Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@guelder ja nestihla uz dopsat pak uz jsme museli jet a prijeli az ted..,zaprepodkladu dlouheho pasu. musi se to holt vyzkouset. nebo uvazovat o koupi auta.
No auto jine kupovat nemuzem, tohle jeste musi vydrzet a dvema taky jezdit na chatu nemuzem, leda kdyz pojede jeste deda a babi…no ja jsem dost hubena, myslim, ze mezi sedacku a vajicko bych se vcucla
@aaaaja píše:
No auto jine kupovat nemuzem, tohle jeste musi vydrzet a dvema taky jezdit na chatu nemuzem, leda kdyz pojede jeste deda a babi…no ja jsem dost hubena, myslim, ze mezi sedacku a vajicko bych se vcucla
Mně přijde varianta jedno dítě vepředu ok. Rozhodně lepší/ bezpečnější než podsedáky vzadu třeba. A dospělý vzadu mezi vajíčkem a sedačkou- nic pohodlného, ale dá se to občas vydržet. A to já teda dost hubená nejsem
. Není problém sedací plocha, ale jsou tam prostě natěsno ramena. Hodina, dvě ok, třeba do Chorvatska bych tak fakt jet nechtěla ![]()
@aaaaja
Sice uz je „po diskuzi“, ale meli jsem driv jednickovyho focuse (r. v. 2003) a dozadu jsme byli schopni nacpat sestavu romer king-vejce cybex-hubeny manzel a klidne tak 2h jet
. Takze jestli jsi drobna, tak se tam vsunes v pohode.. a jednu velkou sedacku bych dala dopredu…je pohodlnejsi sedet vedle vajicka, kvuli prostoru na ramena.
Jinak jak tu nekdo pise, ze prostredni pas je na vajicko kratky, tak u nas FF a Cybex Aton a uplne v pohode.
@zuzu224 píše:
@aaaaja
Sice uz je „po diskuzi“, ale meli jsem driv jednickovyho focuse (r. v. 2003) a dozadu jsme byli schopni nacpat sestavu romer king-vejce cybex-hubeny manzel a klidne tak 2h jet. Takze jestli jsi drobna, tak se tam vsunes v pohode.. a jednu velkou sedacku bych dala dopredu…je pohodlnejsi sedet vedle vajicka, kvuli prostoru na ramena.
Jinak jak tu nekdo pise, ze prostredni pas je na vajicko kratky, tak u nas FF a Cybex Aton a uplne v pohode.
Dvojkovej focus, cybex aton vajíčko doprostřed ani náhodou
. Ani pultíková sedačka cybex 9-36. Pak bez pultíku už ok.
@guelder
Tak asi zkratili pasy
. Ja vim, ze jsme se tam zkusebne takhle cpali a slo to, ale po 2m jsme stejne koupili novy auto, ptz jsme nemeli kombika a i kdyz jsme se nacpali dopredu, tak kramy na delsi cestovani bychom tam nenarvali
. Navic uz to byl starec ![]()
Vajicko doprostred je hlavne neprakticke, casto se vyndava cela ta sedacka i s deckem. Doprostred nejvetsi nejsikovnejsi dite, obsluhuje ty dve (v nasem pripade i mlati).
Tak pokud jede jen s detma, tak vejce dopredu a pokud nekdy i s manzelem, tak bych dala nejakou vetsi sedacku dopredu a dozadu vejce, maminka a druha sedacka. A myslim, ze v poho se vlezou ![]()
Holky obnovuji - nemáte někdo zkušenost s hyundai i30 kombi? Mam vzadu dvě autosedacky Romer a potřebovala bych mezi ne dat vajíčko. Jedna se jen o týden, kdy nam přijede návštěva s miminem bez vlastního auta. Já uz vajíčko nemám, tak to nezkusim, kamarádka se mezi sedačky dozadu nevleze, já sice jo, ale to by zase neměl kdo řídit ![]()
@Tichošlápek Jedná se o nový model, nebo předchozí?
Měo by to jít, pokud místo isofixu dáš sedadla na pásy a posuneš více do kraje. Ideální řešení to ale není. Pokud je vypínatelný airbag spolujezdce, pak je asi lepší dát vajíčko tam (do protisměru).
Jinak bohužel, i auto nižší střední třídy je pro tři sedačky malé.
@Premek_Orac mame ho dva roky, tak to uz asi bude starší verze. Prave přemýšlím jestli na ten týden radši nepůjčím neco většího z půjčovny. Vajíčko vepredu by sice šlo, ale porad to neřeší kam dat kamarádku - dozadu mezi sedačky se fakt nevejde. Ach jo auto jak blázen a stejne je male ![]()
Máme Hyundai i30cw (takový ten starší kombík) a zcela jistě by se to nevešlo. Když nás jede víc, řešíme to odpoutáním sedaček z isofixů a pak se mezi vejde dospělák, ale vyloženě skoro naštorc (má tam něco málo přes 40cm, ale do hodiny cesty to přežije). Když jsme vezli kamarádce 9-letou dceru, šla mezi sedačky se složenou dekou pod zadkem, podsedák se nevešel ani omylem, chybělo tak 20cm.
@Tichošlápek napadla mě ještě jedna kombinace, jen nevím jak je reálná. Jednu autosedačku dát do předu i s dítětem a na zadní dát vajíčko a kamarádku. Vlezla by se tam takto?
Ahoj mame tu novou verzi mame vzadu 2× maxi cosi sedacky a ve prostred je misto tak na pul meho zadku
ale pokud se sedacky soupnou vice ke dverim tak tam vajcko na 100% das
@Aliik @katkalaila holky díky za zkusenosti. Teď jsem si zkousela sednout mezi ty sedačky a vejdu se tam, ale vajíčko asi fakt jen s posunutím dětských sedaček mimo isofix a to bych se bála @elen-ka takhle by se tam asi vlezla, ale popravdě vůbec netuším jestli bych tu sedačku pridelala na přední sedadlo
musím se na to podívat. Dikes, to mne vůbec nenapadlo