Tipy v těhotenství

2128
21.6.22 21:35

Rady v těhotenství

Ahoj,
nenašla jsem podobné fórum, proto zakládám.

Jakou máte osvědčenou radu v těhotenství? Co byste udělaly jinak, dělaly znovu anebo můžete doporučit dalším těhotným?

Strava, kosmetika, porod, váha, péče o tělo, nevolnosti, pohyb…

Všem děkuji za rady! :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
21.6.22 21:41

Klid a všechno si užít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
21.6.22 21:46
@TeeeT píše:
Ahoj,
nenašla jsem podobné fórum, proto zakládám.

Jakou máte osvědčenou radu v těhotenství? Co byste udělaly jinak, dělaly znovu anebo můžete doporučit dalším těhotným?

Strava, kosmetika, porod, váha, péče o tělo, nevolnosti, pohyb…

Všem děkuji za rady! :srdce: :srdce:

Zbytečně nic nehrotit, není to nemoc. Tak pokud ti není zle, tak si to užívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
21.6.22 21:47

Asi bych se připravovala na porod. Nedělala jsem totiž absolutně nic - nepila maliník, nemasírovala hráz ani netrénovala s Aniballem. Taky bych si už nenechala udělat Hamiltona v první poradně v nemocnici 2 dny před termínem - nechala bych tělo, ať si to udělá po svém až bude ten správný čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3055
21.6.22 21:52

Hlavně nic nehrotit.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
21.6.22 21:52

Cvicit a hlidat si stravu az do porodu, clovek pak aspon nemusi resit zadny shazovani tehotenskych kil :mrgreen: Jinak ja bych se zpetne vybodla na pripravu k porodu, pila jsem malinik, jedla lnene seminko, masirovala, cvicila s Aniballem a nakonec jsem vlivem komplikaci mela stejne velka poraneni, takze vsechna snaha zbytecna. Ale kdo to mohl vedet, ze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.6.22 21:55

Najit si co nejdriv vyhlasenou a zkusenou PA a rozumnou porodnici, kde ona sama muze vest porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
21.6.22 21:58

@Lucie_Sx máš nějaké konkrétní tipy? Praha, prosím? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.6.22 22:10
@TeeeT píše:
@Lucie_Sx máš nějaké konkrétní tipy? Praha, prosím? :oops:

Uz jsem z toho vypadla.
Taky nevim, co presne potrebujes. Jestli chces prirozeny porod bez zasahu a prizpusobeny tvym potrebam, hledej v ruznych „alternativnich“ skupinkac.
Na rozkoukani neni spatne A- centrum nebo festival Respekt k porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
21.6.22 22:14

@Lucie_Sx to já zatím nevím co chci. :oops: Jen mě tvůj příspěvek zaujal, díky za reakci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
21.6.22 22:17

Pokud je to první porod, nastudovala bych si nějaké info o kojení. Protože v porodnici ví uplne kulové, neporadi a dost tam podceňují ten rozjezd který je moc důležitý.
Pak byla super návštěva porodnice. Jinak jsem si ten stav v rámci možnosti uzivala a odpocivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
21.6.22 22:17

Mít mnohem větší pokoru a nebrat nic jako automatické - potrat bylo v tomto směru kruté vystřízlivění. Jinak nehroutit se z toho, že si těhotenství náhodou neužívám, což je takový všeobecný názor, že by se mělo, každý jsme jiný a je zcela v pořádku považovat těhotenství za naprosté peklo, nevylučuje se to s těšenim na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.6.22 22:22
@Emisis píše:
Pokud je to první porod, nastudovala bych si nějaké info o kojení. Protože v porodnici ví uplne kulové, neporadi a dost tam podceňují ten rozjezd který je moc důležitý.
Pak byla super návštěva porodnice. Jinak jsem si ten stav v rámci možnosti uzivala a odpocivala.

Ano, a mit uz na telefonu pripravenou laktacni poradkyni, se kterou se idealne predem znate, casto to zastane i ta soukroma PA.

A nezapomenout v porodnici pouzit „ne, nechci“, pokud to vyzaduje situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.6.22 06:15

@TeeeT Zajímala bych se více o porod a vhodnou polohu a nenechala do sebe cpat urychlovače porodu! a hlavně bych se nenechala stříhat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
22.6.22 08:35

Ja udělala chybu, že jsem se na porod připravovala víc než na šestinedělí. Nepočítala jsem s tim, že dítě bude muset být týden na jipu a nevěděla jsem, že existuje poporodní deprese. Taky jsem nepočítala s tím, že kojení není tak easy peasy věc. A určitě bych tolik nežrala, já měla od 20tydne rizikové, měsíc jsem nesměla ani ven, uklízet, nic prostě a všichni mě zásobovali jídlem a 25kilo bylo nahoře jak nic. 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí