Tříletý syn kulhá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
1.4.21 20:13

Tříletý syn kulhá

Zdravím všechny, mám tříletého chlapečka. Už třetí den kulhá a vytáčí nožičku do strany. Nespadl, nebyl nemocný a nic ho nebolí. Dnes jsem zašla k pediatričce a ta mi řekla, že má dost ploché nohy a má to od toho. Stále jsem se jí snažila vysvětlit, že ale kulhá teprve tři dny. No, napsala nám rehabilitace a doporučení k ortopedovi. Všude napsala vyšetření na ploché nohy a kulhání NIC. Na rehabilitace nás vezmou až 20. dubna a Ortoped tam bude až po Velikonocích a pak teprve se budu objednávat. Jsem hrozně nervózní a nechci aby se to zhoršilo. Jak jsem psala, jeho nic nebolí. Máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30901
1.4.21 20:28

@Lusybb podivej se na blog mklife, kdyz dite kulha. Sepisovala to lekarka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
1.4.21 20:36

@Cuddy Já to nemohu najít. Prosím kde se to hledá zde na emiminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
1.4.21 20:42

@Cuddy Už jsem to našla. Dokonce jsem ten blog už dnes četla o její holčičce. Té nemoci se také bojím. Jen je zvláštní, že malého nic nebolí a čekat než nás někam vezmou se mi nechce. Teď přes Velikonoce je to taky na prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3867
1.4.21 20:58

Naše dítě v podobném věku taky začalo kulhat, nejdřív si teda pár dní stěžovalo, že ho bolí nohy. Zbehali jsme kde co a nakonec to nebylo nic, zřejmě růstové bolesti. Nicméně byli jsme na chirurgii, ortopedie i neurologie, zajímalo je hlavně, jestli nemá zánět kyčelního kloubů. Nemůžeš se někde vnutit dřív, objednat se jinam? Ten zánět, co jsem googlila, není legrace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
1.4.21 21:14

@Platanka Taky jsem četla o tom zánětu kyčle a hodně se toho bojím. Ale teď nikdo nikde není, jak jsou velikonoce. Všude mi řekli, že mám zavolat v úterý😔. No když ho to začne bolet, tak zajedu na pohotovost. Jinak opravdu nevím co dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
2.4.21 00:05

Dobrý den, my jsme zažili dvakrát, byl to výpotek, zánět v kyčli. Pokaždé absolutní klid na lůžku a nebo jsme měli půjčený vozík. Dítě několik týdnů musí ležet. Ale zvládli jsme to. Říká se rýma v kyčli. Přeji vám ať je to brzy dobré a hlavně zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
2.4.21 07:02

@Eviika A taky neměl žádné bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
2.4.21 14:32
@Lusybb píše:
@Eviika A taky neměl žádné bolesti?

Dyt to píše i v tom blogu, že bolest být nemusí… Píše tam o dětské chirurgii tak já bych tedy asi zajela někam na Chirurgickou pohotovost…tam by aspoň sono snad měli udělat ne…?? My jsme takto kdysi se synem byli na pohotovosti když ho bolela noha, ale měl to snad jen jeden den a nic to. nebylo nebo si to vymyslel…toto už je dlouhé :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.4.21 15:53

Může to být třeba i zánět kyčlí. Syn to měl kolem Nového roku, když ho sem tam bolela noha - zjistili to UTZ na ortopedii.
Určitě bych z tohoto neměla velký strach, co jsem zjistila, tak to mívají děti často.
A syna to trápilo docela dlouho, než se na to přišlo. Horší je udržet ho pak v klidu doma :-)

Příspěvek upraven 06.04.21 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
6.4.21 15:57

Jak to dopadlo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.4.21 16:34

@alialiali Zatím nijak. Minulý týden v pátek jsem s ním byla na pohotovosti a tam mu udělali RTG kotníku a nic nenašli. Já čekala kvůli velikonocům do dneška, abych ho někam objednala. Dnes nás vzali na dětskou ortopedii. Udělali RTG a sono a nic nenašli. Syn furt kulhá a nic ho nebolí. Má nařízený klidový režim a ve čtvrtek opět na další sono. Zatím není nic vyloučené, protože se to může ještě ukázat. Budu doufat, že to bude v pohodě, ale bojím se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
6.4.21 17:12
@Lusybb píše:
@alialiali Zatím nijak. Minulý týden v pátek jsem s ním byla na pohotovosti a tam mu udělali RTG kotníku a nic nenašli. Já čekala kvůli velikonocům do dneška, abych ho někam objednala. Dnes nás vzali na dětskou ortopedii. Udělali RTG a sono a nic nenašli. Syn furt kulhá a nic ho nebolí. Má nařízený klidový režim a ve čtvrtek opět na další sono. Zatím není nic vyloučené, protože se to může ještě ukázat. Budu doufat, že to bude v pohodě, ale bojím se

kotniku?? a kycle dnes delali?? tak hlavne ze vas uz vzali, ne jak pediatra by cekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.4.21 17:29

@alialiali V pátek na pohotovosti kotník, i když nechápu. Dnes RTG a sono kyčlí a kolena. Tam už se něco aspoň dělo. Jinak já byla u Pediatra ve čtvrtek a ta řekla, že má ploché nohy a má to od toho. Tím to pro ní skončilo. Zbytek jsem už vyřizovala sama, protože jsem jí nevěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.4.21 17:31

@Fircon No prcka nic nebolí a na dnešním RTG a sonu kyčlí nic nenašli. Snad to přejde. Jinak dnes nám začal klidový režim a už teď je to pro malého mazec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí