Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky v čem perete miminkám oblečení aby krásně voňelo. Já v dětskym persilu a aviv. Silan dětský,ale stejně to prádlo voní jen trošku
Aby prádlo krásně vonělo, přidej tam kde dáváš aviváž pár kapek olejíčku, co se dává do aroma lamp, já dávám levanduli a voní super, stačí 5 kapek.
My používáme softlan-je z německa, ale dá se sehnat i u nás.Krásně provoní nejen prádlo ale i celý byt.
Ahoj, mně moc pěkně voní Batole - prášek + aviváž, voní hezky miminkovsky ![]()
Batole i lovelu jsem taky zkoušela a nic moc. O softlanu jsem už taky slyšela ale nikde neviděla.kde se da u nás koupit?
Mají ho většinou vietnamci co prodávají většinu zboží z německa.Takže u nás ve večerkách
Nám porodnici řikali, že naopak prádlo vonět nemá. Znamená to totiž, že v prádle zůstaly zbytky prášku. Doporučili dávat jakýkoli dospělý prášek, ale do máchání ocet, který prášek pomůže vymýt. Doktorka jasně řekla: "Nemusíte kupovat žádné speciální dětské prášky na praní. Stačí do máchání ocet.vPrášek se octem vymyje, smrdět octem prádlo nebude, ale nepočítejte, že bude vonět. Voní jedině prádlo se zbytkem prášku. " Aviváže též nedoporučovala. ![]()
Aviváž nevadi v menšim množství. Teda když nevadí miminku a tomu mému naštěstí nevadi.
Též aviváž ne-e, nedoporučuje se to na miminka. Já peru v Lovele gelu a nemůžu si stěžovat
Vždy přidávám máchání navíc, pro jistotu.
Vadí nevadí. Podle mě, čím méně cizorodých látek se dostanedo kontaktu s pokožkou kojence, tím lépe. TO, že prádlo voní skutečně nemůže snamenat nic jiného, že něco v oblečení je. Pro mě to znamená další zbytečnou látku. Miminko voní samo o sobě. Navíc to, že se líbí vůně prádla tobě, nemusí vyhovovat mimču. ![]()
Tak já peru v lovele-gelu.Aviváž teď používám silan sensitive,ale dávám jí málo,radši.
No dobře,ale cizorodý látky jsou i v lovele nebo batoleti. To bych nemohla prát přeci v ničem.
Doteď jsem nedávala aviváž, ale ten ocet, teď jsem zkusila Amway horská louka (nebo jak) a voní to opravdu krásně, nějaký Silan je oproti tomu smrádek (Uvažuju, kam ho vylít…). Peru taky v Amway, aviváže dávám tak čajovou lžičku.
motika píše:
No dobře,ale cizorodý látky jsou i v lovele nebo batoleti. To bych nemohla prát přeci v ničem.
jasně. já se jen snažím snížit množství na minimum. jednak tím, že už nepřidávám aviváž, která není třeba. Jednak se snažím udělat vše pro to, aby prášku zůstalo v prádle minimum.
hledání prášku, po kterém prádlo voní, znamená pravý opak. Hledá se prášek, který v prádle zůstane.
neczuz píše:motika píše:jasně. já se jen snažím snížit množství na minimum. jednak tím, že už nepřidávám aviváž, která není třeba. Jednak se snažím udělat vše pro to, aby prášku zůstalo v prádle minimum.
No tak to je pěkná ptákovina, od čeho by potom byly pračky. Snad všichni věcí, že pračka prádlo několikráte máchá, ždíme a zase máchá a ždíme, takže pochybuju, že by tam nějaký prášek zůstal, natož ještě, když se při styku s vodou rozpustí. To si zase někdo něco přečetl a dělá z prášku a aviváže nebezpečné látky, nechápu.
hledání prášku, po kterém prádlo voní, znamená pravý opak. Hledá se prášek, který v prádle zůstane.