Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Potřebovala bych radu..Asi tak před třemi týdny jsem po 2,5letech dokojila..Zatím stále beru antikoncepci ke kojeni Azalie při které se nemenstuuje. Jé možné, že díky absenci ms z ničeho nic přibírám???Ať dělám co dělám??? Musím ještě napsat, že se některak nepřejídám..Jím spíše méně a snažím se jíst zdravěji…Můžete mi některá poradit prosím??Začínám být už zoufalá..Děkuji a přeji krásný den..Míša
Odporucam kontrolu stitnej zlazy, pri znzenej funkcii byva dost casto priberanie jednym z prvych priznakov. @bizzka1
Nevypořádává se tím tloustnutím tělo s tím, že už nekojíš? A tím, že nemáš MS, tak třeba zadržuješ víc vody a tím přibíráš na objemu? ![]()
Asi by ses měla poradit s dr.
@Jaji77 píše:
Nejsi těhotná?
Ježiš to nejsem…Už mám dva rarachy a to mi stačí
. Právě, že se bojím aby to nebylo tím kojením…A ta štítná žláza má ještě nějaké jiné příznaky??? ![]()
@bizzka1 píše:
Ježiš to nejsem…Už mám dva rarachy a to mi stačí. Právě, že se bojím aby to nebylo tím kojením…A ta štítná žláza má ještě nějaké jiné příznaky???
a myslíš, že tohle by ty spermie zajímalo nebo zastavilo?
ty manželovy taky nebraly ohledy na antikoncepci, která 8 let fungovala
a to to nebyla nízkohormonální azalie, tam je riziko selhání trochu vyšší
třeba mě by zajímalo, jakou antikoncepci budeme používat my, protože očividně hormony nejsou úplně neprůstřelný
asi to bude chtít dvojí jištění (jsem po císaři, tak potřebujem aspoň na rok něco echt spolehlivýho - a celibát u nás nepřipadá v úvahu
)
@IvkaH kamarádka takhle nehubla, i když jsme držely dietu a cvičily spolu, protože měla ms nepravidelnou, tak se nedivila když jí měsíc nepřišla, a pak bum, byla ve třetím měsíci…
@bizzka1 stitna zlaza sa niekedy v tehotenstve zhorsi, lebo nestiha. nemusi mat ziadne prejavy, ale moze.
toto je kopirovane zo stranky o stitnej zlaze:
pocit chladu, resp. citlivosť na zimu
zápcha časté infekcie
nadváha a neschopnosť schudnúť
poruchy menštruačného cyklu
neplodnosť a sklon k potratom
impotencia
suchá, olupujúca sa koža, vlasy a lámavé nechty
bolesti a kŕče svalov
bolesti hlavy
nízky srdečný tep
zvýšená hladina cholesterolu
mne sa to prejavilo v tehotenstve pri odbere krvy, priznaky som nemala ziadne.
Dobrý den,
k tloustnutí samozřejmě může docházet absencí ms. Ms je totiž přirozená funkce ženského těla, při které dochází k jeho pravidelné očistě - tzv. přirozené detoxikaci - zbavování se kyselin přijímaných potravou, léky, špatným životním stylem atd. Těhotenství, kojení a užívání antikoncepce tento přirozený proces odkyselování velmi naruší nebo úplně zastaví. Dochází tudíž k překyselení organismu, a ukládání toxických látek v těle - roste váha, objevuje se a zhoršuje celulitida, padají vlasy, lámou se nehty atd. atd. - příznaků překyselení je velmi mnoho. Vaše tělo se musí kyselinám nějak bránit a když je nemůže vyloučit menstruaci, tak je pomocí minerálních látek (z potravy, vlasů, nehtů, kostí) neutralizuje, aby nebyly pro tělo škodlivé a následně je někde v těle „usadí“.
Pokud jste tedy již přestala kojit, doporučuji provést důkladnou detoxikaci organismu pomocí přírodních prostředků (žádná radikální dieta nebo půsty!!!) Usazené toxiny se musí nejdříve rozpustit (nejlépe pomocí speciálního bylinného čaje) dále neutralizovat (pomocí zvýšeného příjmu minerálních látek) a dále podpořit jejich vyloučení z těla (koupele ve speciální koupelové soli, lymfodrenáže, kartáčování těla, používání zásadité kosmetiky atd.) Vhodné je též upravit jídelníček (snížit příjem množství masa a zvýšit příjem syrových potravin) a dobré je též probrat s gynekologem změnu antikoncepce.