Praní miminkovských věci aby voněly?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
31.7.10 23:00
No tak to je pěkná ptákovina, od čeho by potom byly pračky. Snad všichni věcí, že pračka prádlo několikráte máchá, ždíme a zase máchá a ždíme, takže pochybuju, že by tam nějaký prášek zůstal, natož ještě, když se při styku s vodou rozpustí. To si zase někdo něco přečetl a dělá z prášku a aviváže nebezpečné látky, nechápu.
hledání prášku, po kterém prádlo voní, znamená pravý opak. Hledá se prášek, který v prádle zůstane.

Pračky jsou od toho, aby vypraly špinavé prádlo :roll:
I kdyby pak máchaly stokrát, vždycky na prádle zbytky prášku zůstanou (samozřejmě, že čím víc máchání, tím méně zbytků prášku). Protože se jedná o dost agresivní chemii a protože miminka jsou velice citlivá, doporučuje se kontakt s jakoukoliv chemií snížit na minimum. Nemusí se hned jednat o viditelné podráždění kůže, ale velice časté jsou různé druhy alergií, které se projeví třeba za několik let.
Proto se doporučuje omezit kontakt s chemikáliemi na nezbytné minimum - tzn. nepoužívat aviváže (ani ty „dětské“), používat prostředky bez parfemace. Souvisí s tím i obezřetné používání dětské kosmetiky (do 3 měsíců nejlépe žádnou), nekonzumování chemických barviv a konzervantů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
31.7.10 23:18

já používám taky lovelu gel, strašně moc mi voní, vždycky malou očmuchávám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
31.7.10 23:30

prani

Tak ja peru pro Elisku v BATOLETI a je to taky prijemna vune, ale co take krasne voni je Ariel gelove tabletky tim peru pro nas a starsi dve ditka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
1.8.10 07:12
neczuz píše:
motika píše:
No dobře,ale cizorodý látky jsou i v lovele nebo batoleti. To bych nemohla prát přeci v ničem.
jasně. já se jen snažím snížit množství na minimum. jednak tím, že už nepřidávám aviváž, která není třeba. Jednak se snažím udělat vše pro to, aby prášku zůstalo v prádle minimum.
hledání prášku, po kterém prádlo voní, znamená pravý opak. Hledá se prášek, který v prádle zůstane.

Zas taková blbost to není, souhlasím, že prášek může v prádle zůstat, zvlášť, když ujede ruka s množstvím, nebo se šetří vodou a nedá se tolik máchání, apod.
I z toho důvodu jsem už před lety přešla na gel, který se z prádla vymývá podstatně lépe a nezasv… tolik pračku, i když to vyjde o dost dráž, než prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.8.10 10:15
Anonymní píše:
neczuz píše:
motika píše:
No dobře,ale cizorodý látky jsou i v lovele nebo batoleti. To bych nemohla prát přeci v ničem.

jasně. já se jen snažím snížit množství na minimum. jednak tím, že už nepřidávám aviváž, která není třeba. Jednak se snažím udělat vše pro to, aby prášku zůstalo v prádle minimum.

No tak to je pěkná ptákovina, od čeho by potom byly pračky. Snad všichni věcí, že pračka prádlo několikráte máchá, ždíme a zase máchá a ždíme, takže pochybuju, že by tam nějaký prášek zůstal, natož ještě, když se při styku s vodou rozpustí. To si zase někdo něco přečetl a dělá z prášku a aviváže nebezpečné látky, nechápu.

odvážná anonymní. a co v tom prádle tedy voní, když se všechen prášek vypere?

• Citovat
  • Upravit
teresa20
1.8.10 13:18

Já peru dětské věci v prášcích od Amway, občas dětský, občas dám nějaký jeho kousek do našeho prádla a to peru obyčejným. Prádlo mi tedy nevoní, ale já to nemám ráda, takže :palec:

A k oné diskusi, zda to vadí mimču nebo ne.. No nevím, podle mě čím méně chemie pro miminko, obzvlášť maličké, tím lépe. Mimču je jedno, jestli mu prádlo voní, některému to může být i nepříjemné :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.10 22:29
neczuz píše:
Anonymní píše:
neczuz píše:
motika píše:

No tak já teda nevim, když si umeješ ruce mýdlem a opláchneš je vodou, čím ti ty ruce voní??? :zed:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
1.8.10 22:31
Anonymní píše:
neczuz píše:
Anonymní píše:
neczuz píše:
motika píše:

No tak já teda nevim, když si umeješ ruce mýdlem a opláchneš je vodou, čím ti ty ruce voní??? :zed:

zbytkem mýdla. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.10 22:37

Chachá, to je sranda, nebudu dál reagovat, to by bylo zase nekonečný, jen muj názor, ale zasmála jsem se.

• Citovat
  • Upravit
6093
1.8.10 22:44
Anonymní píše:
Chachá, to je sranda, nebudu dál reagovat, to by bylo zase nekonečný, jen muj názor, ale zasmála jsem se.

Tak to příště napiš pod svým nickem, ať se mohu zasmát taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.10 22:47

Kdyby ses chtěla zasmát, tak se zasměješ i bez ohledu na to, jestli jsem anonymní nebo ne, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný