Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je mi téměř 30 let a bohužel jsem nepotkala žádného, který by za to stál. Tudíž jsem ještě z tohoto hlediska panna.
Svou neopatrností jsem si však při zavádění menstruační pomůcky natrhla hymen na jedné straně. Zůstal tak neporušený pouze na straně druhé.
Co mě však nyní trápí je ten způsob, jak jsem o to přišla. Připadám si bezcenná, pošpiněná a hloupá. Mám obavy, jak bude reagovat budoucí partner. Doufám, že partner bude
I když je dost pravděpodobné, že naději v toho pravého jsem svou silnou introvertní povahou už ztratila.
Hloupá otázka vím.
Já tedy žádnou otázku nevidím
jinak si myslím, že bys měla řešit něco úplně jiného než takovou ptákovinu. Pokud nejsi v nějaké sektě nebo církvi, kde si na panenskou čistotu potrpí, tak dnešním mužům v tvé věkové kategorii je úplně jedno, jestli už jsi o to přišla a jak.
@Incantatem píše: Více
koncept panenství je patriarchistický a vymyšlený tak, aby z s ženou zacházel jako s majetkem, ve skutečnosti nic ve smyslu panenství, jako fyzické vlastnosti, neexistuje, panna je žena, co neměla penetrační pohlavní styk
a pokud to nějakého chlapa zajímá, tak je vůl nebo náboženský fanatik a je to dobrá indikace od něj utéci co nejdále
pokud na „panenství“ věříš kvůli nějakému náboženství, tak si přeber, jestli je normální hodnotu osoby jakéhokoli pohlaví posuzovat podle zcela bezvýznamného zranění
Ty jsi o panenství ale vůbec nepřišla. Panenství je stav, kdy jsi ještě neměla pohlavní styk nebo jinou penetrační sexuální aktivitu. Nemůžeš přijít o panenství kvůli takové nějaké nehodě s menstruační pomůckou. Ta panenská blána je pouze znakem panenství, ale některé panny dokonce ani od narození panenskou blánu nemají téměř vůbec, to je různé, a nejsou kvůli tomu o nic méně panny. Vůbec si nepřipadej nějak špatně, možná zkus zvážit používání vložek namísto těch zaváděcích pomůcek, ať si to tam nenatrhneš ještě víc, ale už to dál neřeš. ![]()
@arinecka píše: Více
No to jsou. Slečna (pokud není troll) má velký problém se seznámením a navázáním partnerského vztahu, po kterém touží.
Ty radši řeš svoje nároky na muže, když jsi ve třiceti ještě nepotkala žádného, který by ti stál za větší pozornost
řešit ve třiceti porušenou panenskou blánu ![]()
Nejsem troll ani úchyl. Rovněž nejsem součástí sekty ani nekladu přílišný důraz na panenství. Jen mi to přišlo líto a chtěla jsem se zde svěřit. Protože řešit tohle téma s někým blízkým pro mě není zrovna příjemné.
Jsem velký introvert a prošla jsem si těžkou šikanou. Chodím na rande, ale asi se špatnými protějšky a o známost na jednu noc nestojím.
Ale děkuji za podporu těch, kteří mi slušně odpověděli.
![]()
Panenství neexistuje, je to výmysl, jak jsem psala, nemá ti to být co líto, je ti takhle líto škrábance?
A chlapa, o kterého normální žena stojí, to vůbec nezajímá. Zajímá to úchyly, náboženské fanatiky a další podivné osobnosti.
Panenství není o tom, zda sis někdy omylem nepoškodila panenskou blánu. Nebo si myslíš, že je panna ta, co před svatbou dělá jen orální a anální sex a blánu má neporušenou?