Tři dny bez malých dětí

Anonymní
28.9.22 15:53

Tři dny bez malých dětí..

Ahoj, byl jste někdo pár dní bez malých dětí? Mám 2 a 3 leté děti. Za necelé dva měsíce mě čeká operace skrze zuby. První den příjem, druhý den operace, třetí až čtvrty den domu dle stavu. Operace není úplně nutná, ale nehnu se bez ní dále abych vyřešila problém se zuby. Trochu mě přepadá úzkost jak to budou děti zvládat, jsem snimi nonstop. Samozřejmě tatínek i babičky budou fungovat a pomáhat… Ale jak to budu zvládat i já, úplně mám úzkost. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65095
28.9.22 16:00
@Anonymní píše:
Ahoj, byl jste někdo pár dní bez malých dětí? Mám 2 a 3 leté děti. Za necelé dva měsíce mě čeká operace skrze zuby. První den příjem, druhý den operace, třetí až čtvrty den domu dle stavu. Operace není úplně nutná, ale nehnu se bez ní dále abych vyřešila problém se zuby. Trochu mě přepadá úzkost jak to budou děti zvládat, jsem snimi nonstop. Samozřejmě tatínek i babičky budou fungovat a pomáhat… Ale jak to budu zvládat i já, úplně mám úzkost. :,(

v červenci jsme měli 9 měsíčního vnuka na celé dva dny. Sice dcera nebyla v nemocnici, ale i tak nesmutnila. Posílala jsem jí fotky a videa, tři dny přece nic nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
28.9.22 16:00

Já dokonce poprvé jela na výlet do vinného sklípku od pátku do neděle když bylo dceři necelé dva roky. Náhodou to bylo fajn… loučení bylo pro mě horší… ale dcera mi spokojené mávala.. a víkend s tatínkem a babičkou zvládla uplně v pohodě.. já si odpočala, přišla na jiné myšlenky. A jinak za dva týdny nastupuji taky na operaci se zuby, a budu tam čtyři dny… ale teď už je dceři 6let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
28.9.22 16:07

Na víkend jsem bez dětí odjížděli vždy od jejich cca roka. Nejdyl jsem byla pryč na týden, operace, jinak bych na tak dlouho nikam nejela…nejmladší měla rok a půl, zvládla to, byla s tatínkem a babičkou, neměla se špatně, ale po návratu mi to dávala náležitě sežrat, vůbec ke mě nechtěla, neprivitala, nic si ode mě nenechala udělat… trvalo to asi 3 dny, pak byla opět ten stejný mamanek jak předtím. Jak píšu, rekreovat bych se nejela, ale operace byla nutná. Zvládlo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
28.9.22 16:34

To zvladnete ;)

S prvnimi tremi detmi jsem byla prakticky neustale, i urady a doktory jsem vetsinou vyrizovala s nimi (jsou hodne a snazila jsem se volit terminy dle jejich predpokladaneho spanku), vyjimecne hlidal tatinek. Babicka poprve hlidala v dobe, kdy detem bylo skoro 6, skoro 4 a 2,5 roku, predtim ani na 5 minut ani jedno dite.

Poprve jsem byla bez prvni dcery v jejich 20 mesicich, kdy jsem musela na tyden do nemocnice s komplikacemi v druhem tehotenstvi. Hlidal tatinek, dohodli jsme se, ze nechci navstevy, aby dcera nebyla stresovana tim, ze me chvili vidi a pak musi zase pryc. Zvladli to uplne v pohode, i kdyz dcera v tu dobu byla jeste zavislak na kojeni, tim pobytem v nemocnici jsem ji odstavila.

Pak jsem vzdycky byla bez deti v porodnici. Vzdy jsem rodila sama a nemela jsem navstevy.

Nejmladsi, ctrte dceri, je 19 mesicu a beze me byla zatim maximalne par hodin s tatinkem, jeste ji kojim. Ale kdyby bylo potreba, urcite by to zvladli i par dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
28.9.22 16:38

Zdraví je důležité. Oni to zvládnou. Mě hlídala první 2 moje mamka a využívala jsem to od skončení sestinedeli často. U třetího to bohužel už neslo, ale tu hlídal tatínek nebo mě (skoro) dospělé deti.
Hlídání bylo ze zdravotních i společenských důvodu. A vždy to nějak zvládli. I u 13 denního nebo 2 měsíčního miminka. (To byly moje operace).

• Citovat
  • Upravit
Janli
28.9.22 16:59

Když měla dcerka dva roky, odjeli jsme na čtyři dny do Alp, hlídala ji babička. Když jí bylo dva a půl, byla jsem měsíc v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
579
28.9.22 17:04

Mas 2 mesice deti pripravit na to, az budes pryc. Takze je davej na par hodin na hlidani bez tebe. Zkus 1 noc u prarodicu. Deti to zvladnou v pohode, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
28.9.22 17:07

Jo, byla jsem. I ještě déle a s ještě menšími dětmi. Jsou situace, kdy to jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
28.9.22 17:07

V tomhle věku už syn jezdil třeba na týden k babičce, takže úplně v klidu. Když sem byla v porodnici, tak byli taky doma beze mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.9.22 17:12

Budou to zvladat normálně. navíc máš čas vyslat děcka na víkend k babce, aby si zvykli. nedělej z toho drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
28.9.22 17:14

Ty jo, neblázněte a užijte si tři dny pohodičky s full servisem :-D
Já byla na jednu noc na vyříznutí lipomu na zádech, když dětem byl 1 a 2 roky a jak jsem se na to těšila :-D
Snídaně do postele, k tomu filmek, co víc by si mohl člověk přát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.9.22 17:28
@Zoe1 píše:
Ty jo, neblázněte a užijte si tři dny pohodičky s full servisem :-D
Já byla na jednu noc na vyříznutí lipomu na zádech, když dětem byl 1 a 2 roky a jak jsem se na to těšila :-D
Snídaně do postele, k tomu filmek, co víc by si mohl člověk přát :-D

při troše štěstí možná i zábavná medikace :-D

Děti to zvládnou v pohodě, zejména pokud z toho nebude člověk dělat drama. Ideální je aby do té doby jely někam na víkend za prarodiči a zakladatelka si to vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
28.9.22 17:40

Tatínek nebude pomáhat, ale starat se o své déti. Však mimina už nejsou. Bude to úplně v pohodě i kdybys na týden jela s kámoškou na dovolenou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
28.9.22 17:47

Nedělej z toho kovbojku. Děcka to zvládnou líp jak ty.

Jo a k dotazu: Ještě neměla ani půl roku, šup k babičce na hlídání a my si vyrazili na prodloužený víkend do Tater. :dance:
A od té doby stále pravidelně vyrážíme.
Zahoď ten kvočna syndrom a vyšli děcka k babče ještě dřív, než za ty dva měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí