Třetí neplánované těhotenství

Anonymní
2.8.25 08:33

Třetí neplánované těhotenství

Dobré ráno, předem se omlouvám za anonym, je to pro mne velmi intimní a citlivé téma. Uz nějakou dobu si pohrávám s myšlenkou třetího ditete, mame deti 8 a 5 let, ale vždy skončíme u rozhodnutí, ze raději ne. At uz kvuli financím, tak kvuli místu doma, v aute.. kvuli reakci okolí, muselo by se všechno změnit, i kvůli pohodlí, kdy děti už jsou přeci jen samostatnější a my si občas můžeme oddychnout. Také kvůli hlídání, nemáme v podstatě žádnou hlídací babičku, jen když nutně potřebujeme, domluvit se da, ale takove to jak kamarádkám berou babicky deti na výlety a dovolenou, to fakt nehrozi :roll: tri deti uz vubec nikdo nepohlídá a určitě s tim nikdo nebude souhlasit. Uz slysim tchyni a její názory. Bohuzel nejsem z tech, co by názory okolí hodily za hlavu. Nedokážu si věci příliš “nebrat”. Mela jsem divne tušení a divne pocity v břiše a prsou a udělala jsem si test, byla na něm velmi slabá čárka, dnes je už silnější - ale MS čekám teprve pozítří. Nicméně myslim si, ze je to tam 8o a ja z toho najednou nemam vubec radost jako kdyz jsem si o tom jen tak snila :( jsem z toho uplne na nervy, mam problémy se štítnou žlázou, a kvůli borelióze občas nějaké arytmie - jsem takovy uzlíček nervu a tohle mi teda fakt nepřidalo. Bojim se o sebe, ale i o to miminko. Vyčítám si tenhle přístup, ze dvou předešlých jsem se od začátku radovala…nemůžu ani spat, a vim, ze menstruace může ještě přijít, ale presne takhle jsem to mela i s dcerou, kdy jsem to zjistila takhle brzy - jenže to jsme plánovali. Myslim si, ze nedorazí a ja budu stát před rozhodnutím zda ano, nebo ne. :nevim: Manzel je v pohode, říká ze to zvládneme. Jenže to jsou chlapi, zejo :roll: :mrgreen:
Byla jste některé v podobné životní situaci? Rozhodla jste se miminko si nechat a je to nakonec v pořádku? :srdce: Potrat bych si do konce života vyčítala :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
2.8.25 08:44

Všechny životní okolnosti jsou jiné. My jsme měli dvě děti, tehdy 2 a 3,5roku. Další už jsme opravdu neplánovali - protože malý byt, auto, všechny věci už jsem dala pryč, kočárek atd, měla jsem nastupovat zpět do práce.. a bum. Těhotenství zjištěno v 16+3tt. Šok, jaký jsem v životě nezažila. Jsem si jistá, že to tak chtěl osud, protože jsme byli domluveni, že kdybych náhodou otěhotněla (chránili jsme se, ale je fajn to mít vykomunikované), dítě už si nenecháme. Takhle nebylo co řešit, dítě se narodilo v pořádku, předčasně ale vše dohnal, teď je mu 5 a denně děkuji za to, že souhra okolností nám ho dopřála. Je to dítě za odměnu a teprve jsme kompletní. Když domýšlím dál, nechtěla bych žít s pocitem, že jsme mohli mít dítě a kvůli mému rozhodnutí podstoupit interrupci tu není. Tím ti neradím, co udělat, pouze sděluji svou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 08:45

Když by sis potrat vyčítala do konce života tak vlastně není ani o čem se moc bavit. Z popisu mi nevyplývá že byste na tom byli až tak hrozně. Pokud se bojíte místa v bytě nebo financí, všechno jde řešit. Hlídání taky nemají všichni rodiče. Ale ve výsledku to vždycky nějak jde. To hlídání zas nepotřebujete často. Myslím že k vśm miminko mělo teď přijít s všechno zvládnete. Já jsem taky těhotná a se štítnou žlázou se léčím - důležité je to co nejdřív řešit s doktorem u kterého se léčíte ať to od začátku těhotenství ví. A před otěhotněním jsem se léčila 1,5 roku s boreliozou. Takže. Nejste v tom sama ;) pokud si řeknete že to zvládnete tak to zvládnete.

• Citovat
  • Upravit
5726
2.8.25 08:55

Třetí jste zvažovali a teď jsi těhotná. Vyřešeno :lol: Na potrat bych v tomhle případě opravdu nechodila. Praktické věci se vyřeší. Děti jsou už větší, bude to snazší, než mít dvě nebo tři malé. A co si o tom myslí okolí, na to se vykašli. Já mám třetího benjamínka, s rozestupem od starších 10 a 12 let a řeknu ti, že to bylo to nejlepší rozhodnutí. Je to miláček nás všech. :srdce: Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 09:01
@Anonymní píše: Více

Ja se zatim “neléčím” jsem jen sledována na endokrinologii, mám autoimunitní onemocnění štítné žlázy ale hormony byly zatím vždycky v mezích normy, nebo na horní či spodní hranici, prostě to lítá, pokaždé je to jinak. Doktor se mě ptal, zda plánuju dítě a já říkala ze ne, říkal ze ty hormony nedostatek či nadbytek mohou v začátku ovlivnit mozek a nervový systém dítěte - zkratka to nejdůležitější. Jenze ja jsem si shodou okolností napsala špatně datum kontroly a prošvihla jsem to, doktor odjel do zahraničí a ted do konce srpna nebude, naposledy jsem byla v zimě a ja třeba vůbec nevim, jak na tom ted jsem. Naposledy říkal no tak zatím to necháme ještě bez léků. Říkám si, půjdu jako samoplatce na odběr a když zjistím odchylku tak co? Pomůže mi někdo jiný, když on tu neni? Praktik? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.25 09:14

Zkus jiného doktora. Nevím kde se léčíš. Já volala do fakultky a řekla že mám žádanku od gynekologa protože jsem těhotná. Ještě ten den mě do fakultky poslali na krev a doktorka mi předepsala syntroxine s tím, že si zítra ráno zavolám na výsledky a podle jak dopadnou ho budou brát. Jinak na kontrolu mě vzala přednostně až v 8tt. Takže zkus v pondělí zavolat. Já to začla řešit až v 5tt protože jsem nevěděla že musím, vycházely my špatné hodnoty už předtím ale tím že jsem byla těhotná tak ty hodnoty trochu nad normou nikdo neřešil :/ ale paní doktorka ve fno byla fakt zlatá a udělala pro mě maximum. Taky jsem se hodně bála že to bude zlé. Tak zkus v ponděli hned pořešit. Byť s jiným doktorem. Na konec srpna bych to nenechávala. Ono jde vlastně jen o to aby ti vzaly krev a předepsaly lék. Pak třeba nějakou dobu vydržíš na kontrolu. Ale krev je za mě něco co ti můžou udělat hned v pondělí bez problému objednání.

Příspěvek upraven 02.08.25 v 09:16

• Citovat
  • Upravit
8580
2.8.25 09:16

Pokud to zvládnete, určitě na potrat nechoď :kytka: hlavně ať všechno po zdravotní stránce dopadne dobře. No a příště se musíte prostě více chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 10:16

Myslím, že je to celkem jasný, třetí jste zvažovali, teď jsi těhotná, podmínky máte, potrat by sis vyčítala do konce života. Takže budete mít tři děti :lol:

Moje zkušenost: první nešlo dva roky, řešil se CAR, předtím jedno zamlklé. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, byla šťastná až na půdu.
Druhé snažení něco přes rok, když jsem zjistila, že jsem těhotná, byla jsem velmi šťastná.
Třetí bylo v plánu „možná, někdy“. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, byla jsem dost v šoku a nevěděla jsem, co si o tom myslet.
Na čtvrté jsem byla ukecavana rok a půl. Když jsem kývla na „necháme tomu volný průběh“, dost jsem doufala, že to třeba ani nevyjde. Když to vyšlo, eh… Tak radostí bych to nenazvala. Nicméně rodím za dva měsíce a teď už se těším, ačkoli obavy tam jsou. Byla bych blbá, kdybych neměla obavy, ty nemá jen ten, kdo nemá zkušenosti :lol:

Tvoje pocity mi přijdou normální. Co se týče auta, my máme Dacia lodgy, žádný luxus ani zavodak, ale levné a funkční auto pro tři děti (jako bonus se tam teď vejde i to čtvrté, ale přijdem o většinu kufru).

• Citovat
  • Upravit
9066
2.8.25 10:25

Nechránili jste se, otěhotněla jsi, tak je teď nesmysl jít na potrat, když pro něj není žádný vážný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35995
2.8.25 12:01

Taky jsme o třetím přemýšleli. Nahlas jsme říkala že ne, ale uvnitř to trochu hlodalo. No používali jsme jen přerušení, občas spermicid, chtěla jsme jít na přerušení vejcovodů až dokojim. No a najednou jsme to nedostala, týden zpoždění a na testu dálnice. Chvíli jsme to rozdychavala, ale potrat jsme nezvazovala vůbec. Je to náročný, někdy bych je všechny tři zaškrtila ale jsem moc ráda že máme všechny tři.
Ale musím říct, že máme i hlídací babičku což je fakt výhoda ale zvládli bychom to i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
2.8.25 12:50

Není asi baf čím rozvazovat, ne? Dítě jste zvažovali, dostatečně jste se nechranilu, potrat by sis vyčítala…tak zkrátka vyřešíte praktické věci, o pohodlí na pár let přijdete, ale řekla bych, že to zvládnete. A příště vymyslete nějakou lepší antikoncepci.

• Citovat
  • Upravit
3323
2.8.25 13:27

Hele my máme třetí plánované skoro rok jsme se snažili a když jsem otěhotněla, tak mě to taky trochu rozhodilo, takové pocity jsou normální, když jste o něm stejně uvažovali, tak to tak má být. To bude dobré, po prvotnim šoku přijde radost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.25 15:09

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, jsem těhotná a nějak nevím jak bude reagovat přítel máme dvě děti a taky nevím jak bude reagovat rodina…včera jsme byli na rodinné oslavě a všichni mi řekli že další dítě bych teď mít neměla že to přinese jen problémy a rozbroje v rodině. Tak se chci zeptat na názor co dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8580
3.8.25 15:24
@Anonymik981 píše: Více

Proč ditě přinese problémy a rozbroje v rodině? Jinak, řekni to samozřejmě partnerovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
3.8.25 17:07
@Anonymik981 píše: Více

my tu težko rozhodneme, co máš dělat. Buď jdi na přerušení, nebo si dítě nech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí