Tříleťák se nezapojuje do programu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elenloth
19.9.17 07:59

@bibi2233 Moji kluci to mají podobně. Mladší se ve školce dlouho nezapojoval do řízených aktivit. Chodí ještě do soukromé, tak ho nechávali být, jsem zvědavá na státní. Starší řízené aktivity taky moc nemusí, včetně hraní doma. Jak to má nějaká pravidla, tak okamžitě nezájem. V našem případě nemají problém jinýma s dospělýma nebo se školkou, s cizím prostředím a tak. Spíš si myslím, že to bude mnou, že v kroužku beze mě bude fungovat mnohem lépe.
Na cvičení se účastnit taky napřed nechtěli, ale prostě museli, protože bych je sama neuhlídala a jak začali, tak je to potom bavilo a zapojili se sami.

• Citovat
  • Upravit
24653
19.9.17 08:38

@bibi2233 a nemůže to být tim, ze aktivity, ktere mu byly vybrány, ho srdečne nudi? Že place ve školce je uplne normalni. Moje vnucka, když začínala, mohutne plakala taky. Chvili to trvalo, ale nakonec pochopila, že ji tam člověk nenechá navzdycky a podle velke a male ručičky na hodinách se naucila/byla naucena/bylo ji vysvětleno, kdo pro ni přijde, v pevne dny ja.Aby mu bylo dobře s babičkou a dědou, musí je časteji vídat a zúčastňovat se ruznych aktivit i s nima. Vnučce budou 4 roky,„dela“ tři „sporty“ a já s ni taky verne chodim a povzbuzuji. Pokud ji nějaká pohádka nebaví, přepne taky. S výukou cizího jazyka nevím, vnucka je „zadarmo“dvojjazyčnå. Mluvi od 15ti měsíců a to hodně a porad :lol: To přicítáme právě te vicejazycnosti. Ale nedovedu si představit, že by ji rodiče cílene dali na výuku jazyka. Ted automaticky, díky hrám a pohádkám na netu, nabírá jazyk třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30702
19.9.17 08:45

Mne to prijde jeste normalni. Dcera to taky dlouho tak mela. Jakz takz je schopna nechat se ridit tak od 4,5. Jinak je hodne ziva, inteligentni. Nenecha si jen tak neco nakecat, napr. nikdy na ni nefungovalo odvadeni pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
19.9.17 08:47

Ne všechny děti jsou holt cvičené opice, které poslušně poskakují v kroužku, to ještě neznamená, že mají ADHD. Pro tříleté děti musejí být kroužky hra a zábava, žádný dril, na to má ještě času spoustu. Prostě na to asi ještě není zralý. Být tebou, netrápila bych sebe ani jeho a čas věnovala aktivitám, které se mu líbí - hřiště, herna, a nějaké organizované cvičení zkusila třeba až za rok. Já vím, že je teď móda tahat na kroužky málem kojence, ale fakt mu nic neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
19.9.17 09:15

Jezis je maly, nechte ty deti si hrat 8o Na co je takhle malemu diteti rizeny program? Moje dcera by se na to urcite taky vyprdla a to je hodne chytra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
19.9.17 13:39

Díky za reakce. On na ty kroužky chce sám od sebe, hrozně se tam těší, když náhodou nejdeme, tak brečí. Hlavně to cvičení miluje, kromě úvodní čtvrthodiny, kde je to předcvičování. Přes léto byl pořád na hřišti nebo někde venku, ale teď jak začne ošklivé počasí, tak sice ven chodíme, ale děti moc ne, hřiště bývají prázdná, tak proto ty aktivity, aby se nenudil. Kdyby ho to vyloženě nebavilo nebo tam nechtěl chodit, nenutila bych ho, proč taky, vždyť kolikrát se musím přemáhat, abych se s ním tahala přes půl města unavená s břichem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
19.9.17 13:48

@Ou No já právě určitě přísnější výchovu nedělám. Naopak, všichni kolem mi vyčítají, že jsem moc benevolentní, že když něco dělat nechce, tak ho dostatečně nenutím a proto není „socializovaný“. Já fakt nevím. Jinak mi připadá, že v menším kolektivu je to lepší, víc se zapojuje, napodobuje, je snadnější ho zaujmout, prostě lépe zapadne. Když je tam deset, dvacet dětí, tak jakoby měl pocit, že je tam navíc a když nebude spolupracovat nebo se odplazí jinam, tak ho nikdo shánět nebude a nutit taky ne, protože by to narušilo ten program, kdy všichni v pohodě spolupracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí