Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To není viróza, to je Sedmá nemoc. Toho je teď všude hodně. Většina má po třech dnech klid, někdo marodí o dost déle.
Ani ne
tedy nevím jak u dětí, ale stran dospělých, ani ne
spíš choděj žlučníky a žaludky po grilovačkách a alkoholech
štípance, různé boule, uzliny…a tu a tam úzkosti
buďto dlouhodobé
nebo relativně nové, zhoršené tou UKR a tak…
@Janli píše:
To není viróza, to je Sedmá nemoc. Toho je teď všude hodně. Většina má po třech dnech klid, někdo marodí o dost déle.
co je sedmá nemoc???
jejda, to ani nevím
@Borrealis píše:
co je sedmá nemoc???jejda, to ani nevím
Ruce, nohy, ústa…..už víš? Teď to kosí děcka ve velkým a občas to schytají i dospělý. U nás to vyklidilo školu a školku jak o prázdninách. Skoro tam na dítě nenarazíš.
Nevim, co ted radi, ale obe deti maji uz skoro tyden rymu, kasel…nevim, kde k tomu prisly, dcera mozna z brigady, kde maji klimatizaci a syn asi od ni. Nastesti oba bez horecky.
@Janli píše:
Ruce, nohy, ústa…..už víš? Teď to kosí děcka ve velkým a občas to schytají i dospělý. U nás to vyklidilo školu a školku jak o prázdninách. Skoro tam na dítě nenarazíš.
Tak to ale neni člověk za tri dny zdrav. A puchyrky snad pozna.
@Janli píše:
Jj u nás ve školce to proběhlo teď taky + neštovice
@vokishka píše:
Tak to ale neni člověk za tri dny zdrav. A puchyrky snad pozna.
U kmene, co zrovna řádí u nás, to je opravdu na tři dny a puchýřky jsou jen hodně decentní.
Hlásím se do klubu nastydlých
Ale mám ten moriburdus třetí den a už je to skoro dobrý ![]()
U nas mladej ze skolky nosi porad neco, jsem nemocna asi potreti behem 6 tydnu. Ryma, kasel, nemam hlas, bez teploty, zadna hruza. Za chvili jsme oba fit, aby dotahl zase neco jinyho ![]()
Mimochodem 7. nemoc je asi jedina, co jsme nemeli nebo meli s minimalnim prubehem (par puchyrku a tot vse)
@Borrealis píše:
co je sedmá nemoc???jejda, to ani nevím
Protoze nejsi pediatr nebo nemas male deti ![]()
Ale ten nazev vznikl az v poslednich letech mam dojem.
Pěkný den všem, šli byste s dítětem, které je trochu nastydlé, občas zakucká, protože mu stékají hleny vzadu do krku, v tomhle vedru na koupák, nebo radši ne? Ptám se, protože mám i druhé dítě a pokud nepůjdeme, tak bude zdravé dítě taky bez koupáku, protože samo ještě nemůže… Děkuji
@Anonymní píše:
Radi ted klasicka viroza bolest v krku, zvysena teplota, ryma a za tri dny je clovek zdrav?
Kolem mě je teď hodně nemocných lidí. Ale třídenní viroza bych tomu neříkala
Mě to skolilo na týden slušně - zvýšená teplota, rýma a dutiny, pak se přidal kašel. Virové to bylo, protože crp nízké.
Radi ted klasicka viroza bolest v krku, zvysena teplota, ryma a za tri dny je clovek zdrav?