Tlakový hrnec – jaký doporučíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5429
4.8.10 12:26

Tlakový hrnec

Ráda bych si pořídila nějaký tlakový hrnec-nikdy jsem ho neměla,tak bych chtěla poradit jaký koupit.Jaké máte a jak jste s nimy spokojené,kolik zhruba stály?Na co si dát při koupi pozor?
Nebo jsou všechny stejné a je to jedno? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
4.8.10 12:32

Mám tento:
http://www1.tescoma.com/…/katalog.php?…

Jsem s ním spokojená, nedělá mi žádná alotria. Předtím jsem měla mraky let (cca 8-10?, nevím) taky od Tescomy a kdyby malej nerozbil čudlík na víku, tak slouží do teď. Na co si dát pozor netuším. Snad jen po čase (cca 2 letech) sledovat stav těsnící gumy a případně koupit novou.

Jinak já se tlakových hrnců při provozu trošku bojím, takže bych si nekoupila žádnej v Tescu za 500 Kč… Ale třeba je to jen neopodstatněná obava, nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
4.8.10 12:35

Mám tlakový hrnec od tescomy a jsem max.spokojená. :palec: Měla jsem vůči tlakáči spíš averzi a moc nevěděla proč a jestli vůbec používat, ale dostali jsme ho jako svatební dar a jak jsem vyzkoušela, tak na něj nedám dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
4.8.10 12:58

My jsme dostali od rodičů obyč. tlakový hrnec, který se někdy natlakoval někdy ne. Teď jsem si koupila Tefal A taky naprostá spokojenost, pro mě je obrovské + , že je to sada 2 hrnců. Jediná nevýhoda je dost vysoká cena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
4.8.10 13:09

Jojo, taky mám tyhle dvojčata od tefalu a naprostá spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.8.10 14:20

tak uvazuju o tlakaci - takze tady plati, ze se nema setrit na tlakaci,jo? ale zase za tlakac za 3000 mi pripada trosku prehnane, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
4.8.10 14:27

já mám teda taky tescomu a jsem spokojená, takovou zvěřinu si bez něho nedovedu představit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.8.10 16:13
mrazíček píše:
tak uvazuju o tlakaci - takze tady plati, ze se nema setrit na tlakaci,jo? ale zase za tlakac za 3000 mi pripada trosku prehnane, nebo ne?

Tak běž do něčeho takového:
http://www1.tescoma.com/…/katalog.php?…

Přestože je levnější, tak když na něj dávají 5 let záruku, tak to nemůže být žádný šunt… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
4.8.10 17:20

No já mám obavy stejné jako Vy a taky se ho trochu bojím.Ale třeba na hovězí maso a podobně by byl dobrej.Ty dvojčata vypadají dobře,ale ta cena je dost.Mě by ten 3,5l asi bohatě stačil.Tak půjdu do té Tescomy a 5let záruka je super.Díky za rady. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
4.8.10 19:58

Taky zvažuji koupi, ale padlo mi do oka toto
http://www.bionaire.cz/avair/index.htm
a nevím jak se rozhodnout.

je to elektrický tlakový hrnec, dá se použít i jako hrnec na rýži, mléko, polévky, fritovací hrnec.

Hrnec na rýži mám a nemůžu si vynachválit.

Co myslíte o tom to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
4.8.10 20:33

No vypadá to dobře,jak bude fungovat se zjistí,jako při většině věcí,až po koupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
5.8.10 14:39

tlakáče jsem měla vždycky hrůzu, ale nakonec jsem se nechala umluvit a koupila jeden, který vypadal opravdu bezpečně.
Koupili jsme v globusu značka je to PENTOLA 6L (hodil by se mi i ten menší) – super je, že ta poklička je zajištěná otočením na zuby (nebo jak jinak to popsat) nu že to není jen takové to pružení.
Takhle vypadá (fotka je podle mě ale toho menšího, ten šestilitrový je vyšší).
http://www.globus.cz/…-pentola-6-l
Poprvé jsem v tom vařila fakt s obrovským respektem a bála jsem se skoro i dýchat, ale pak jsem viděla, že je to fakt pohoda. Od té doby jsem v tom vařila už hodněkrát, většinou je to hovězí maso, které jinak trvá dlouho. Takže hovězí a zvěřinové guláše jedině v tlakáči. Po natlakování stačí 25 minut a je to měkkoučké.
Nedávno jsem v tom zkoušela rýžovou kaši, tak ta byla taky super, nikdy se mi to nechtělo vařit normálně v hrnci, protože se to pořád musí míchat, ale v tom tlakáči to bylo fakt v pohodě. (recept jsem našla někde na netu)
Chtěla jsem tam zkusit někdy i tu fazolovou nebo hrachovou polívku, prý to taky jde a netrvá to věky, ale ještě jsem neměla odvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
5.8.10 19:00

Ahoj,
mám už skoro tři roky ten elektrický, jak sem dala odkaz Mava, a jsem s ním moc spokojená.
Nebojím se ho pustit a jít od něj pryč. Používám ho na vaření polévek (vývarů), na guláše nebo omáčky. Na hovězí maso nechávám cyklus projít dvakrát za sebou (možná by stačil jen jeden, ale moje děti žvýkací maso nejedí), na kuřecí nebo vepřové jednou a maso je pěkně uvařené.
Dobře a snadno se rozebírá a dobře se čistí.

• Citovat
  • Upravit
25182
6.8.10 11:37

JaSe to zní dobře, že jsi spokojená. Asi do něj půjdu.
Frituješ v něm také?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.8.10 11:43

Já mám ten Pentola 6L z globusu a max. spokojenost.Mám ho už dlouho a pořád vaří dobře.Tlakáč je moje pravá ruka,mám doma masožravce takže jede skoro pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný