Topení - vypínáte topeni přerušovaně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
1.2.23 13:19
@Lu66 píše:
My topíme kotlem na tuhá paliva. Takže pokud já nebo přítel nezatopíme, může tu klidně být pouhých 15 stupňů. Nenávidím tohle období, člověka to také pořád nebaví. Na druhou stranu pak nedoplácíme x tisíc za plyn.

Chce to mít aku nádrž :mrgreen: boží věc. Zatapim jednou za 3 dny, nahreju topení a nádrž a pak jedu jen z ní. Pokud je pod 40 st, tak zase zátop :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
1.2.23 16:16
@Denisa Zemlova píše:
Topíte celou topnou sezónu na nižší stupeň ( na 1 nebo 2 ) nebo vypínáte topeni přerušovaně?

Mám termostat nastavený na 23°C v obýváku, ale třeba v ložnici máme topení vypnuté, syn v pokoji puštěný jeden radiátor, mísnost pro hosty tam je to taky vypnuté, hřejou tam trubky, které prochází místností. Nejtepleji je na wc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.2.23 17:58

@martina.se můžeš mi poslat odkaz, to by se mohlo hodit rodičům :palec: díky

• Citovat
  • Upravit
3598
1.2.23 18:41

@Anais Brno no hlavně na to musí být prostor :lol: záleží na objemu a od toho se odvíjí výdrž :wink: akumulační nádrže jsou fajn věc i kombinovaný bojler (kotel/ elektrika)
@martina.se kolik máš objem že to má tak pěknou výdrž :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.23 08:27

@JiříkMazlík 2000 l. Je to mrcha velká, ale slouží skvěle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.23 08:29

@Anais Brno CeCe, normálem najdi akumulační nádrž. My máme 2 000 l, je obrovská. Ale i ta 1000 l je fajn. Chce to k tomu ještě čerpadlo atd.. nám to dělal kámoš od muže, který se tim zabývá. Jak říkal, lepší predimenzovat, jak opak.. dům má 350 m², topit jen do topení, tak se zblázním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24108
2.2.23 08:39
@Denisa Zemlova píše:
Topíte celou topnou sezónu na nižší stupeň ( na 1 nebo 2 ) nebo vypínáte topeni přerušovaně?

Nevím, co to znamená na stupeň 1 ci 2, šle topim dle toho, jak mi je doma příjemně. Když nejsme doma, tak na min stupňů, když jsme doma, tak na víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný