Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Potrebuju poradit. Manžel bere po úrazu dlouhodobě tramal 1 a půl tablety denně. Dnes dostal antidepresiva elice nebo tak něco. Tvrdí že lékaře na to upozornil a však já jsem se docetla že to nelzetak nevím. Obojí potřebuje. Někdo radu?
Také jsem brala. Sice občas 1-2× za týden, ale měla jsem i dočasně AD. Vyzkoušeno několik druhů AD a u toho léky s tramadolem.
@Anonymní píše:
Také jsem brala. Sice občas 1-2× za týden, ale měla jsem i dočasně AD. Vyzkoušeno několik druhů AD a u toho léky s tramadolem.
Myslíte že mu něco hrozí? Nějaký ten syndrom? Kdyby třeba stáhl tramal na 1 denně a další den půlku? Po operaci má ale pořad bolesti
Podívejte se do pribaloveho letáku od léku Elicea. Je tam něco o tramadolu?
@jejjej píše:
Podívejte se do pribaloveho letáku od léku Elicea. Je tam něco o tramadolu?
No prave že je ![]()
https://www.pribalovy-letak.cz/…elicea-10-mg
Zvýšené riziko nežádoucích účinků..našla jsem tramadol je uveden v pribalovem letaku elicey.
Lékaři o tom obvykle nevědí, co se píše v příbalový letácích.
Tak záleží, jak se bude manžel cítit s kombinací antidepresiv a tramadolem.
Nakonec rozhoduje pacientům stav.
Někteří lidu Eliceu nesnesou i když neberou tramadol. Je to individuální.
@jejjej píše:
Lékaři o tom obvykle nevědí, co se píše v příbalový letácích.
Tak záleží, jak se bude manžel cítit s kombinací antidepresiv a tramadolem.
Nakonec rozhoduje pacientům stav.
Někteří lidu Eliceu nesnesou i když neberou tramadol. Je to individuální.
Kdyby nějaký ten syndrom měl přijít, za jak dlouho by se projevil? Jemu je fajn ale já nebudu spát. Dnes měl ráno v 7 100mg tramal a v 9 ráno 5mg elice
@Anonymní píše:
Kdyby nějaký ten syndrom měl přijít, za jak dlouho by se projevil? Jemu je fajn ale já nebudu spát. Dnes měl ráno v 7 100mg tramal a v 9 ráno 5mg elice
To Vám nikdo neřekne. Neumíme předvídat.
5mg je málo. Bere se až 20mg. Bude asi navyšovat na 10mg elicea? Běžná davka.
@jejjej píše:
To Vám nikdo neřekne. Neumíme předvídat.
5mg je málo. Bere se až 20mg. Bude asi navyšovat na 10mg elicea? Běžná davka.
Ano na 10
Potrebuju poradit. Manžel bere po úrazu dlouhodobě tramal 1 a půl tablety denně. Dnes dostal antidepresiva elice nebo tak něco. Tvrdí že lékaře na to upozornil a však já jsem se docetla že to nelze
tak nevím. Obojí potřebuje. Někdo radu?