je sice hezká věc, ale v praxi bohužel moc nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
23.6.22 09:19

@adamcoka Přeji Ti pohodový porod. :kytka: U mě to byla rychlovka, do hodiny bylo mimčo ven. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí