Tlakový hrnec – jaký doporučíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
6.8.10 12:18
Mava píše:
JaSe to zní dobře, že jsi spokojená. Asi do něj půjdu.
Frituješ v něm také?

to se da? fritovat? to slysim prvne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
6.8.10 15:36

Mavo,
na fritování mám friťák :lol: .
Ten můj papiňák se dá použít i jako normální hrnec (jen se sundá poklice). Ale to mi připadá zbytečné. Frituje se v něm asi stejně, jako by se v něm vařilo bez poklice. Mám to někde v návodu. Píšou tam, že to jde.
Jinak jde urychlit vaření. Když si připravím na guláš a rovnou horké přeliju do papiňáku, zavřu a pustím, tak hrnec se rychleji natlakuje a dřív skončí. Ale když dělám polévku, tak tam dávám vše zastudena a také to netrvá dlouho.

• Citovat
  • Upravit
2468
31.7.14 21:28

Holky, potřebuju si vybrat tlakáč. Váhám mezi Tefal Clipso a Kolimax Biomax. Máte někdo? Ještě jsem koukala na Fagor, ale ty mi nejsou moc sympatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
31.7.14 21:36

Já mám Tefal Clipso Control, to jsem ti moc nepomohla :lol: Ale tam bude rozdíl minimální, Tefal je ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
31.7.14 21:46

@Tereza1986 ten se mi líbí. Ale ta Clipsa jsou si hodně podobná, rozdíl vidím vpodstatě jen v minutce. Vaří se v něm dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25174
31.7.14 21:57

@ostlužina Já si myslím, že mezi těmu značkovými je to jedno. Mají i trojtou pojistku a vařit budou stejně. Já mám Tescomu a byť Tesomu moc nemusím, tak mi vyhovuje (je to dárek). Mamka má Toro, má na víku víc plastů a už jí něco i odpadlo - ne funkční části… Mám ho skoro dva roky, používaný je dost a je pořád jak nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25174
31.7.14 22:05

@ostlužina Jinak z toho, co píšeš, je mi sympatičtější Kolimax. Kupuju jejich hrnce, jsou kvalitní a jsem moc spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
31.7.14 22:06

@avm3 díky. Tescomu zrovna nechci. Mám Allegro, ale manžel mi pořád strká celý hrnec do myčky a hliníkový ventil na poklici je K. O. V tomto směru vede Tefal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
31.7.14 22:09

@avm3 ještě jednou díky. Mně je sympatická cena a původ. Mám smaltované hrnce od bývalého Sfinxu a jsem maximálně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
31.7.14 22:11
@ostlužina píše:
@Tereza1986 ten se mi líbí. Ale ta Clipsa jsou si hodně podobná, rozdíl vidím vpodstatě jen v minutce. Vaří se v něm dobře? [/ci
@ostlužina píše:
@Tereza1986 ten se mi líbí. Ale ta Clipsa jsou si hodně podobná, rozdíl vidím vpodstatě jen v minutce. Vaří se v něm dobře?

Mám ho sice chvilku, ale zatím bez chybičky. Jdi do něj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.7.14 22:51

@ostlužina mám taky tescomu a tam je vyloženě psáno, že víko od papiŇáku nesmí do myčky

• Citovat
  • Upravit
25174
1.8.14 00:14

@ostlužina Víko se u té Tescomy dávat do myčky nesmí, já tam teda zrovna tlakáč nedávám vůbec. Je pro mě jednodušší a šetrnější umýt ho v ruce. Tak šťastnou volbu.
Jinak k té Tescomě - fakt tu značku nemám ráda, ale poslední asi 4 věci, co jsem tam koupila, jsou naprosto senzační… máme tady teď i značkovou prodejnu a já tam tak nerada chodím - je tam taková protivná prodavačka, taková vlezlá a rádoby chytrá. Ale na ty věci, co mám, nedám dopustit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
1.8.14 06:50

@madi @avm3 u toho našeho papiňáku také bylo napsáno, že víko nesmí do myčky. Jenže chlapa neuhlídám. Už jsem přemýšlela, že napíšu seznam věcí, které nesmí přijít do myčky a nalepím ho na myčku. Snad bych to ale u nového papiňáku ohlídala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25174
1.8.14 09:49

@ostlužina :mrgreen: tak tenhle problém nemám. Chlap s myčkou absolutně nekamarádí :D Když jsem ho navigovala z porodnice, ať ji zapne, aby mi to tam neshnilo, tak se rozčiloval, že by to měl dřív umytý v ruce a taky tam naházel kde co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
1.8.14 10:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat