Tři autosedačky do auta?

269
10.7.17 07:19

tri autosedacky do auta?

Poradite prosim jak mate poskladane tri autosedacky v aute? Budeme mit miminko a k tomu mame dve starsi dcerky (8a6), ted maji siroke naklapeci sedacky, musim sehnat nejake uzssi uz jen na autopas, co se vejdou s vajickem. Poradite jake vybrat? A jak mate poskladane? Vajicko nakraji? Jak deti dosahnou do toho zapinani, kdyz jsou sedacky narvane na sebe? Mame normal kombika ford focus. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3819
10.7.17 07:24

@aaaaja Budes to muset vyzkouset :nevim: Ja jsem se marne pokousela nacpat 3 sedacky do Oktavie… radila jsem se tu i s odborniky v poradne, na jejich radu i objednala uzke sedacky Römer Advanter a stejne se to s vejcem neveslo :nevim: Nebo teoreticky veslo… ale upoutat tam decka byla zalezitost na pul hodiny :cert: Takze jsme chte nechte museli poridit vetsi auto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.7.17 07:32

My měli vajíčko/pak velkého romera a 2 podsedaky. narvali jsme do octavie.ale je bezne zajet do prodejny a odzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.7.17 07:38
@aaaaja píše:
Poradite prosim jak mate poskladane tri autosedacky v aute? Budeme mit miminko a k tomu mame dve starsi dcerky (8a6), ted maji siroke naklapeci sedacky, musim sehnat nejake uzssi uz jen na autopas, co se vejdou s vajickem. Poradite jake vybrat? A jak mate poskladane? Vajicko nakraji? Jak deti dosahnou do toho zapinani, kdyz jsou sedacky narvane na sebe? Mame normal kombika ford focus. Dekuji

taky focus. Narozenim posledniho sel nejstarsi na podsedak, sedi uprostred (ma bocnice od obou vedlejsich sedacek). Ten podsedak nam navic dala sestrenice nejakej uzsi, myslim, ze je to Rommer, ale nejaky starsi. I tak jsou ti bocni dva nasikmo, jak je ta sedacka tvarovana. A to zapinani je teda blbe, predevsim topodle me neni bezpecne (nejde to rychle rozepnout). Uz dlouho zvazuji koupit prodluzky na pasy - ktere se teda nesmi pouzivat, ale podle me by to s nimi bylo bezpecnejsi. Ale odprokrastinovala jsm to az doted. Mmch ten prostredni vubec nemusi mit sedacku, pokud se ti do auta nevejde.

To vejce a sedacka (nejaka ta 15-30, bez vlastniho pasu, nevim presne) jsou oboje maxi cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
10.7.17 07:41

Jak tady holky pisou… je to otazke pohodlnosti a bezpecnosti :nevim: Taky zalezi na tom, jak hodne jezdite… jestli denne ci jen obcas a jestli i dlouhy trasy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.7.17 07:51

@aaaaja Kromě toho, že se to fakt musí zkusit, doporučuju poradu se @steeve .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.7.17 08:02

Jednou jsem v autě tři děti vezla. 5letý v Romer 9-17 (s uchycením na pás i isofix se stojnou nohou - hodně vysoká sedačka) 2letá v sedačce cybex 9-18 (pro změnu nízká sedačka) a na kraji můj tehdy pětiměsíční ve vajíčku cybex 0-13 s isofixovou základnou, takže sedačka je zase posazená výš. K tomu v kufru v boudách dva psi a na boudách kočár a golfky. Máme Dacia Dokker.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
10.7.17 08:28

Diky vsem za reakce, jezdime denne do skoly (jedna dcera jen kilometr do vedlejsi vsi, druha 30 km), jednou za mesic na chatu 2 hodinova cesta. Mam zkusit ty Romer nebo spis Cybex? Zvazuji i moznost dat tu dceru, co jezdi jen kousek, dopredu(v sedacce). Na obsluhu asi jednodussi, nejezdi s nami do skoly tata. Ale nechat ji vpredu i na ty dlouhe cesty a ja mezi vejce a sedacku dozadu? Uz jsem vezla i 4 deti, ale to jsem rvala jen ten podsedak mezi dve velke sedacky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24183
10.7.17 08:48

@aaaaja tak hodně záleží na autě co máte. My dáme 3 sedačky vzadu v pohodě. Já bych volila a má to i odzkoušení známá, vajíčko na kraj, nejstarší doprostřed a prostřední na druhý kraj.
Na krátké cesty bych ji asi v sedačce do předu dala, na dlouhé ne, i když stát se může cokoliv i na krátké trase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
10.7.17 08:48

To osmilete muze uz do podsedaku..jinak vajicko doprostred ale zapnout to bude ocistec..mam taky osmiletou, ale sedi v podsedaku uprostred..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
10.7.17 08:55

No naše osmiletá je bohuzel menší než sestiletá, protože má zdravotní hendikep a epilepsii, ta potřebuje větší oporu nez sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
10.7.17 08:55

@aaaaja Osobne bych dala jedno dite v sedacce dopredu na kratsi a caste trasy a na delsi cesty, ktere jsou mene casto je holt slozite poutat dozadu. Tri sedacky (peclive vybirane) dozadu das, ale poutani je nepohodlne. Da se jezdit mezi 2 vejci nebo protismernymi sedackami (0-18 m), kde se tva ramena neperou s operkami pospernych sedacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
10.7.17 08:58

@aaaaja A pokud byste nahodou meli dve auta, tak by mne prislo lepsi nez koupe novych sedacek proste na tu chatu 1× za mesic jezdit ve dvou autech. Pres tyden 3 deti v jednom aute obslouzis bez problemu, takze otazka, jak resit tu chatu, pripadne nejake dovolene, pokud jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
10.7.17 09:09
@tynaterezka píše:
To osmilete muze uz do podsedaku..jinak vajicko doprostred ale zapnout to bude ocistec..mam taky osmiletou, ale sedi v podsedaku uprostred..

Vajíčko se doprostřed u focusu nepřipoutá, je tam kratší pás než na kraji. Vyzkoušeno na několika značkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
10.7.17 16:37

@guelder ja nestihla uz dopsat pak uz jsme museli jet a prijeli az ted..,zaprepodkladu dlouheho pasu. musi se to holt vyzkouset. nebo uvazovat o koupi auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí