Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, je tu někdo kdo podstoupil transfer dvou embryí najednou?
Zajímá mě, jak vše dopadlo 🙂
Ahoj, jednou mi zavedli 2 embrya- nechytlo se ani jedno. Zkusila jsem to ještě jednou a zůstala jedna bojovnice ![]()
@bobda a jak se na to tvářili v centru?😊
Také přemýšlím o zavedení dvou.
Kdysi „za starých pravidel“ jsem takové transfery měla tři. Dva z nich nedopadly vůbec, u jednoho se jedno uchytilo, ale stejně zamlklo. Dítě se mi narodilo z jediného transferu, kdy jsem zaváděla jen jedno embryo.
Momentálně mám od včera 2 embrya ale hlavně z toho důvodu že už mám za sebou 3× ET a 1× KET a tlačí mě věk, a mrazák žádný takže poslední pokus ![]()
Jinak doporučení dvou 2 embrii bylo z centra, a to jsem měla sekci před 8 lety.
Davali jsme dve embrya pri KET, uchytilo se jedno, narodila se dcera
uz je to ale skoro sest
let..
6 pokusů po 1 embryu, nic, pak dva pokusy po 2 a ten druhý vyšel. Chytly se obě embryjka, jedno samo brzy zaniklo. Za mesic mam rodit. Bylo to po domluve s CARem, problem s tim nebyl, hlavne i z duvodu predchozich nezdaru. Prvni pokusy bych davala opet jen po 1 embryu. Kazdopadne jsme do toho sli s tim, ze kdyz vyjdou dvojcata, tak to zvladnem. ![]()
Ahoj, my jsme měli nakonec 5 transferu, z toho tři po dvou.
Poslední po dvou vyšel a chytily se obě ![]()
Jeee, děkuju za odpověď. A měla jsi strach z transferu dvou, z rizik atd? Ajak to nakonec dopadlo? Jste všichni ok?
@Lira123
@Tinashe Tak samozřejmě je vícecetne těhotenství rizikové. Já měla od začátku problémy - po pozitivním testu začalo špinění, následně zjištěn hematom, který v 9tt praskl, takže krvácení - holky se naštěstí udržely.
Poté zvýšené riziko preeklampsie, která byla nakonec potvrzena. Takže hospitalizace, nespočet léků na tlak atd.
Byla jsem ke konci tak plná vody, že mi dokonce ochrnula půlka obličeje (bellova obrna), jelikož mi ten tlak tlačil na nerv. Nakonec akutní císař 32+6, měsíc v nemocnici. Holky ale vše krásné zvládly, dokonce i v břiše byly spokojené, jenom moje tělo to nedávalo 😀.
Ale kdybych se měla rozhodnout znova, tak bych se rozhodla stejně 😊 💜
Obecně to nezvyšuje šance, pouze rizika, v dnešní době zavést 2 je diletantství, výjimkou jsou pouze zcela specifické případy kde lze o tom uvažovat