Tmavá skvrnka v oku

272
7.12.12 19:24

Tmavá skvrnka v oku

Hzký večer, prosím o váš názor, nedávno jsem si všimla na mé 9.měsíční dcerce, ve spodní části čočky v oku, kterou má krásně tmavě modrou, asi 2×2mm tmavší skvrnky, řekla bych, žeskoro jemně černé.
Nevíte co to může být, v druhém očku nic takového nemá.
Třeba to nic neznamená, ale děsím se nějaké vady, manžel je tupozraký a hodně v rodině mají problémy se zrakem…nikde jsem nic ohledně toho nenašla, tak třeb ami poradíte, uklidníte…
:nevim: :lol: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
869
7.12.12 19:25

Ahojky já jí mám taky a vidím dobře. Nemusíš mít strach :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihl.Cuarentena
7.12.12 19:30

Radši bych šla na oční, ale asi to nic nebude. U dětí hrozí retinoblastom, ten se ale projevuje spíš tím, že najednou oko jakoby světélkuje, třeba při focení bleskem, jako třeba u kočky. Nebo taky mění barvu. Třeba zhnědne.

• Citovat
  • Upravit
272
7.12.12 19:30

Díky.
Vím, že do 1 roku se oko zabarvuje tak snad to nic nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
7.12.12 19:42

Taky mě napalo jestli se jí nemění z modré na tmavší, není to pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
7.12.12 19:54

Moje mamka má taky skvrny v jednom oku a říká, že to znamená, že bude mít nějakou nemoc :roll: I sem našla nějaký ptákoviny na netu, že se podle toho pozná, že nějaký orgán nepracuje správně (i podle umístění skvrny v duhovce lze zjistit přesně který orgán :roll: ) ještě předtím než se to projeví navenek :roll: Tomu já teda nevěřím, ale chci tím říct, že to asi bude docela běžný jev :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
7.12.12 19:59

Kamarádka to měla taky, je to prý piha, a nedavno byla na zákroku kdy jí pihu při místním znecitlivění vyřízly, ale ona jí měla asi nějak blbě, vim že říkala co by jí mohlo hrozit, jinak by jí tam nechali, třeba naše učitelka měla pihu v oku taky, a to jí bylo tak kolem 65 když jsem školu dělala a nic jí s tim nedělali, asi jí měla na lepším místě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.12.12 20:12

Já mám takovou tečku v oku taky, můj manžel taky - dokonce na skoro stejném místě jak já… zdá se, že to ničemu nevadí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.12.12 20:14
@luciferka píše:
Taky mě napalo jestli se jí nemění z modré na tmavší, není to pozdě?

Myslím, že pozdě není, naší malé se taky oči vybarvily až nyní, a to má rok a čtvrt… jinak je pořád měla takové ani šedé, ani hnědé, ani modré… prostě naprosto nedefinovatelná barva… zatímco u té starší bylo už v půlroce jasné, že se z tmavě modré vybarvila na čokoládovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.12.12 20:19

Muj muz to ma taky a me to prijde moc zajimave..jinak vidi super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
7.12.12 20:19

Děkuji všem za názory, budu to sledovat a raději se s malou co nejdřív pro klid duše obědnám na oční. Četla jsem si teď příběhy dětí co mají retinoblastom v oku, ani jsem neměla tucha že něco takového je, a je mi špatně, asi ani neusnu, to je něco na mě!!Oko na fotkách nesvětelkuje, nás se to snad netýká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
7.12.12 20:57

Mala mela v oku kdyz bylo asi tak 7mesicu hnedou skvrnu a mela ji tam tak 2-3 mesice, byly jsme na ocnim a tam nam rekly ze nemusime mit strach, ze se ztrati..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
7.12.12 21:24

Moje máma má v oku něco, co vypadá prostě jako piha. úplně stejně jako pihy na kůži, jen to má v bělmu jednoho oka. já mám něco jako jemnou pihu, je to vidět jen z určitýho úhlu a nebo když o tom fakt víte… oční vady teda máme obě, ale nijak to nesouvisí s pigmentovou skvrnou (takto to máme „diagnostikováno“)

jo ale neztratila se mě za 25 let a jí za 50, tak asi záleží na konkrétní skvrně, jestli zmizí nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
7.12.12 21:41

A má to od narození? Mohla by to být pigmentová skvrna, ničemu to nevadí, ale pro klid můžeš zkonzultovat s očařem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nep.Hotaru
7.12.12 22:29

Nemůže to být laguna? http://cs.wikipedia.org/wiki/Iridologie

V tomhle článku to není vysvětleno přesně, ale je tam uvedeno co to je.

Ale já třeba mám v každém oku (mám takové..zeleno/modro/šedé) hnědou tečku/čárku.. A říká se tomu Heterochromie.. Ale to bývají hnědé tečky nebo každé oko jiné.. ale asi ne černé tečky :nevim:
http://cs.wikipedia.org/…eterochromie
Zašla bych na oční :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+