Třetí dítě, nebo práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.5.14 11:52

Třetí dítě nebo práce

Krásný den milé dámy,
píšu anonymně protože sem chodí kolegyně z práce a rodina. Prosím o zachování anonymu nechci, aby se to v práci rozkřiklo.
A teď k věci mám dvě děti 7 a 3,5 a před 7 měsíci jsem se vrátila do práce na částěčný úvazek. Mám smlouvu na dobu neurčitou a musím si doplnit nějakou kvalifikaci po těch letech doma s dětmi, je to cca na 3 roky.Od porodu druhého dítka jsme se s manželem shodli, že časem zkusíme ještě třetí mimčo. Ale já jsem potom začala váhat, je mi 39 a taky v dnešní době mít tři děti není žádná sranda.Jsme průměrná rodina, nemáme dluhy, celkem se i snažíme šetřit, ale nechci, aby děti strádaly, nemusí mít vše, to ani není dobré. Ale chci aby se hezky oblékaly, měly nějaký ten kroužek, mohly studovat a my nemusely počítat každou korunu. Takže jsem si řekla, že dvě budou stačit a šla do práce a taky jsem potřebovala už mezi dospělé. :lol: Jenže touha po třetím mimču mě stále nepouští a každý měsíc, když dostanu menses jsem děsně zklamaná, přitom si dáváme pozor. Kdyby se stala nehoda, určitě si mimčo nechám, ale pokaždé když se manžel zeptá, jetli to zkusíme, tak vycouvám. Pere se to ve mě. Proto jsem chtěla slyšet názor někoho dašího.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
16.5.14 11:56

Tak vydrž, až budeš natolik rozhodnutá, že se do toho pustíš taky. Jak vidno, manžel by to i bral. osobně bych se toho tolik nebála. Pokud nežijete z „ruky do huby“, tak to zvládnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
16.5.14 11:58

Za mě třetí jooo :D :kytka: A vzhledem k Vašemu věku bych neotálela a šla do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
16.5.14 11:59

Za sebe - šla bych do třetího - evidentně třetí dítě chceš a brání Ti jen „rozumové“ důvody. Myslím, jak to tak vidím po okolí, že finanční rozdíl mezi dvěma a třemi dětmi není tak velký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
16.5.14 11:59

Nevím, zda ti můj názor pomůže, protože já vždy chtěla 2 děti a po 3 netoužím… mě přijde (možná je to blbost a jen můj pocit), že při třech dětech je vždycky jedno tak trochu odstrčené takže ač jsem chtěla jen 2, tak kdyby se 3 povedlo omylem, tak uvažuji o čtvrtém :oops:
Ale tedy objektivně vzato při tvém věku bych do toho šla buď okamžitě (a dát si limit, že když se nepovede do určité doby, tak konec) nebo už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 12:01
@martina.se píše:
Tak vydrž, až budeš natolik rozhodnutá, že se do toho pustíš taky. Jak vidno, manžel by to i bral. osobně bych se toho tolik nebála. Pokud nežijete z „ruky do huby“, tak to zvládnete ;)

Ano manžel by do toho šel hned. Já taky přemýšlím nad logistikou se třemi dětmi, nemoci a práce atd.Jak to všechno budu zvládat :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
72725
16.5.14 12:02
@Anonymní píše:
Ano manžel by do toho šel hned. Já taky přemýšlím nad logistikou se třemi dětmi, nemoci a práce atd.Jak to všechno budu zvládat :nevim: :roll:

3 děti? o nic moc jiné, než 2. Jediné, co je blbé, tak my musíme řešit auto - do stávajícího se asi nevejdem :think: Ale jinak je to prašť jak uhoď - školy a školky u sebe,, jak budou chodit do školy, už bude pohoda. Skloubit se dá všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.5.14 12:02

3. miminko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 12:07

No tak auto bychom museli asi taky nejspíš pořešit, ale to by nás stejně čekalo i bez třetího dítka.

• Citovat
  • Upravit
25182
16.5.14 12:11

Pokud po něm oba toužíte, finance to dovolí, šla bych do třetího…

Taky si s tou myšlenkou občas hraji, ale já jsem asi už na miminko líná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.14 12:12

Já jsem stála o 3., manžel váhal. Jsem v domácnosti, máme 2 děti, teď6 a 10 let. Nakonec jsem po dohodě ve 39 letech vysadila antikoncepci a že to necháme osudu. Rok se nic nedělo a já mezitím oslavila 40.narozeniny a už jsem to brala tak, že to nevyjde a že se vrátím k antikoncepci. Jenže nakonec po roce a čtvrt jsem loni o vánocích zjistila, že jsem těhotná. A musím říct, že mě to hodně zaskočilo. Prostě představovat si mimčo je jedna věc a realita věc druhá. Já vím, že to zní blbě, ale najednou jsem si neuměla představit ten kolotoč chození po doktorech (mám i nějaký chronický zdravotní potíže) a strachu, aby vše bylo v pořádku. Navíc manžel je o 9 let starší a já si začala říkat jaké to bude až budu v 50 chodit na třídní schůzky a jak se tam budu cítit a jestli se za nás nebude dítě stydět. Vím o čem mluvím, měla jsem staršího tatínka a nebylo to vždycky jednoduchý.
Vlastně jediné, co jsme neřešili byly peníze, v tom by nebyl problém. Říkala jsem si, že je to jen ten prvotní šok ale ani po měsíci moje obavy a nejistoty nepřecházely, nakonec to příroda vyřešila za mě v 8.týdnu zamlklým potratem. Stydím se to říct, ale mě se v podstatě ulevilo.
Prosím o zachování anonymity, širší rodina to neví.
 l

• Citovat
  • Upravit
5826

Také jsme zabezpečení, bez dluhů a hypoték, žijeme si vcelku dobře, ale do 3 dítěte bych určitě nešla, netoužím po tom, takže o financích to není. Ale ty evidentně někde v hloubi duše po 3 miminku toužíš. Nechala bych to osudu, nedávejte si pozor a uvidíte :) A dala bych si asi věkový limit ;) Já rodila 2 dítě ve 39 a později bych už ani do toho druhého nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975

Já být tebou tak to nechám osudu a přestanu si dávat pozor. Pokud je tvé tělo naladěné na vlnu, že se to má stát, stane se. A pokud ne, nebudeš si vyčítat, že jste to nezkusili. Protože dlouhé čekání by se ti nemuselo vyplatit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
16.5.14 12:15
@Anonymní píše:
Krásný den milé dámy,
píšu anonymně protože sem chodí kolegyně z práce a rodina. Prosím o zachování anonymu nechci, aby se to v práci rozkřiklo.
A teď k věci mám dvě děti 7 a 3,5 a před 7 měsíci jsem se vrátila do práce na částěčný úvazek. Mám smlouvu na dobu neurčitou a musím si doplnit nějakou kvalifikaci po těch letech doma s dětmi, je to cca na 3 roky.Od porodu druhého dítka jsme se s manželem shodli, že časem zkusíme ještě třetí mimčo. Ale já jsem potom začala váhat, je mi 39 a taky v dnešní době mít tři děti není žádná sranda.Jsme průměrná rodina, nemáme dluhy, celkem se i snažíme šetřit, ale nechci, aby děti strádaly, nemusí mít vše, to ani není dobré. Ale chci aby se hezky oblékaly, měly nějaký ten kroužek, mohly studovat a my nemusely počítat každou korunu. Takže jsem si řekla, že dvě budou stačit a šla do práce a taky jsem potřebovala už mezi dospělé. :lol: Jenže touha po třetím mimču mě stále nepouští a každý měsíc, když dostanu menses jsem děsně zklamaná, přitom si dáváme pozor. Kdyby se stala nehoda, určitě si mimčo nechám, ale pokaždé když se manžel zeptá, jetli to zkusíme, tak vycouvám. Pere se to ve mě. Proto jsem chtěla slyšet názor někoho dašího.

Tři děti jsou super (mám děti 4). Ale mít dvě děti je méně náročné a pohodlnější ;) Asi bych si na papír sepsala všechny výhody a nevyhody obou možností, probrala to s manželem a pak se definitivně rozhodla ;) Každou z možností něco získáš a o něco přijdeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
16.5.14 12:16

Mám podobně staré děti a teď třeťátko. Nejstarší je naprosto samostatný a pomáhá mladší např. s oblékáním, budí ji, dá jí napít, takže teď je to ok a dál počítám, že bude samostatnější i 3 a půl letá, až se budu vracet do práce, a pomůže naopak nejmladší. Nejstarší už v té době bude víc jak desetiletý, to už je samostatná jednotka. Takže bych se toho nebála. Logistika je samozřejmě náročnější, ale ono jestli rozvážet dvě nebo tři děti, to už není takový rozdíl ;-)
Finančně zatím netuším, mám čerstvé miminko, asi tam rozdíl bude, ale doufám, že nijak závratný, oblečení a hračky povětšinou podědí a tak to přijde až ve školce, kdy už doufám bude další příjem a tím pádem se to vyrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin