Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj tak dnes mi bylo tehotenstvi potvrzeno i na sonu jsem 5+3 tt jenze mi hrozi potrqt kvuli wartec kremu na bradavicky..chci se zeptat zda je tady maminka ktera take pouzila wartec v tehotenstvi ![]()
@Maminanadruhou a to víš jak, že ti hrozí potrat? To ti řekl lékař? Nebo jsi to četla v příbalovém letáku?
Možná jen zbytečně plašíš. V létáku píší kde co, musí to mít nějak jištěné.
Kde ty bradavičky máš? A mazala jsi se tím hodně?
@Yasminn rikal mito gyndar, jsem objednana na geneticke testy..mela sem je na hrazi mazala sem je 3dny pak zmizely byl tyden klid..pak uz mi bylo potvrzeno tehotenstvi testem tak sem nemazala.az dnes sem se dozedela v kolikatem tt jsem a proto me gynekolog seznamil s timto… ![]()
Psala jsi, že jsi ho používala před měsícem, to znamená v době před ovulací, v té době jsi ještě ani nebyla těhotná. Teoreticky pokud by to bylo špatně, tak se embryo neudrží a ty potratis. Ono ty embria vydrží hodně když jsou zdravá.
Podle me je to blbost.. to by sis tam musela patlat celou tubu
@Maminanadruhou já jsem ho při prvním těhotenství používala, právě na bradavičky, napsal mi to doktor. Ale je pravda, že už jsem byla o dost dál než ty, přesně už si nevzpomínám od kterého týdne…
V minule otazce jsem to opravovala : oplodneni bylo ted uz vime ze cca 8.4 a krem sem mela od 19. Do 21.4
A tehu jsem zjistila az 2.3
no snad se udrzi a bude vse v poradku..a do kolikateho tydne se asi muze potratit a nebo mohu kdykoliv i ve vyssich mesicich? ![]()
@Maminanadruhou potratit můžeš kdykoliv… největší pravděpodobnost je do 12tt, pak už to klesá… já se třeba kolem tohoto týdne cpala aulinem… když bylo nejhůř, měla jsem 3 za 8h a pak ještě 2 injekce u zubaře, a dítě je stále na svém místě… ted jede 23tt… taky jsem o tom nvěděla
@Maminanadruhou tak nejčastější potraty jsou do 12. týdne, ale bohužel se stává, že to nedopadne i později… ale to už třeba kvůli vývojovým vadám, nedej bože, že se uškrtí na pupeční šňůře, špatné průtoky pupeční šňůrou, málo plodovky atd, ale to jsou extrémy, nejdůležitější přetrpět ten 1. trimestr, držím palečky.
@xsaleen
tak to mate s prckem stesti ze tak bojoval a je v poradku…
@rennys1 tak to nas ceka jeste boj…ach jo snad bude v poradku..dekuju za odpovedi holky ![]()