Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem uz šíleně zoufala, tak se tu spis vypovídám a treba mi nekdo poradi.. Mam takovy problem, uz třičtvrtě roku řeším spineni mimo cyklus, začalo to minuly rok v prosinci, jeste bych rada podotkla ze beru 6 let HA Evra, nejdříve jsem zacala mit spineni behem cyklu, ale nejdriv jsem to asi mesic ingnorovala a kdyz to bylo i v dalsim cyklu jsem sla k lékaři, ten me vyšetřil a rekl, ze to vypada na zánět, předepsal mi Macmiror krém a poté na doléčeni gynoflor, to jsem poctivě brala a dodržovala sexuální abstinenci, jenze další mesic se spineni vratilo, byla jsem tedy znovu u lékaře a ten mi rekl, ze ten zánět může být hlubší a předepsal mi silnou kombinaci Doxyhexal a Entizol, přítel se prý prelecovat nemusel, protože to nebylo pohlavně přenosné.. při nasazení léčby obtíže zmizely, a i po dobrání to bylo v pořádku. Potom jsem znovu začala sexuálně žít a objevil se nový problém a to hnědé spineni po každém sexu, at uz byl tvrdy nebo nebyl, vzdy tam bylo spineni, sla jsem tedy k lékaři znovu, ten me prohlédl a rekl, ze čípek vypadá v pořádku, ze nic divného neshledal, na ultrazvuku nic není ani ve výtěru.. předepsal mi znovu gynoflor a Ascorutin na posílení cév ale ani to mi proste nepomohlo a ja po každém sexu hnědě spinim, koupila jsem si i různé lubrikanty, čípky s kyselinou hyaluronovou, nic mi nepomáhá a ja jsem uz strasne zoufala a nevím co delat, nesetkal se někdo s tim take?.. Dekuji
No a není to spíš tou antikoncepcí? Na to bych vsázela nejvíc.
Zmenila by som antikoncepciu a doktora. V ľubovoľnom poradí.
Antikoncepce problém být může. Já třeba u předchozí občas špinila. Teď mám slabší variantu, beru ji asi 8 měsíců a nezašpinila jsem za tu dobu ani jednou. A nic se u mě nezměnilo, pouze ta antikoncepce… Změnila bych lékaře. Nedivila bych se, kdyby vás na ty záněty léčil zbytečně…
@piskomilek25 píše: Více
Tak to asi nebude moc dobrý doktor, protože to je známá věc, že nízko hormonální antikoncepce po určité době může způsobovat špinění. Nejspíš jsi brala všechny ty léky a rok se trápila úplně zbytečně.
Já krvácím už mnoho let. At beru HA nebo ne. Ale bez ní je to horší. Jediná doba, kdy byl klid, když jsem byla těhotná nebo kojila a neměla jsem ms nebo po potratu a revizi. Vystřídala jsem několik doktorů, byla přeléčena na kde co, odběry krve, ultrazvuky, ascorutin X krát denně.. Až poslední doktorka zjistila, na čípku mam buňky, které mají být uvnitř a ne venku a ty to mohou dělat. Na podzim bych mela jít na zákrok, kdy mi je odstraní. Ale Bůh ví, jestli to zabere. Dřív jsem krvácela po sexu. Poslední roky už ho ani mít nemusím, krvácím podle plota. HA jsem měnila po cca 3 letech vždycky, ted mam taky čtvrtý měsíc změnu a nic. Špiním pořád.
Změnila bych gynekologa. A od noveho bych si nechala předepsat novou HA. U těch nízkohormonálních je to známá věc, že po letech přestanou vyhovovat. A dostaví se nežádoucí účinky. Nejčastěji právě to špinění, nebo zadržování vody, bolesti v podbřišku atd. Podle mě se trápíš zbytečně. A už to dávno mohlo být vyřešené.