Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
pristi stredu letiom z USA domu, s 2 msicnim pardalkem.
Potrebuji radu, jak s travel systemem, tj kocarek a sedacka dohramady. Bylo me receno Lufthansou, ze kocarek slozim a mohu si ho vzit az k letadlu, co ale pak se sedackou, vcetne baze, co s tim, je soucasti systemu, jak jste to delali vy? Nekoupili jsme na malou letenku ale bude jen na kline.
Dale jak jste zvladali extremni plac, koliky, ja nekdy ze zoufalstvi vlezu do vany, jedine to trochu zafunguje, mam obavy aby nas nesezrali ostatni spolucestujici, nevyskocil pilot, kapky zabiraji dost malo nebo vubec
Dik Vladka
ahoj
s tak malym ditetem jsem necestovala, ale jinak jsem kocarek brala az k letadlu kde mi byl odebran, jinak pro tak male detatka nabizi v letadlech kosiky.Nedavno nam takhle byl nabizen pro skoro triletou dcerku. ![]()
Jinak na plac neodpovim, to nevim, ale mozna bych se poradila s doktorem/doktorkou.
ahoj Vlaďko,
kočárek pak složíš před nástupem na palubu letadla a personál ti ho i se sadačkou naloží do letadla - neměli jsme s tím problém.
S kolikami neporadím - naše dcera na to netrpěla … ale myslím že peronál je na to zvyklej a spolucestující to snad taky vydrží ![]()
Přeji hezkou cestu ![]()
Ahoj, ja teda osobni zkusenost nemam, ale kdyz jsme leteli v dubnu z Floridy, tak tam meli rodice dite ve vajicku (coz mi prijde i docela dobry), kdyz je nutne mit dite u sebe (turbulence), tka se to soupne pod sedacku, nebo to letusky nekam uklidi. Kocar ti vezmou tesne pred vlezem do letadla. A co se tyce toho urvanyho mimina…
, nezbyva, nez se obrnet VELKOU trpelivosti a nemyslet na to, jak to ostatni lidi s.re. Jinak se obavam, ze vanu ti tam nenabidnou
.
Drzim pesti a neboj, to date a nakonec mozna budes prekvapena jak dobre.
j
p.s. existujou homeo na zklidneni (i pro mimina ), tak se poptej a nadopuj vas oba…
Ahoj ja tedy z vlastni zkusenosti nic na uklidneni nedoporucuji! leteli jsme s malym dlouhy i kratsi lety a vzdy tam bylo nekolik deti, z toho vsichni a vzdy kdyz byli nadopovany to melo opacny ucinek! dite je ospaly nemuze usnout a jeste je to vsechno horsi. kdyz uz tak urcite vyzkouset predem. Cestujicih se vubec nevsimej, kdyz bude dite plakat za to nikdo nemuze. stastnou cestu ![]()
vydrik píše:
Diky, a kam jste dali tu zakladnu, sbalila jsi ji do kufru?
když se ti vejde do kufru tak proč ne … nebo jim ji taky můžeš dát do letadla - případně s sebou na palubu a dáš ji nahoru nebo pod sedadla.
Taky bych dítko ničím nedopovala … ono to kolikrát děti zvládají líp než my ![]()
Ta naše jak je zvyklá tak ji cestování letadlem nevadí a zvládá dlouhý i krátky lety pomalu líp jak já ![]()
a musis letet i s tou autosedackou? ja jsem taky s mrnousama litala domu a autosedacku (natoz s bazi) jsem sebou nikde netahala. prijde mi to zbytecne zatezovani se. vzdycky jsem mela sedacku koupenou druhou tady. navic neni jistota, ze vedle tebe bude misto a ty tam budes moci autosedacku odlozit a mit ji porad nekde pod nohama taky neni 2× prijemny.
jak uz psaly holky nahore, normalne se kocarek i autosedacka bere az ke dverim era a tam ti to vezmou nebo ty das sama do kabiny. s bazi zkusenost nemam, jak se s tim pak budes pohybovat po letisti a pri prestupu? ledaze bys ji dala do tasky odbavit jako extra zavazadlo, protoze podle me do kabiny ji vzit by ti mohli delat problem, neni to v podstate soucasti zavazadla.
zeptala bych se primo na LH
. vcera jsme s nimi zrovna prileteli a byla jsem s personalem moc spokojena. teda s tim na palube, ten pri odletu na letisti byl uz horsi ![]()
vydriku, jak uz tu holky psaly, autosedacku si muzes vzit do letadla, hlavne na delsi let je to super, protoze muzes prcka odlozit na chvili do sedacky
Bazi od sedacky jsme brali sebou do letadla a soupli k prirucnim zavazadlum ![]()
zalezi, kde v letadle budete sedet, pokud to nemate domluveny, mozna by stalo za to zavolat do Lufthansy a zjistit, jestli maji volny sedacky v mistech, kde se da pred vase sedacky na zed pripnout kosik na mimco, kam ho muzete soupnout behem letu. Tehle mist je v letadle dost malo, takze je dobry je mit zabookovany dopredu. Kdyztak koukni sem: http://www.lufthansa.com/…ren-on-board
Ostatni cestujici neres, nejspis vas stejne posadi spolu s ostatnima rodicema s detma a ty pochopi, kdyz bude prcek brecet
A neboj, ja pred prvnim letem s malym mela taky desny nervy a nakonec to bylo uplne v pohode, snasi letani lip nez ja ![]()
Holky, diky moc, odpovidam az ted, my autosedacku mit musime, nebot se vlastne stehujeme z USA, manzel tu rok pracoval, ja otehotnela a…Takze doma neni vubec nic pripraveno a travelsystem jsem dostala novy jako obrovky dar, novy od kamaradek.DrZte me palce, ceka nas let pres Detroit, chicago, Frankurt, asi 15 hod s miminem a docela se bojim.. ![]()
Odbavení na letušti - jak dlouho před odletem
Znovuobnovuji toto téma, protože nemůžu založit nové a podobné jsem tu nenašla ![]()
Takže, ve středu odlétáme s Travel Service s 19m prckem, bydlíme blízko letiště..
a teď jsem četla, že letadla Travel Service mají často zpoždění
takže mě napadlo toto :
* všude píšou, že nejpozději 49 minut (nebo hodinu) před odletem máš jít na přepážku se nechat odbavit a odevzdat kufry.....no, ale když si na netu najdu, že tento let má zpoždění, tak mohu přijet se nechat odbavit později, ne ? Nechce se mi tam s prckem čekat dlouho… ![]()
Nebo jak se to počítá ? Od plánovaného odletu nebo od odletu, který je skutečný??? Pracuje tam někdo, kdo by mi poradil ???
Děkuji. ![]()
Lepší je tam vážně jít na čas. Nám se stalo kolikrát, že se nahlásilo spoždění a nakonec přiletělo letadlo včas.
Já bych radši šla na jistotu.
MUSIS tam byt v cas, pocita se planovany odlet. manzelovi jednou odmitli odbavit zavazadlo, prisel kdyz se uzavirala prepazka, a to melo letadlo hodinu zpozdeni. bylo to zrovna na vanoce, vsechny darky musel nechat na letisti ![]()
jestli letite z Prahy, je tam pro deti detsky koutek (prolejzandy, klouzacky…)a mistnost pro deti s hrackama, da se tam i nakojit
paradni klidek
obecně bych nespoléhala na zpoždění a k odbavení se dostavila v předem určený čas…
a co se týče konkrétně Travel Service, tak naše zkušenost je taková, že jsme loni na letišti v Řecku zůstali viset 13 hodin ![]()
nechali nás odbavit zavazadla, projít bezp. kontrolou, pak jsme docela dlouho čekali a jediná informace byla ta, že se odlet trochu opozdí z technických důvodů… po asi 2 hodinách nás poslali s delegátkou do taverny poblíž letiště a čekali jsme a čekali, každou chvíli někdo přišel, řekl, že ve 2 přiletí technik a opraví to, pak zase že v pět přiletí tekutina, kterou je nutno doplnit - a korunovali to tím, že nám v 7 řekli, že pro nás letí náhradní letadlo… načež nás zase v 8 nahnali na bezp. kontrolu, že v 9 poletíme - a odlétali jsme v 10:30 ![]()
takže já bych jim po této zkušenosti moc nevěřila
hlavně jsme řešili, že se manžel potřeboval dostat do ČR včas kvůli pracovním závazkům, bohužel mu nedali šanci se „přitřít“ do jiného letadla (přitom během dne odletělo asi 5 letadel TS do ČR), až potom kvečeru se pár lidí dostalo do letadla do Prahy…