Havěť v matraci?

5463
29.7.10 09:55

Havěť v matraci???

Ahoj prosím kdo mi poradí?
Dnes v noci mě něco poštípalo po celých zádech.Může to být z matrace?Mám matraci,která je z líné pěny a tvaruje se podle těla.Schrnul se mi na ní chránič a zádami jsem spala jen na prostěradle a podním matrace v ochranném potahu a něco mi šíleně poštípalo záda přes pyžamo.A komáři to nejsou máme všude sítě a ani žádný tady není.
Může to být nějaká havěť z matrace?Pokud ano jak jí odstraním?
Matrace stála kolem 6 tisís a máme jí 1,5 roku.
Děkuji za radu snad si nebudete ťukat na čelo při mém dotazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
29.7.10 10:12

Ahojky.
já si myslím že v matraci jsou maximálně roztoči a ti nekoušou. Nemohla si někde přijít k blešce? nebyl u Vás někdo se zvířetem či ty jsi nebyla někde na návštěvě. Já takhle mněla dokousanou starší dceru.Jí prostě milují psí blechy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.7.10 10:32

Včera jsem byla u kamarádky,ale žádný zvíře tam nebylo.Ale tohle jsou velký kousance o něco menší než od komára,ale přece komár nekouše přes pyžamo a hlavně jsem tady žádnýho nenašla.A nějaká jiná havěť tam nemůže být?Teď jsem sunadala ten potah matrace hodila do pračky a jsou na něj dírečky to taky prožral roztoč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
29.7.10 10:40

roztoči jsou vidět pod mikroskopem ti by dírky neprožrali… je to záhada. Jedině vydrž a uvidíš jestli tě to doštípe i další noc. HOrší je že asi stejně nic není čím by si to nastříkala.( jelikož na tom spíš a jsou to jedy) Jedině je hodit ven na sluníčko pořádně vyvětrat. ONo některé potvůrky zabíjí mráz ale matrace se do mrazáku nevleze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
29.7.10 10:52

Jezis to je zahada :think: ..co stenice?Ale to snad ne..A pyzamo se ti nemohlo vyhrnout treba?

A manzel nema nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
29.7.10 11:11

A kde jsi slyšela, že komár neštípe pře pyžamo? Jinak Bleší štípance to klidně být mohou - jsou podovné štípancům od komára, jen je jich více na jednom místě. Případná blecha může žít v matraci delší dobu - na jedno napití vydrží i půl roku bez potravy.Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.7.10 11:32

Pyžamo se mi nevyhrnulo je dost dlouhé a mam to vysloveně jen na zádech a ruce byli holé a tam nic a manžel nemá ani jeden štípaneček. Štěnice 8-o bože to snad ne?Kde by se tady vzali?Zkoumala jsem matraci a nic jsem tam nenašla žádnou havěť.No co zkusím si vyměnit matraci s manželem a uvidím :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.7.10 11:33

Jargova,ale já jsem spala na zádech a ty štípánce mam jen tam.A doma jsem nenašla ani jednoho komára všude máme sítě a ani mě nevzbudilo bzučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.7.10 11:34

Ani manžel ani malej nemají žádný štípanec.Jen já asi 7 po celých zádech a svědí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
29.7.10 11:45

Je taky možné,že tam žádnou havěť nemáš.Když se ti shrnul chránič,tak jsi se mohla trochu poškrábat a pokud jsi se zapotila,tak to dělá neplechu.Skus to namazat nějakým krémem na opruzeniny a jestly se to stratí,tak je to od toho.Skus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.7.10 11:47

No zkusím to,ale žádné breberky jsem nenašla a to jsem zkoumala potah matrace i matraci z obou stran a nic.No potah se pere tak uvidím v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
29.7.10 11:56

Ono kolikrát stačí,že v matraci je přížně něco píchlího,třeba kousek trávy nebo tam mají zapomenutej silonovej provázek a už to dělá neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.7.10 12:48

Teď jsem svlíkla manželovi potahz matrace a on na tom potahu žádný dírky nemá jako já a to je úplně stejná matrace.To je divný,ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
29.7.10 12:53

A jak moc jsou ty dirky velky??Nenapada me,co za hmyz dela dirky do textilu a zaroven kouse do lidi :think:
Asi bych prohodila matrace s manzelovou a videlo by se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
29.7.10 12:59
jargova píše:
A kde jsi slyšela, že komár neštípe pře pyžamo? Jinak Bleší štípance to klidně být mohou - jsou podovné štípancům od komára, jen je jich více na jednom místě. Případná blecha může žít v matraci delší dobu - na jedno napití vydrží i půl roku bez potravy.Tož tak.

8-o
Podle me tam asi neco bude, i kdyz teda komari stipou i pres obleceni..Vymena matrace je dobrej napad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný