Topení - vypínáte topeni přerušovaně?

1.2.23 07:13

Topení

Topíte celou topnou sezónu na nižší stupeň ( na 1 nebo 2 ) nebo vypínáte topeni přerušovaně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101776
1.2.23 07:15

Topim tak, abych se citila příjemně, takže samozřejmě regulujeme topení podle venkovni teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
1.2.23 07:16

@Denisa Zemlova z principu funkčnosti čidel na topení které reagují na rozdíl teplot místnosti a radiátoru. Topím na nastavenou úroveň furt potom je otopné těleso vlažné jen na hoře a k snímači se toho tolik nedostane :dance:
Něco jiného je mít vlastní kotel kde máš radiátory na 5 a řídíš to termostatem maximálně v ložnici trochu uberes pokud máš termostat třeba v kuchyni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
1.2.23 07:18

Máme digitální ovládání topení, kdy máme nastavenou teplotu pro každou místnost individuálně a ještě variabilně v průběhu dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
1.2.23 07:22
@Denisa Zemlova píše:
Topíte celou topnou sezónu na nižší stupeň ( na 1 nebo 2 ) nebo vypínáte topeni přerušovaně?

topíme celou sezónu na nižší stupeň a topení nevypínáme, dědeček ekonom a šetřílek to propočítal už v roce 2000 a odzkoušel modely topení, že je to tak nejlevnější a nejefektivnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
1.2.23 07:25

@stinga udržovat stálou teplotu je i z hlediska fyzika nejlepší ;)
Pokud samozřejmě se jede na týden pryč tak už se vyplatí trochu ubrat ale ty výkyvy v průběhu dne je naprostá píp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.2.23 07:26

Termostatické hlavice nemáme, máme v bytě vlastní kotel.
Topime na 20 stupňů.
Když nejsme doma, tak kotel netopí. Pokud je fakt zima a mrzne, tak nastavíme kotel, aby začal topit maximálně tu hodinu před tím, než máme dojít domů…
Max to klesne na 17 stupňů. Máme rohový byt, nad náma ještě půda, takže těch sousedů co by nás vytápěli fakt moc nemáme ;)
Když jsem bydlela dřív v bytě s centrálním vytápěním, tak jsem měla hlavice stáhnuté, aby se netopilo, když jsem v bytě nebyla pustila je až když jsem přišla.
Zálohy na plyn máme 1000, kotlem ohříváme vodu a topime, letos nám ještě myslím kolem 4 -5 vraceli. Cenu máme fixlou z roku 2020 na 5 let…

• Citovat
  • Upravit
4906
1.2.23 08:20

Máme termostat přes den nastavený na 21 a v noci na 20,5 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
1.2.23 08:55

Mám celou sezónu topeni tak na dvojku, max, když děti přijdou hodně vymrzlé, tak chvíli přidám topeni aspoň obýváku, ale zas třeba na chodbě, v kuchyni, ložnici netopim vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
1.2.23 09:11

U nás topení ani vypnout nejde. Máme rovnou 1,2,3,4,5. V obyváku/ložnici máme neustále topení na 1 (průběžné stoupačky stačí bohatě), v kuchyni také 1 (ohřeje se vařením), jen v dětském pokoji topíme na 3, protože to je pokoj nad vstupními dveřmi do baráku. Zatím pokaždé vraceli. Jsme zateplená cihlová bytovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
1.2.23 11:10

My topíme kotlem na tuhá paliva. Takže pokud já nebo přítel nezatopíme, může tu klidně být pouhých 15 stupňů. Nenávidím tohle období, člověka to také pořád nebaví. Na druhou stranu pak nedoplácíme x tisíc za plyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24721
1.2.23 12:47
@j.a.n.i1 píše:
Topim tak, abych se citila příjemně, takže samozřejmě regulujeme topení podle venkovni teploty.

My též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.2.23 12:51

Topinek na 6 a ještě pritapime radiatorem do zasuvky. Topinek tak, aby jsme doma chodili v kratasech a tričku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
1.2.23 13:07

Topime tak, aby nam doma bylo prijemne. V loznicich mene, v obytnych mistnostech zhruba na 2,5-3,5 coz nam udela asi 23 az 23,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.23 13:17
@Denisa Zemlova píše:

Temperuji. Topení nikdy nevypínáme. Lepší udržovat stálou teplotu, než vytápět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný