Topení přímotopy

Anonymní
5.12.11 15:31

Topení přímotopy

Ahoj,
nemate někdo zkušenost s topením elektrickými přímotopy?
Mame byt 2+kk a topíme takovýmahle http://www.primotopy.eu/…flex-EL.html
Z finančních důvodů netopíme celý den, spíše odpoledne a večer. Teplotu tu mame okolo 10°C a když se topení zapne teplota vyleze nejvíše k 16°C (to už je fakt luxus) když se topí celý den tak 18. Topení je nastavené na specialní nízky tarif tak tedy ma přestávky třeba hodinu, přitom zase místnost hrozně vychladne.
Ve finale se tedy vůbec neohřejeme a doplacíme za elektřinu tisíce… :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
535
5.12.11 15:36

Ono hodně záleží na tom o je to za barák kde bydlíte. Pokud máte stará okna, kterýma táhne to teplo Vám prostě uteče. Další věc jsou zdi, chodba, Umístění přímotopu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
5.12.11 15:37

Přesně tu samou zkušenost máme taky.Byl to jeden z důvodů odstěhování se z pronájmu.Za mě přímotopy již nikdy to radši akumulačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
5.12.11 16:07

topíš na nízkou teplotu, proto tě stojí strašně peněz změna teploty z 10 na 18 stupnu.. top na 15 celý den a večer si to zesil.. jinak budeš pořád platiti srašně peněz.. jinak doporučuju přimotopy vyhazet na smětiště, udělat plynové topení, nebo krb- kamna, plus zaizolovat bydlení. okna, střecha, zdi.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2219
5.12.11 16:58

Přesně takové přímotopy máme, ale bydlíme v nové cihlové a velmi dobře zateplené bytovce. V tomto období, když celý den netopíme a přijdeme kolem 17 h domů, máme 19°C. Takže zapínáme až večer a za chvilku je teplo. Asi máte starší nezateplený byt? Krbová kamna nejsou možná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
6.12.11 07:46

Taky máme tyto přímotopy, topíme tak na 20-22°C. Máme tu docela vysokou vlhkost, takže netopit část dne, tak to nechci vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.3.12 22:38

Ahoj holky, obnovuju tuto diskuzi. Plánujeme koupit domek. je hezký,velký cca 140m/čtver ALE je vytápěn přímotopy. Jelikož pořízovací investice není zrovna malá tak bychom plynové topení museli odložit tak o rok možná dva. Dům je postaven cca v roce 1980 takže okna dřevěná, zeď 30cm + 5cm polystiren. Nemáte někdo podobné podmínky??? Mohu se zeptat kolik platíte měsíčně zálohy a jestli Vám to stačí??? A kolik máte stupˇnů??? Krb tam je a dokonce průduch do dalších dvou místností ale na něj nechci nijak spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alca73
11.4.12 09:52

Přímotopy

Máme přímotopy s akumulací, topí i když nejde ta levnější sazba. Celý den je pak příjemné teplo. Značka je myslím Thermotec

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
11.4.12 10:42

To jsou vyloženě přímotopy??? Já mám teď v bytě akumulačky (ty takhle fungujou) ale už jsem koukala, že je není možné napojit bez nějaké větší předělávky místo klasických přímotopů :( Mrknu na tu značku díky :-) to by bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.4.12 10:52

Ha teď jsem na to koukala, no to je parádička jsem vůbec netušila že něco takového existuje. Ještě jednou díky odkaz na prodejce uložím a jen co bude domek tak alespoň do 3místností je koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1maruska
12.3.13 00:20
@Alca73 píše:
Máme přímotopy s akumulací, topí i když nejde ta levnější sazba. Celý den je pak příjemné teplo. Značka je myslím Thermotec

Tak tento přímotop jsem koupila, drahé to bylo jako… a netopí to vůbec. Kupovala jsem podle doporučené tabulky, kterou výrobce uvádí výkon/m2. Jsou to vyhozené peníze. V pokoji je zima jako v psinci a topení je vlažné!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.13 22:07

přímotopy

Chci se zeptat, kolik by byla přibližně spotřeba elektřiny (Cena asi za měsíc) při topení dvou přímotopu 2000 W. Topení na cca 20-22 stupňů.

• Citovat
  • Upravit
3696
9.9.13 22:45

Minulý rok jsme se stěhovali a byla jsem ráda, že jsme se těch přímotopů zbavili. tady máme horkovod, nedoplácíme nic za elektriku a teplíčko tu máme nádherný. Navíc si tu můžu nastavit, kolik stupňů chci mít v jakoukoliv hodinu. Elektrikou jsme nikdy byt dostatečně nevytopili, byla mi furt zima a při účtech za elektriku by člověk skoro omdlíval. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.13 01:48

Kupte pořádný kamna a topte uhlím vyjde vás to nejlevněji a teplota je; luxusní :palec:

• Citovat
  • Upravit
13
4.10.17 11:25

Já mám ve své novostavbě přímotopné panely a je to mnohem lepší, než když jsem měl na starém domě plynový kotel, jednak to bylo dražší a také jsem pořád řešil revize kotle, komínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný