Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, dneska se má tříletá dcera ráno pozvracela. Neplakala, prý jí nic nebolí a od té doby je v pohodě.
Co mě, ale opravdu překvapilo, že (pardon za detaily - blitíčko taky není moje hobby ) ve zvratcích byla rýže - normálně celá zrnka, tu jsme měli včera k obědu ve 12:00hod a zvracela dnes v 6:00 ráno… vím, že masa se tráví dlouho, ale rýže? aby se nestrávila rýže za 18hodin? ![]()
@werunkaw123 může se stát - prostě jí v tom něco nesedlo
můj kluk je po smetaně schopný vrhnout až druhý den večer ![]()
@werunkaw123 u nás se to taky stává, kolikrát něco vyhodí až za 24 hodin
@martina.se @anickadomnik tak asi ano no
potom měla normálka svačinu, pak večeři a dneska vrhne rýži.. docela mě to překvapilo
Nestrávená strava je známkou nějaké disbalance
U nás se to většinou stává, pokud má přijít nějaká střevní nebo jiná viroza.
Pokud ji nic není, tak do ní šupni probiotika, na pár dní vynechte mléčné výrobky a uvidíš.
@Catus virozu snad ne
zrovna jsme se z jedné vylízali a asi by mě už kleplo ![]()
@werunkaw123 píše:
@Catus virozu snad nezrovna jsme se z jedné vylízali a asi by mě už kleplo
Tak třeba to má ještě po ní
Když jí nic nebude, tak to byla jen jednorázovka, no
![]()
@werunkaw123
Já mám hodně blicí děcko, takže jsem toho viděla už dost. Moje byla schopná taky večer vyzvracet ranní jídlo, nejdřív jsem se tomu taky divila, jak je to možné, ale teď jsem si už celkem zvykla, že je to norma.
@werunkaw123 Pardon
. Mně se to stává u střevní chřipky, že to tam dost dlouho nic nedělá a pak to jde všechno ven.
Podle mě jí to jen nesedlo, když už je v pořádku. A nejedla třeba pak ještě večer něco „zrádného“ ![]()
@MarkétkaBeruška No byli jsme včera u babičky tak to víš, kousek čokolády sem, křupky tamhle, a tohle si dej když ti to ta tvoje ošklivá máma doma nedopřeje apod.
![]()
@Marcelka146 u nás se blití často nekoná tak jsem v tomto nedotčená… díky ![]()
@werunkaw123 píše:
@martina.se @anickadomnik tak asi ano nopotom měla normálka svačinu, pak večeři a dneska vrhne rýži.. docela mě to překvapilo
já se na to jednou ptala doktorky protože holka vyhodila večeři, ale snídani ani oběd který měla potom (před
) ne a ona mi asi pro laika vysvětlila že jí to prostě nesedlo a žaludek nebyl schopný to strávit tak to vyhodil, to ostatní jí nevadilo tak to strávila ![]()
@werunkaw123 píše:
@MarkétkaBeruška No byli jsme včera u babičky tak to víš, kousek čokolády sem, křupky tamhle, a tohle si dej když ti to ta tvoje ošklivá máma doma nedopřeje apod.![]()
no tak to myslím že se přejedla a nesedly jí třeba ty křupky…to bude už dobrý ![]()
Ahoj, to vypadá, že jí to nesedlo a čistí se vrchem. Náš starší také moc často nezvrací, ale tuhle také nějak překombinoval a to byla šavle-vše za celý den, pak ještě jednou. Asi půl hodiny předtím začal být extrémně unavený a spavý, pak to vyhodil a jak ožil. Druhý den zvracel ještě jednou a pak naprosto v pohodě.
Podle mě to tělo prostě nespolupracuje a řekne si o „očistu“, když se to takhle pomíchá ![]()
Podle mně to je tak, že ten žaludek se s nějakým jídlem není schopný poprat, tak si ho tam jakoby odkládá, a pak to vyhodí až po nějaké době, já to teda občas vidím na psovi, večer třeba sní nějakou velkou chrupavku, pak normálně granule, ráno zasa granule, a druhý den večer vyzvrací jen tu chrupavku… U děcka jsem to ještě nezažila, ale prinicp bude asi stejný ![]()