Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mava píše:
JaSe to zní dobře, že jsi spokojená. Asi do něj půjdu.
Frituješ v něm také?
to se da? fritovat? to slysim prvne ![]()
Mavo,
na fritování mám friťák
.
Ten můj papiňák se dá použít i jako normální hrnec (jen se sundá poklice). Ale to mi připadá zbytečné. Frituje se v něm asi stejně, jako by se v něm vařilo bez poklice. Mám to někde v návodu. Píšou tam, že to jde.
Jinak jde urychlit vaření. Když si připravím na guláš a rovnou horké přeliju do papiňáku, zavřu a pustím, tak hrnec se rychleji natlakuje a dřív skončí. Ale když dělám polévku, tak tam dávám vše zastudena a také to netrvá dlouho.
Holky, potřebuju si vybrat tlakáč. Váhám mezi Tefal Clipso a Kolimax Biomax. Máte někdo? Ještě jsem koukala na Fagor, ale ty mi nejsou moc sympatické.
Já mám Tefal Clipso Control, to jsem ti moc nepomohla
Ale tam bude rozdíl minimální, Tefal je ok ![]()
@Tereza1986 ten se mi líbí. Ale ta Clipsa jsou si hodně podobná, rozdíl vidím vpodstatě jen v minutce. Vaří se v něm dobře?
@ostlužina Já si myslím, že mezi těmu značkovými je to jedno. Mají i trojtou pojistku a vařit budou stejně. Já mám Tescomu a byť Tesomu moc nemusím, tak mi vyhovuje (je to dárek). Mamka má Toro, má na víku víc plastů a už jí něco i odpadlo - ne funkční části… Mám ho skoro dva roky, používaný je dost a je pořád jak nový.
@ostlužina Jinak z toho, co píšeš, je mi sympatičtější Kolimax. Kupuju jejich hrnce, jsou kvalitní a jsem moc spokojená ![]()
@avm3 díky. Tescomu zrovna nechci. Mám Allegro, ale manžel mi pořád strká celý hrnec do myčky a hliníkový ventil na poklici je K. O. V tomto směru vede Tefal.
@avm3 ještě jednou díky. Mně je sympatická cena a původ. Mám smaltované hrnce od bývalého Sfinxu a jsem maximálně spokojená.
@ostlužina píše:
@Tereza1986 ten se mi líbí. Ale ta Clipsa jsou si hodně podobná, rozdíl vidím vpodstatě jen v minutce. Vaří se v něm dobře? [/ci@ostlužina píše:
@Tereza1986 ten se mi líbí. Ale ta Clipsa jsou si hodně podobná, rozdíl vidím vpodstatě jen v minutce. Vaří se v něm dobře?Mám ho sice chvilku, ale zatím bez chybičky. Jdi do něj
@ostlužina mám taky tescomu a tam je vyloženě psáno, že víko od papiŇáku nesmí do myčky
@ostlužina Víko se u té Tescomy dávat do myčky nesmí, já tam teda zrovna tlakáč nedávám vůbec. Je pro mě jednodušší a šetrnější umýt ho v ruce. Tak šťastnou volbu.
Jinak k té Tescomě - fakt tu značku nemám ráda, ale poslední asi 4 věci, co jsem tam koupila, jsou naprosto senzační… máme tady teď i značkovou prodejnu a já tam tak nerada chodím - je tam taková protivná prodavačka, taková vlezlá a rádoby chytrá. Ale na ty věci, co mám, nedám dopustit ![]()
@madi @avm3 u toho našeho papiňáku také bylo napsáno, že víko nesmí do myčky. Jenže chlapa neuhlídám. Už jsem přemýšlela, že napíšu seznam věcí, které nesmí přijít do myčky a nalepím ho na myčku. Snad bych to ale u nového papiňáku ohlídala. ![]()
@ostlužina
tak tenhle problém nemám. Chlap s myčkou absolutně nekamarádí
Když jsem ho navigovala z porodnice, ať ji zapne, aby mi to tam neshnilo, tak se rozčiloval, že by to měl dřív umytý v ruce a taky tam naházel kde co ![]()