Trhání mandle ve dvou letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2183
17.3.15 20:31

trhani mandle ve dvou letech

Dobrý večer, syn má jít 5 dni před druhými narozeninami na trhani nosní mandle. Má několikrát do měsíce pichana ouska. Všude pisi, že malým dětem se to nedoporucuje a ja ted nevím jestli jít nebo to zrušit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19874
17.3.15 20:35

@chelsea001
Dcera byla na zákroku ve 3,5 letech, ale zase dřív neměla problémy. Kdo tu operaci doporučil a na základě čeho? U dcery tu mandli změřili na ORL, když byla zdravá, a mandle byla hodně velká, tak bylo doporučení jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.3.15 20:43

@chelsea001 Ahoj, syn byl na trhání ve 3,5, taky jsem tehdy strašně váhala. Teď je mu v srpnu 6 a mandle dorostla zase, je velká a uši píchané stále. U někoho to pomůže, u jiného ne, někomu doroste, někomu ne, to se bohužel předem nedá říct. Ale co vím, tak že když se trhá brzy, tak většnou zase doroste. Nás pořád ženou znovu a já se bráním jak hrom. Ale i kdybyste šli, tak se neboj, děti to zvládají lépe než rodiče :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.3.15 20:44

Doktorka na orl se mu podivala do pusy a říkala že nosní mandli vidi jen pouhym okem.tady jde o ty usi ted naposledy mel trikrat pichane ucho behem tydne a trikrat mu samo prasklo.Uz ma celkove pichane ucho dvacetkrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.3.15 20:46

@mischelinka ja vim pred tydnem jsme na tom byli se starsim a zvladl to dobre, ale tohle je jeste takovej bobek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
17.3.15 20:49

Náš byl dva dny po druhých narozeninách. Je pravda, že jsem si připlatila za šetrné odstranění, ale pomohlo to neskutečně. Kluk už měl určitou ztrátu sluchu, takže nebylo nač čekat…
Jinak narkozu zvládl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.3.15 20:50
@chelsea001 píše:
Doktorka na orl se mu podivala do pusy a říkala že nosní mandli vidi jen pouhym okem.tady jde o ty usi ted naposledy mel trikrat pichane ucho behem tydne a trikrat mu samo prasklo.Uz ma celkove pichane ucho dvacetkrát

u nás taky hrůza, leden a únor jsme byli na pohotovosti pořád, máme to 2×, mladší (2,5) i ten starší. já sama i manžel jsme na to jako děti taky trpěli, já měla uši píchané fakt skoro co měsíc a pomohlo jediné, a to vyrůst z toho. U obou cca od 10 let ani jednou. jako malé mi dělali RTG a tak jsem na to trpěla prý proto, že byly úzké trubičky a zakřivení eustachovy trubice, tedy dispozice k zadní rýmě, která jde do dutin a uší. Jo a máma mi říkala, že mi podle doktorů nikdy nosní mandl nenarostla. Tak si říkám, jestli to je opravdu tím, protože já i když ji neměla, jsem na uši trpěla opakovaně. Vedu s doktorama pořád diskuze na téma trhat nebo netrhat, argumentuju tím, jaké mám zkušenosti aco načtu, ale většinou nás do toho ženou. A já jsem pak špatná z toho, že nevím, jak se dobře rozhodnout v zájmu dětí. Jedna léčitelka nám poradila, že nemáme děti nutit smrkat, že tím smrkáním vzniká jakýsi tlak nebo podtlak a posouvá se to směrem k uším. Nejlepší prý je takové to zachrochtání, co dělají chlapi, dostat to o pusy a pak vyplivnout nebo polknout, pokud to děti vyplivnout neumí. Je pravda, že manžel to dělá, stejně tak tchán a na rýmy netrpí. Tak to teď zkoušíme, ale v naší smrkací psolečnosti, kdy k tomu děti ženou doktoři i ve školce je to docela boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.3.15 20:51
@chelsea001 píše:
@mischelinka ja vim pred tydnem jsme na tom byli se starsim a zvladl to dobre, ale tohle je jeste takovej bobek

a byli jste na tom se starším poprvé nebo podruhé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.3.15 20:53

@mischelinka poprve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.3.15 20:56
@chelsea001 píše:
@mischelinka poprve

tak držím palce, ať se to zlepší. Indikace u staršího byla taky píchané uši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.3.15 20:59

@mischelinka ne ne nekonečna rýma a casta nemocnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.3.15 21:11
@chelsea001 píše:
@mischelinka ne ne nekonečna rýma a casta nemocnost

tak v podstatě nekonečná rýma je i u nás, akorát, že končí pícháním uší. Jsem si říkala, že jak děti porostou, tak se nosní mandle bude zmenšovat a uvolní se tím prostor na dýchání a že kdyby nebyla důvodem častých infektů nějaká potvora, co na mandli sedí, tak je operace zbytečná. Ale tak doktoři snad ví, co dělají a odstranění mandle volí jako jednu z hlavních cest zlepšení. Držím palce a dej vědět, jak ses rozhodla. mám synka sice staršího o půl roku, ale taky se mi zdá malý a pořád váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.3.15 21:20

@mischelinka urcite ti dam vedet a dekuju za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.3.15 21:58

nosní mandle

Dcera byla trhat ve 4 letech. Měla vleklé rýmy, chrápala víc jak můj chlap a hlavně špatně slyšela. Doporučili nám to ve 3 letech, pořád jsem to oddalovala, ale posledních 6 měsíců bylo děsný. Pořád nudle u nosu.Byli jsme v Opavě a nemůžu vynachválit lékaře i sestry. Dcera si vůbec nestěžovala na bolest, jen narkózu hůře snášela- zvracení. Zákrok prováděli dopoledne a večer už byla fit. Už tolik nehuhňá, slyší líp a uvidíme, jak bude zvládat nachlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí