Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojte, holky placem tu tak velmi, a tak velmi vam drzim palecky, aby sa vam aspon trosicku ulavilo. Fakt moc. Rana je to urcite hlboka pre kazdu z vas, kiez by sa taketo veci vobec nestavali … ![]()
ahoj, nevím jak moc velký je to rozdíl, ale já měla molu hydatiosu kompletu. bylo to strašný. z dvojčátek jsem byla vyjuchaná a když jsem se na ně už tak těšila, tak to skončilo tímhle a za 14 dní se mi ta mola udělala zase. bylo to hrozný a dovršený tím, že v úterý mě tnkrát přijali do nemocnice a v sobotu jsme měli svatbu. naštěstí mě už ve středu pustili a v pondělí jsem jela hned na krev, jak se pohybuje hcg. moc jsem se bála, protože mi řekli, že pokud se hladina zvedne nebo bude klesat pomalu, okamžitě mě odešlou do Prahy do centra pro matku a dítě a tam jsem měla v podstatě očekávat chemo a ozařování. naštěstí ale hcg klesalo. rok jsme potom museli čekat s dalším mimčem. byla jsem z toho strašně zoufalá a chtěla co nejdřív, ale lékař mi, řkl, že je to risk, tak jsem ten rok vydržela. paotom se nám půl roku nedařilo a když jsem se rozhodla podnikat, tak se jednoho krásnýho rána objevila na testu druhá čárka. měla jsem strach, že se to bude opakovat, ale bylo to v pořádku. do toho 13.tt jsem se strašně bála, pak mi vašel pozitivní test na vvv 9:11 a měla jsem i zvýšené riziko downa, ale i tohle nakonec dopadlo dobře. když jsem myslela, že už mě nemůže nic potkat, tak se brácha rozhodlí, e budou mít taky mimčo, ale byli hned na genetice, protože švagrová mají v rodině SMA( spinální maskulární atrofii) a tam zjistili, že švagrová je v pořádku, ale brácha je přenašeč. to jsm byla asi v 25.tt, ale genetiku jsme měli za sebou, tak mi hned dělalli testy, protože tam uchovávají krev. po týdnu pochopitelně přišlo, že jsem taky přenašeč, tak do ýdne měl testy i manel, ale negativní. pak už to bylo vše v pohodě a máme naprosto zdravýho chlapečka. určitě se neboj. ale pokud Ti řeknou ať rok počkáš, tak radši čekej, ale lékaři vědí co dělají. nebo pokud to nebudeš moct vydržet, tak se tu na netu zkus poradit s různýma doktorama a sama uvidíš k čemu se budou přiklánět. ale opradu se neboj. a jestli Ti hcg klesá, tak je to v pořádku:)). já chodila půl roku každý měsíc na krev, potom jednou za dva měsíce. uvidíš, že za chvíli budeš mít v náručí vrnící uzlíček. já v to doufám taky. posílám Ti hodně sil. já se už pomaličku z toho všeho vzpamatovávám. je hrůza kolik nás tu je. tolik potratů, zamlklých těhotenství, miminek s vvv…je mi z toho strašně…
Holky, je to hrůza co se děje
. Takových těhu se špatným koncem. Mně gyn. říkal, že si potratem projde jednou skoro každá ženská. Já měla první těhu v naprosté pohodě, ještě jsem si to chválila jak je to bezproblémové.....a druhé těhu problém za problémem a skončlo to špatně a třetí těhu zpočátku taky problémy, zobala jsem do 12tt Utrogestan a zatím ok. Jen ty nervíky, když mě někde píchne nebo zabolí nebo zatlačí, už se zase vidím ve špitále......NAštěstí chodím na kontrolu zatím každých 14 dní, tak je to lepší na psych. ale i tak …
Brusinko, tak to je dobře že už jsi se začala vzpamatovávat, po šestinedělí to bude ještě lepší, uvidíš. Chodívám občas na zmrzlinu do Vaňkovky v Brně, kdyby jsi měla cestu, můžeme si osladit život. Nejsem taky přímo z Brna ale bývám tam poměrně často.
Motýlku, mola se opakovat nemusí. Já měla teď hodně vysoké HCG tak se doktor prvně díval, jestli to není mola a naštěstí nebyla,byla jsem tam už v 6tt. To u Tebe nepoznali dříve ? Držím palce, ať to příště dobře dopadne.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
brusinko to je hrozný co se ti přihodilo
já byla na revizi v 11tt parciální mola, to jsi měla taky?já se bojím že se mi to bude opakovat…je to vlastně taky takový nádor…