Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jsi zaplavená úzkostí/stresem (to je to samé, jen v odlišné síle) a tak vnímáš i pitomosti, kterých by sis dřív nevšimla.
Ordinuj si co nejvíc pohybu (tím se úzkost vyplavuje) a ideálně na ta záda plavní a saunu.
Jinak pokud máš panickou poruchu a tu máš, protože máš panické ataky, to opravdu není běžná součást průměrného života, tak kde se léčíš. Jsi v psychoterapii? Jsi v péči psychiatra? Proč ne? Jinou závažnou chronickou choroubu, která se zhoršuje, když se neléčí bys taky takhle ingorovala?
Tuhle knihu máš doma? https://www.albatrosmedia.cz/…cka-porucha/
Ta ale jen pomůže v pochopení, léčba spočívá v psychoterapii a případně medikaci a v změnách životního rytmu, ale jen tak sama to spíš neutáhneš.
Však to je přirozená reakce těla. Stresem se vyplaví kortizol a katecholaminy - adrenalin a noradrenalin a tep se zrychlí a zesílí. To, co pociťujete, se nazývá palpitace a je to ve většině případů u mladých lidí velký nic, typicky to provází panický ataky a takových lidí jako Vy jsou plný pohotovosti.
Doporučuju přestat to tak řešit a jít vždy něco dělat, odreagovat se, přestat se na to soustředit.
@Ou ano to je pravda..vnímám všechno jakkoliv bolest, pichnuti atd. už přemýšlím co mi je…kdysi sem i se zlomeninou odtančila sestavu a bolest mi nic neříkala teď bych to nedala…
Já jsem se konec října úplně sesypala ( žádný spánek atd.) A od ty doby mám strach někde jít ven že se zas něco stane. Už teď se bojím co se bude dít 3.1. až se vrátím do školy…
Nelečim se zatím nikde, nikdo o mých problémech neví jen dvě kamarádky jinak nikdo. Mám stavy částo že sedím a vyčítat si že sem sama, nikde nechodím, co dělám blbě atd… začala jsem letos v září po 4 letech zase chodit do tělocvičny, myslela jsem si že mi to pomůže ale žádná změna.
Také jsem to tak měla, dokonce mě buchot srdce budil ze spaní. Bylo to ze stresu. Zkus si koupit v lékárně persen forte, mě opravdu zabírá. Je to to jedine co mi pomohlo, myslím volně prodejné. A medunka ve forme čaje. Jinak zkus terapii, případně psychiatra. ![]()
To nijak nevadi, citlivi lide to vnimaji, ale neni to znamka zadne nemoci.
Hezký večer všem…
Asi poslední měsíc jsem byla v hrozný stresu měla i pár panickych atak, pak chytla nějakou virozu a zablokovala si žebro ( od toho jsem měla píchání na hrudníku a bušení srdce ) a od páteře motani hlavy.. teď se snažím cvičit a motani se zlepšilo. Snažím se být i v klidu ( je to lepší už nemám třes ale pořád ro není ono) a teď k tématu… když jsem v klidu, sedím, ležím tak slyším tlukot svého srdce. Není to rychle, normální tep kolem 85-90 min. Ale strašně mě to stresující proč to tak hodně pociťují? Mám to od ty doby když jsem začala mít ten stres.. Má to taky tak někdo? Musím pořád něco dělat abych byla v pohybu a nemyslela na to jinak se zbláznim…
Je to následek stresu nebo pořád něco k ty blokádě žeber…