Trhani zubu kvůli zánětu

Anonymní
1.12.21 22:11

Trhani zubu kvůli zánětu

Maminky, jejichž dětem trhali zub kvůli zánětu, prosím jak dlouho trvalo, nez bolest a otok polevil? Malému trhali stoličku, je to jeden den a stále má oteklou tvar jako před tím a dotknout se tváře také stále nemůžeme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15332
1.12.21 22:17

Tak tyden se ranka bude zatahovat. Bude si tam strkat jszyk.. je to nepříjemny.. za dva dny to poleví. Chce to hodně zmrzliny. Ten otok je ale blbej.. Má teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 22:22

@Královna Kosmíru teplotu nemá. Otok byl už před trhanim, teď se v podstatě “jen” nezměnil. Spis jsem myslela, ze polevi alespoň ta bolest. Jako hraje si, nestezuje si, ale dotek bolí. Má atb ode dneska

• Citovat
  • Upravit
15332
1.12.21 22:32

Hodně to chladit. A zmrzlinky. Jinsk to poleví. Ale pokud by byla teplota a otok nezmizel tak šupajda k doktorovi. Klidně na noc nurofen, jako je to jeste docela po vykonu..ale nesmelo by to trvat dele jak dva dny a nebo v tom cukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
1.12.21 22:34
@Anonymní píše:
@Královna Kosmíru teplotu nemá. Otok byl už před trhanim, teď se v podstatě “jen” nezměnil. Spis jsem myslela, ze polevi alespoň ta bolest. Jako hraje si, nestezuje si, ale dotek bolí. Má atb ode dneska

to nezmizí hned, já bych počítala tak že 4 dny to může trvat, ta atb určitě pomohou, ale také ne okamžitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 23:02

@Královna Kosmíru teplotu v podstatě celou dobu zvýšenou do 37,3. Necuka, prý je to konstantní bolest. Zmrzky dáváme :palec: tak tedy snad je to normální a nebyl to třeba jiný zub nebo nějaký podobný scénář, který se mi teď honí hlavou :D :zed:
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.21 23:05

@stinga 4 dny myslíte i včetně te bolesti? Ja vždycky myslela, ze když je zanet a odstraní se příčina, úleva přijde hned :( tak uvidíme. Snad je vše v pořádku

• Citovat
  • Upravit
541
1.12.21 23:12

U nás zubařka zub v zánětu (čtyřka) rozvrtala, dala tam umrtvovací vložku, aby dobila jeden nerv, druhý den zub znovu otevřela, vyčistila a nechala otevřený bez trhání s tím, že máme hodně čistit a jídlo případně vytahovat párátkem. Dva dny to byla teda síla, protože jí jídlo v zubu vadilo a celkově byl cítit, jak jí odcházel hnis. Nicméně padla v tu dobu s jinou infekcí, na kterou dostala Augmentin a nejspíš se tím vyřešil i ten zánět. Do zubu strkáme vatičku každý ráno a několikrát denně měníme a vyplachujeme. Je to docela vopruz a jsem zvědavá, jestli jí ta skořápka vydrží, než se jí začne tlačit nový zub, což by mělo být tak za 5-6 let. V každým případě bych tomu dala pár dní (dcera o tom věděla tak 4-5dní po rozvrtání) a kdyby si pořád stěžoval, zašla bych na kontrolu, ale ty atb určitě zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
1.12.21 23:17
@Anonymní píše:
@stinga 4 dny myslíte i včetně te bolesti? Ja vždycky myslela, ze když je zanet a odstraní se příčina, úleva přijde hned :( tak uvidíme. Snad je vše v pořádku

no myslím, že to bude ustupovat i ta bolest bude ustupovat, ale pomalu, fakt bych vyčkala, atb má teprve ode dneška, to chvíli trvá, než to zabere
samozřejmě kdyby ho to začalo bolet moc, nebo měl vysokou horečku, tak jít,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 23:49

@swat no to je skvělý, ze ho takhle zachraňuje :potlesk: nám to vytrhla a to jsem zvědavá jak se to bude řešit teď… :think:
Ale hlavně, aby to teda bylo v pořádku.
Děkuji za zkušenost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.21 23:53

@stinga jasne, to bychom jeli hned

• Citovat
  • Upravit
541
2.12.21 00:54
@Anonymní píše:
@swat no to je skvělý, ze ho takhle zachraňuje :potlesk: nám to vytrhla a to jsem zvědavá jak se to bude řešit teď… :think:
Ale hlavně, aby to teda bylo v pořádku.
Děkuji za zkušenost

No já nevím, jestli to je úplně ideální. Je to tak 50/50 co se týče názorů zubařů. Někdo trhá někdo ne. Navíc úplně netuším, co ten mrtvý zub udělá se zárodkem zubu pod ním. Na jednu stranu tenhle zbytek udržuje řadu, na druhou stranu je to pořád zdroj potenciální infekce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
2.12.21 05:39

Mě se nelíbí ta teplota. Ale zub je venku. Nicmeně aby tam nebyl jeste nějakej vykaženej se zánětem. Vydržte cca dva dny. Pokud bude stale teplota a otok, tak na pohotovost. Blíží se víkend a možna bych v patek šla jeste na kontrolu. U dočasných zubu je to idividualni. U dětí je to hrozne tezky. :,(. Ne kazdej doktor na ne ma nervy. Proto js u dcery cistim jako posedlá, protoze u syna jsem dva zuby neuhlidala.. a dodnes jezdim do Prahy na rovnatka, ktere nas mimochodem vyšly cca tak na 100 000,–Ale neda se svitit :dance:, syn si to pamatuje a o druhe zuby se stara a ma je nádhherné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.21 19:18

@Královna Kosmíru už je to dobře. Otok skoro pryč, bolest výrazně ustoupila a teploty nejsou :palec:
Moc děkuji za příspěvky.
Jinak ja čistím taky jako posedlá. Tezko to vysvětlím, vím, ze na emiminu vždycky maminky, jejichž děti mají špatné zoubky, dostanou klepec za čištění :D my ale opravdu používáme na zoubky veškeré pomůcky co existují. Techniku čištění jsem už raději i konzultovala s odborníkem. Už ji znaji 3 zubarky a všechny potvrdily, ze hygienu máme opravdu zmaknutou výborně. Nikdo nedokáže říct co ještě dělat lip. Mrzí mě to, ale vypadá, ze se zubama si ještě uzijeme.
Rovnátka nás díky teto zkušenosti bohužel asi taky neminou. Bože, 100000, to snad nemyslíte vážně 8o no tak víme na co šetřit

• Citovat
  • Upravit
541
2.12.21 20:09
@Anonymní píše:
@Královna Kosmíru už je to dobře. Otok skoro pryč, bolest výrazně ustoupila a teploty nejsou :palec:
Moc děkuji za příspěvky.
Jinak ja čistím taky jako posedlá. Tezko to vysvětlím, vím, ze na emiminu vždycky maminky, jejichž děti mají špatné zoubky, dostanou klepec za čištění :D my ale opravdu používáme na zoubky veškeré pomůcky co existují. Techniku čištění jsem už raději i konzultovala s odborníkem. Už ji znaji 3 zubarky a všechny potvrdily, ze hygienu máme opravdu zmaknutou výborně. Nikdo nedokáže říct co ještě dělat lip. Mrzí mě to, ale vypadá, ze se zubama si ještě uzijeme.
Rovnátka nás díky teto zkušenosti bohužel asi taky neminou. Bože, 100000, to snad nemyslíte vážně 8o no tak víme na co šetřit

Jsem na to dost podobně, zuby čistím od prvního zubu, jak to vylezlo všechno, začalo se to kazit. Doma máme snad všechno, techniku čištění konzultovanou, kartáčky, pidikartáčky, pastičky, gelíčky, pestrá strava, sladkostí pomálu, v noci max. voda, děti mám naučený nejíst tvrdý bonbony, lízátka vůbec, sladký pití minimálně, prdíme se se zubama furt a jedna je má jak perly a druhá samou plombu, nedávno zánět, řešíme sebemenší změnu na zubu okamžitou návštěvou zubařky, kdy jí jen diktuju, co se mi nezdá. Teď zkoušíme bakteriální lyzáty proti původcům zubního kazu, 3 měsíční kúru, tak jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaký efekt. Dcera už má pár nových zubů, tak bych byla nerada, aby pokračovala jako s mléčnými. Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí