Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, včera syn (2,5r) brkl a spadnul. Dnes od rána kulhá, chodí po patě a stěžuje si, že ho bolí palec (ten už od včera). Myslíte, že to může být zlomené? ![]()
@stinga Tak neříkám, že nepojedeme k doktorovi a že ten dotaz je vrchol inteligence 😁 😁, spíš mě zajímalo, jestli se to někomu nestalo a bylo to zlomené… Nepřišlo mi to jako nějaký velký pád no… ![]()
@Este8 já rozumím, nicméně mnohdy hraje hlavní roli ne kolik - tedy síla nárazu, razance ale jak - tedy mechanismus úrazu, kudy, v jakém úhlu, atd.
@Este8 píše:
Zdravím, včera syn (2,5r) brkl a spadnul. Dnes od rána kulhá, chodí po patě a stěžuje si, že ho bolí palec (ten už od včera). Myslíte, že to může být zlomené?
Moment prosím, vytáhnu dálkové rentgenové brýle.
Tak ona i naraženina může bolet jako prase a i víc jak zlomenina..
určo to chce rentgen..
myslím, že na tak malý prstík stejně dlahu nedávají, ale možná to chce ortézu a to my ti tady nevyvěštíme…
Syn si dal s kamarádem „placaka“ a měl z toho zlomený prst. Takže ano, i z malé rány může být zlomenina. Dojděte na rentgen. Nicméně já měla (dospělá) zlomený prst na noze a nedává se na to nic, jen klid (tehdy doma s pulrocnim synem fakt pecka)
@JanaDaR píše:
@ka2ka pokud není nějak komplikovaná.
to jo, ale tady jí stejně nikdo neporadí to zjistí až na rg
@Este8 dcera upadla na ruku, druhý den to měla oteklé a bolestivé, bylo to jen naražené
Myslím, že zlomené to nebude, přítel si zlomil prst na noze a měl to fialové a bolelo ho to opravdu hodně. To by dvouleťák podle mě hodně brečel. Spíš bych řekla mírně naražené… K doktorovi s ním ale pro jistotu zajdi