Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den
Prosím o vase rady, zkušenosti již nevím kam se obràtit…
V dětském věku jsem zvracela skoro obden bylo to hrozné.. Musela jsem se hlîdat a nejíst večer.. V pubertě to přestalo.. Momentálně se to opět vrátilo.. Zjistila jsem že mé posledni jidlo muze byt ve 20:00 hod.. pokud si dàm neco po tak k ránu zvracím.. podstoupia jsem vysetreni testy alergie vcetne gastroskopie a nic.. Taky se obcas stava ze citim ze man hlad ale z 50% mi je z toho zle a nemam chut takze to je na půl.. Opravdu uz si nevim rady..
dekuju za odpovedi
A problem je kde? Kazde telo je individualni, nic bych na tom nehledala. Jist posledni jidlo vecer v osm mi neprijde vubec nic zvlastniho. Sama jim v 17-18 hodin posledni jidlo a je mi tak dobre. pokud mam hlad pozdeji, dam si zeleninu a bilkovinu. Treba vcera jsem mela zeleninku a ctverecek koziho syra.
Taky asi zalezi, co vecer jis, pokud si das klasickou ceskou kuchyni, tak ti klidne byt rano zle muze.
Jste v nějakém větším stresu?
Jak jste na tom s úzkostmi?
Jste spokojená, uvolněná?
Ano prozila jsem stres ex rozchod alkoholik -v detstvi se rodice hadali..
Ale ja se citim v poho sem rada ze sem se zbavila exe..
Je možné, že máš citlivý žaludek vlivem různých stresů. Pokud to jde, jez do té 20 hodiny, pokud nechodíš spát po půlnoci, mohlo by to být v pohodě.
Píšeš, že jsi to měla v dětství - pak píšeš, že se v dětství rodiče hádali, nyní píšeš, že jsi se rozešla s ex a opět se to vrátilo. Z těchto tvých vět bych usoudila, že to opravdu máš ze stresu. Víš, on se stres nemusí projevit na organismu hned, ale třeba po měsíci.
Zkusila bych se zklidnit, najít nějaký pro mě účinný odbourávač stresu a jedla do té 20 hodiny. Časem by se to mohlo opět zklidnit.
@elen-ka rika mi to kazdy..
achjo.. nekdy si lehnu poobede vzbudim se v 9 a hlady umiram.. navic snim co chci a nepriberu tudiz sem predtim jedla vecer k filmu sladké.. hodne me to omezuje..
![]()
@MarianellaV píše:
@elen-ka rika mi to kazdy..achjo.. nekdy si lehnu poobede vzbudim se v 9 a hlady umiram.. navic snim co chci a nepriberu tudiz sem predtim jedla vecer k filmu sladké.. hodne me to omezuje..
Jee, tak ty se cpes na noc nezdravym jidlem a pak se divis, ze se ti bouri zaludek
a jeste te to omezuje. Mela by jsi naopak byt rada, ze ti to da organismus takhle vedet, narozdil od tech, kde se to ozve, kdyz uz je pozde.
@MarianellaV píše:
@elen-ka rika mi to kazdy..achjo.. nekdy si lehnu poobede vzbudim se v 9 a hlady umiram.. navic snim co chci a nepriberu tudiz sem predtim jedla vecer k filmu sladké.. hodne me to omezuje..
No pokud nesníš nic a pak to zajíš čokoládou, tak se nediv, že je ti z toho blbě
a jinak je problém si nastavit budíka na šestou a normálně se navečeřet??? ![]()