Transfer letiště-hotel - vzít autosedačku?

573
17.5.14 20:03

Transfer letiště-hotel vzít autosedačku?

Holky chceme jet se 14měsíční k moři a chci se zeptat jak se řeší přejezd busem z letiště do hotelu či zpět. Mohu si vzít autosedačku? Či jak to probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
17.5.14 20:07

@emma217 My jsme jeli se dcerou ve 13m a normálně ji měl muž na klíně. Jelo se autobusem, ani nevím, jestli jsou tam sedačky povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.5.14 20:08

Ahoj, my jsme byli u more s dcerkou tehdy 21 mesicu a v autobuse sedela normalne na sedadle. Zadnou autosedacku jsem nevidela a ani by me nenapadlo ji brat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14212
17.5.14 20:13

Tak hlavne v tom autobuse nejsou pasy, aby se ta sedacka dala pridelat. Taky jsme tedy nemeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.5.14 20:22

Sedačka je blbost..povinný tam nejsou, a vláčet poměrně těžkou sedačku letadlem, to by mě nenapadlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
17.5.14 20:24

Sedačku si vzít můžeš, ale pokud přijede autobus bez pásů, tak ti bude k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
17.5.14 20:25

Sedačka do busu nemá smysl, pokud nejsou pásy. Někde bývají v první řadě. Byli jsme malým autobusem v Chorvatsku, protože nás jezdí hromada. Tam jsme sedačky měli. Ale loni při přejezdu z letiště tedy ne. Malé bylo 10 měsíců. To bych musela vzít sedačku i pro tu starší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.5.14 20:43

Holkdy moc díky. Já jsem právě nevěděla jak to tam chodí a mám ráda bezpečnost když to vidím na těch silnicích:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21963
17.5.14 20:47

@emma217 tak to se radsi ani nekoukej po provozu, pokud mas rada bezpecnost ;) v jiznich statech a dovolenkovych oblastech to je proste jine. Autosedacku jsme detem nikdy nebrali, v tom autobuse ji fakt nemas jak upevnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
17.5.14 20:48

Myslím že autosedačka je zbytečná, stačí když si ji ty nebo manžel vezmete na klín :)

• Citovat
  • Upravit
7932
17.5.14 21:07

@emma217 ještě jsem neviděla, že by někdo bral sedačku, většinou se to řeší tak, že si dítě vezmeš na klín…

my takhle řešili i transfery taxíkem (letěli jsme bez cestovky), potřebovali jsme z letiště na trajekt a z trajektu do hotelu a taxík se sedačkou by býval stál víc než dvojnásobek :jazyk: takže jsem ji vzala na klín, přepásala jsem nás obě pásem, pevně jsem ji oběma rukama objímala a modlila se, abychom dojeli v pořádku :oops: :lol: po pár dnech jsem si zvykla (občas pro nás autem přijeli místní kamarádi a někam nás vezli, případně jsme jeli busem nebo taxíkem na výlet) a už jsem to tak neprožívala :lol:

když jsme si auto půjčovali, sedačku jsme půjčili s ním…

sedačku bych řešila max. u malého miminka - vajíčko, to se ještě přenést dá v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8152
13.8.15 12:55

Já teď o tom taky přemýšlím, jak bude probíhat cesta busem od letiště k hotelu. Letíme do Řecka a od letiště k hotelu je to půl hodiny. Napadlo mě, že bych malýho (20měs) nechala na tu cestu připoutanýho v kočárku. Docela se bojím, že by jel nepřipoutaný na sedadle. Nemáte s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
13.8.15 13:02

Loni jsme byli ve Španělsku se synem 22 měsíců. Cestu z letiště do hotelu byl na kline a cestou z hotelu na letiště pro něj měli speciální sedačku do autobusu. Zkuste požádat cestovku jestli něco takového nemají ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
13.8.15 13:06

Cestujeme poměrně často, nikdy jsem neviděla nikoho s autosedačkou na tyto přejezdy. Asi kdyby jste uvažovali na místě si půjčit auto a cestovat na místě, tak bych to zvážila - ale jinak ne. S dětmi jsem také nikdy sedačku nevozila a z letiště jsme jezdili i mnohem déle. Pokud půjde kočárek v autobuse mít rozložený, tak může malý být v tom kočárku, pokud ne tak bych ho měla normálně u sebe na sedačce, je ale možné že autobus bude plný, předpokládám že cestuje jako infant, také nemá nárok na sedadlo a nebo může být malý u tebe na klíně.

Pokud by jsi jela dálkovým autobusem po ČR tak také budeš brát sedačku? Nikdy jsem neviděla, že by někdo takto sedačku měl (jeli jsme Praha - Francie, Itálie, Černá Hora…) a nikdo sedačku nevezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25396
13.8.15 13:33

@Levandulina A nebudou tam dvoboďáky? To by na tu půlhodinu stačilo. Kdyby něco, tak lepší, jak chytat letící kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí